Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak na české poměry je to dost slušné, s dobrým nápadem, slušnými hereckými výkony a na televizní film dobrou filmařskou stránkou. I psychologické to celkem je a ten scénář funguje taktéž docela dobře, až na pár prkenných dialogů a scén. A humor tu taky celkem dobře funguje, nejedna scéna mě pobavila. Největší problém ale vidím v tom, že to na hodinu a půl předvede celkem málo. Nemůžu si pomoct, ale čekal jsem od toho prostě víc, protože se v tom dalo rozehrát víc. Nebo aspoň líp. Ani tady mě Strach bůhvíjak neoslnil, ale na to, čím ten film je, je povedený a celkem se mi líbil. Slabé 4* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pod taktovkou mladičkého Stracha vznikl film, který kvalitním zpracováním, prefektně zahranými postavami (Brzobohatý, Trojan) a velmi lidským příběhem s dotekem fnatazie se vysoce vyčleňuje z televizní tvorby. Tohle by si zasloužilo daleko větší prostor a to i při promítání ! Jiří Strach už není tím vyzáblým ušatým Lotrandem a režisérské křeslo mu velmi dobře sedne. To už koneckonců prokázal vícekrát (Operace Silver A ad..). Do budoucna se těším na další jeho počiny. --------------- Liška: ,, Ty jo, a fakt jsi lítal i proti Japoncům?" :-))) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* na televizní tvorbu hodně slušný a nápaditý kousek. Dobře balancuje mezi dramatickými i humornými částmi a nesklouzává k přehnaně podbízívému sentimentu. Prostě příjemná všehochuť i s trochou tajemna, která je schopná pobavit velmi široký okruh diváků. Za mě hezké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Doktore!!! Mě je zle!!!! Doktore!!! Pomoc!!!! Doktore!!! Zvedni ten telefon!!!!..........(Vyzváněcí tón)........... Ivan Trojan, jako vždy perfektní. Tentokráte v roli psychologa s mnoha životními nevyřešenými problémi. CITÁT - Cítíš to? Plyn? Nebo samochvála?........ Film o kterém jsem neměl ani tuchy se ke mně dostal úplně náhodou. A já jsem hodně spokojený. Po půl hodině (čas na prvotní hodnocení) příběhu jsem zaslechl spousty hlášek jako jsou - Žízeň! hele, počůral ti židli, jak půl roku? Říkal jsi na pár dní!, to je hliníkem....atd... DIALOG: DOKTOR JAKUB - Davide, dej mi tam normální vyzvánění. Tohle mi straší pacienty! SYN DAVID - Máš telefon za patnáct tisíc a chceš "normální" vyzvánění? A jaký? DOKTOR JAKUB - Já nevím, třeba crrrr?.......... CITÁT - To bolo dobré, to to........... Má to spoustu vtipných a zapamatovatelných hlášek a situací, ale ve svém jádru je to životní příběh, který je nutné brát vážně. Je to o rozchodech, rozvodech, poznáních a nových šancích a také o stáří. CITÁT - Jsi vůl, vole!......... DIALOG: JAKUB - Jedna pacientka mi slíbila televizi. Má z ní deprese. VIKY - Tak to jsi jí dobre naordinoval.......... Pavel Liška vstoupil a zmizel ve filmu jako duch, ale zanechal pořádný otisk a možná i trochu chaos. CITÁT - Pokud zásilku chcete, podepište to dole.......... Tak a tady začíná to podstatná část děje. Možná by se dalo říci snová část příběhu, ale sledujte, co se bude dít a hodnoťte si sami. Třeba si také uvědomíte smysl nebo nesmysl svého jednání. CITÁT - Bylo těžký, mít tě rád........... Zajímavá je věta psychologa, který svému synovi, hrajícím počítačovou hru, říká: Nehraj to, skončíš u psychologa!........ Zdá se vám název BrainStorm nečeský? Tak věřte, že to je název prášků, které dělají film filmem. Oni jsou jádrem příběhu. CITÁT - Mám pocit, že na nic nemám čas......... Dlouho jsem neviděl tak pěkný, pohodový, Český snímek. Ten příběh je hodně pozitivní a určitě ve mě zanechal spoustu otázek, ikdyž sám ne všechny odpověděl. Je to o životě. JAKUB - Ivan Trojan. VIKY - Tatiana Pauhofová. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Já k těm zázračným tabletkám BrainStorm "za pětikilo" od začátku přistupovala s nedůvěrou. Nakonec jsem se dobrovolně rozhodla jednu vyzkoušet. Dlouho jsem ji otráveně převalovala v puse, abych ji nakonec vztekle vyplivla do odpadkového koše. Zklamání...Špatný scénář, a tak televizní inscenaci nemohly zachránit ani herecké výkony okoukaných hvězd česko - slovenského filmového nebe (Trojan, Liška, Chýlková, Pauhofová). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) pri príchode z letiska pozerá na videoklip od skupiny Chinaski, ktorí hrajú skladbu "Zadarmo". Keď sa preberá po užití prvej tabletky BrainStorm, beží v televízii hokejový zápas Liberec vs. Třinec. (Raccoon.city)
  • Zatímco na začátku filmu má svěřená Škoda Octavia poznávací značku začínající na 7A2, ve zbývajícím průběhu filmu je možno postřehnout na značce písmena AKL. K takové změně by ovšem dojít nemohlo, protože první zmíněný typ poznávacích značek je novější. (Mara97)

Reklama

Reklama