Reklama

Reklama

Válka rozumu a cti

  • Česko Souboj stratégů (více)

Obsahy(1)

370 let př. Kristem byla Čína rozdělena na sedm národů a několik dalších malých kmenů. Jeden z nich sídlí ve městě Liang. Velitel Xiang Yangzhong se svojí 100 tisícovou armádou má za úkol zahájit útok na Liang, který stojí v cestě do Jenu, a zabrat ho. Město by tomuto mohutnému útoku zcela jistě podlehlo a tak je jejich jedinou nadějí válečník Ge Li z Mo-Tsu kmenu jehož členové jsou proslulí obranými schopnostmi. Město, za pomoci Ge Liho odolává postupně jednomu útoku za druhým. Král města se však brzy začne obávat o své postavení a velitel Xiang ještě neřekl poslední slovo... (Siriuss)

(více)

Recenze (117)

imf 

všechny recenze uživatele

Někomu možná nebude po chuti, že Battle of Wits se svalnatým Andy Lauem v hlavní roli je spíš o taktice a podstatě boje, než o zpomalených masakrech a soutěži o to, kdo zapíchne víc šípů do nepřátelských lebek, ale po dvou hodinách budete vědět, že válka byla, je a bude svinstvo, které připravuje poražené o těla a vítězům a přeživším bere duši. Protiválečný čínský epos z doby kdy Ježíš ještě ani netahal kačera, si budete díky bezchybnému provedení a palčivému poselství ještě setsakra dlouho pamatovat. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velko-výpravný válečný epos, který je vsazen do roku 370 př. Kristem, líčící osud obléhaného 4 tisícového města Liang, 100 tisícovou armádou národu Čao. Jedinou nadějí města je Ke Li , pocházející z národu Mo-muo, který je proslulý svými strategickými a obranými dovednostmi. Celý příběh je spíše polo-filozofickou rozvahou a strategicko-obranou taktikou, než krvavými jatky a bojovými sekvencemi. Válka rozumu a cti se snaží ukázat i jiné stránky války, než jen neohrožené válečníky potříštěné krví. Poslední půlhodina mi celkem vyrazila dech. Tvůrci odvedli velký kus práce, ale přesto mi chybělo lepší ozvučení a doprovodná hudba, která mohla být také trošku výraznější. Kostýmy i herci byly vybrány opravdu dobře a ani chvilku jsem se nenudil a i přes tolik mrtvých, akce a krve, kráčí příběh poklidnou rozvážnou cestou, je to zase trošku jinak pojatý válečný epos (spíše protiválečný), ale nic není divákovi vnucováno ani vyvraceno a to se mi na filmu líbilo. Příběh odhodlání, zklamání, moci, cti a rozumu. Dobrá atmosféra. Můj život musí mít nějaký smysl. 80 % ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

..miesto dorazu na hand-to-hand kombatov, resp. tanecnych subojov so zbranami mame pred sebou naozaj boj umu, resp. uvazovania, v ktorom ten, kto prezije boj, nemusi byt nutne vitazom.. a do toho zena, ktora ako voda narusi zasady filozofie a zasad Mozi, ktorymi sa riadi Go Li, strateg a ochranca / obranca miest so snom nastolit mier v celej čine v case, kedy bola krajina rozdrobena na sedem vacsich a niekolko mensich uzemno-spravnych jednotiek, aby asi 500 rokov neskor mohla bojovat za nastolenie troch kralovstiev.. /a ano, a little faster breath for Andy Lau/ .. ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Ok pokus o historický velkofilm, každý takový pokus je dobrý, ale nesmí to chvílemi působit směšně a uměle. Bohužel přesně tak chvílemi film působí. Andy Lau vypadá líp jako gangster než jako mnich - stratég. Korunu všemu dávají vyloženě špatné digitální triky. I přesto celek není tak špatný, jde jen o to jak velké budete mít očekávání. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Koprodukcni vychodoasijsky historicky velkofilm. Andy Lau v uloze mohistickeho stratega je jako vzdy skveli. Po vsech strankach vydareny pocin v nemz akce nehraje takovou roli a objevuje-li se tak je pekne ztvarnena. Vyprava je slusna jakoz i dalsi slozky filmu, ale to proc je Muk gong tak vydareny je jeho myslenkovy naboj. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se skládá z 1531 záběrů, průměrná délka záběru je 5 sekund, nejkratší záběr trvá 0,3 sekundy a nejdelší pak 124,5 sekund. (Wisborg)
  • Podkladem pro vznik filmového snímku se nestala jen velmi populární japonská historická novela 'Bokukō' ('Mohist Attack') japonského spisovatele a novelisty Ken'ichi Sakemi, ale rovněž úspěšná eponymní manga série, původně vycházející v době od roku 1992 do roku 1996, jejímž autorem je japonský manga spisovatel Hideki Mori ('Umizuru', 'Aozora Shot'). (Conspi)
  • Ge Li (Andy Lau) a velitelka jezdectva Yi Yue (Fan Bingbing) jsou přistiženi při pozorování nepřátelského vojska v noci, ale hned v dalším záběru před vojáky utíkají za jasně slunečného dne. (JoranProvenzano)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama