Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měl vsadit na jistotu v české televizní tvorbě, bylo by to určitě jméno režiséra Jiřího Stracha. Když se navíc ujme scénáře talentovaného (a velmi činorodého) Marka Epsteina, je skoro jisté, že vznikne zajímavé a osobité dílo. Komorní rodinné drama BrainStorm je ukázkou moderní současné české produkce - zaostření na mezilidské vztahy, krize v partnerství, v rodině, přitom ale smířlivý tón a lidský rozměr... Výchozí mikroklima je neradostné - manželství v troskách, senilní otec, který dětem zůstává na krku a starost o něj je jen na obtíž, spíše věc než člověk...který je ovšem jen katalyzátorem zprvu spíše podprahového vývoje a změn rodinného klimatu (symbolicky zvolená lokace staré rodinné vilky v rekonstrukci symbolizující stav oné dysfunkční rodiny...) Krize má vícegenerační rozměr. Epstein se Strachem ale zajímavě fabulují a shodou náhod hlavní roli začnou hrát zázračné regenerační pilulky...nebo možná metafyzická interpretace spojená s postavou záhadného cyklistického messengera... Pochvalu zaslouží herecké obsazení - jak Radek Brzobohatý, tak Ivan Trojan předvádějí své vysoké herecké standardy, zdatně jim sekundují též herci ve vedlejších rolích (dětské nevyjímaje)... Nevím, jestli by tenhle námět unesl celovečerní filmové zpracování, proto budiž pochválena volba televizního formátu...a lze si jen přát, aby podobně vyzrálých projektů vznikalo v České televizi více... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +pohromadě Táňa Pauhofová a Tereza Voříšková, to se nevidí každý den, i ostatní herci potěšili a byly výborní, má to celkem zvláštní pointu -čekal jsem něco jiného, škoda, že to skončilo tak brzy, že to nebylo delší/// Na BrainStrom jsem pohlížel jako na jeden z nejlépe natočených a nejzajímavější filmů, které nám česká televize nabídla. Bohužel jsem ho na poprvé minul a tak jsem se na něj těšil skoro celý rok. Samotná látka mě sice spíše zaskočila. Nezjišťoval jsem si o čem, že to má byt, jen jsem věděl o hereckém obsazení. V konečném hodnocení musím ale scénář i režii hlasitě pochválit. Herci jsou kapitolou sami pro sebe. Takhle dobře vybrat herce se povede málokdy a po herecké stránce nemám výhrady. Celkem jsem si tento film, i přes jeho melancholické naladění užil./// Celkem 79%/// ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Někdy se stane, že nějaký televizní film mě vyhodí ze židle. Někdy se to stane a většinou je to v koprodukci s HBO. Když se mi tohle stane s českým filmem, dlouho nad tím přemýšlím a nechápu. BrainStorm má dost poetický nápad, pan Strach ho ale natočil tak skvěle, že jsem si chvíli myslel, že koukám na celovečerní snímek. Jeho hra s filtry a snaha do jeho filmů nabouchat co nejvíce zajímavých herců mě udivuje. Klobouk dolů. BrainStorm mě opravdu moc mile překvapil. Člověk si u takových filmů občas říká, proč tak evidentně realistický film nemá v sobě alespoň kus reality. Proč by na světě nemohlo být něco…kouzelného, co by dokázalo změnit aktuální situaci? Třeba i je, jenom je třeba hledat. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak důležité je využít čas ve svém životě co nejlépe.. Jak už tu někteří předchozí uživatelé zmínili, je neskutečná škoda, že se tohle dílo nepodívalo do kin, protože je to obrovské překvapení. Radoslav Brzobohatý a Ivan Trojan jsou, stejně jako i ostatní herci, naprosto skvělí, a i když tenhle film má svoje chyby, ve výsledku na mne udělal velmi dobrý dojem. Když jsem viděl, že režisérem je Jirka Strach, byl jsem trochu skeptický, ale o to víc jsem rád, že mě neodradil. Velmi dobrý počin a na české scéně určitě perla, která si zaslouží těch 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zoufalá rodinka, která se ale vždy tak nějak dokáže nadechnout pro lepší příští. Soukromý psycholog, který velmi pozvolna rekonstruuje dům, ze školy vyhozená pubertální dcera, bývalá manželka, která ráda zvyšuje hlas, mladá přítelkyně, stařeckou demencí postižený otec. A jeden lék se zázračnými účinky. Možná je to celé prvoplánové a poměrně jednoduché, ale Marek Epstein tehdy při psaní disponoval nespornou lehkostí a bystrostí, nabízel sympatické hrdiny i ze života solidně odpozorované situace. A tím, jak jeho hvězda stoupala (režiséra Jiřího Stracha pochopitelně také), dokázal k sobě přivábit i velmi schopné herce. Brzobohatého a Trojana obzvlášť. Ostatně spojení Epstein+Trojan dokonale funguje (televizní Osmy, Ve stínu, Václav), jen tak dál!! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) pri príchode z letiska pozerá na videoklip od skupiny Chinaski, ktorí hrajú skladbu "Zadarmo". Keď sa preberá po užití prvej tabletky BrainStorm, beží v televízii hokejový zápas Liberec vs. Třinec. (Raccoon.city)
  • Viki (Táňa Pauhofová) říká: „Každý si to musí vyřešit, smířit se.“ A Jakub (Ivan Trojan) se ptá: „To je Norbert? Viki odpovídá: „Grahame Hill.“ Grahame Hill je renomovaný autor psychologické literatury. Norbert Fabián Čapek byl český psycholog, který zahynul v koncentračním táboře Dachau. (sator)
  • Počítačová hra, kterou hraje David (Marek Galló) na notebooku, je česká „Mafia“. (MATADOR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno