Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (279)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí snímku mohu konstatovat, že politici jsou svině myslící pouze na sebe, novináři těsně před důchodem by najednou chtěli informovat pravdivě a mladí různobarevní lidé se rozhodnou velká slova o snobismu proměnit v činy (idealistů jsou plné hřbitovy). Je na tom něco překvapivého? Není a to je hlavní problém snímku, který sliboval politické drama v režii Roberta Redforda. Místo toho jsme pouze svědky vykreslení portrétů politika, novinářky, politologa a několika studentů v době vlády "válečného prezidenta" George Dabljú Bushe. Nějak se z toho vytratily emoce a výsledný dojem je nečekaně vlažný. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl keců a není to nuda. Jak je to možné? Jednoduše. Stačí Redfordovy upřímné názory na věc, velká dávka poselství, ambiciózně dynamická kamera v "akčních" i klidných pasážích, výborní, do poslední kapky krve vyždímaní herci a především scénář, v jehož inteligentních replikách a pasážích je radost brouzdat sem a tam. Spojte si tyhle tečky dohromady a celý graf podtrhněte téměř bezchybnou režií a musí vám vyjít jednoznačný výsledek. Redford je Hrdina, nikoliv Zbabělec. Tenhle úder do slabin Ameriky mi sedl jako máloco. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu jsem s hodnocením velmi váhal a stále ještě váhám.Je zde několik faktů, které mluví pro průměrné hodnocení a několik faktů, které naopak mluví pro nadprůměrné hodnocení. Takže se to pokusím nějakým inteligentním způsobem shrnout. Předně se musím přiznat, že přímo bytostně nemám rád politické filmy a filmy válečné. Naopak miluji filmy ze školního prostředí. A tady se sbíhají všechny tyto tři žánry dohromady. Ve prospěch filmu mluví to, že ač právě nesnáším politiku a válčení ve filmech, tak v tomto filmu mi to vůbec nevadilo a s napětím čekal, jak se ty příběhy budou vyvíjet. A musím říci, že nakonec mi všechny ty tři příběhy přišly co do napětí velmi vyrovnané a velmi solidně odvyprávěné. Navíc díky tak úžasnému skloubení třech různých témat považuji tento film za velmi kvalitní. Po dějové stránce to totiž všechno krásně navazuje a všechny ty tři příběhy jsou úžasně propojené. Do toho jsou zde navíc kvalitní herecké výkony všech zúčastněných, ať už se jedná o hvězdná jména (Cruise, Streep, Redford) nebo o jména zatím méně známá (Pena, Luke, Berg). Všichni své postavy zvládají odehrát velice přesvědčivě a bravurně. Takže se zdá, že jsem udělal dobře, že jsem si před zhlédnutím filmu nepřečetl nástin děje, neboť bych patrně nikdy tento film neviděl. Takhle mám za sebou velice úžasný filmový zážitek. Díky výše zmíněným důvodům jsem se tedy nakonec rozhodl pro nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězdiček. Rozhodně to stojí za vidění. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Upovídaný, patetický a nepříliš působivý snímek od hereckého a režiserského veterána Roberta Redforda. I když filmu v hlavních rolích vévodí známý herci ani jeden z nich zde nepředvádí nic než jen pouhopouhý standard. Ať už jde o nevěrohodného Cruise, mdlou Streepovou a klasicky kantorského Redforda. Naštěstí je film překvapivě krátký takže se nestane aby se divák moc nudil. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Dva dialogy a jedna válečná scéna a, hle, vyleze nám z toho nejen chytrý a podnětný "slovopád", ale i dostatek pocitově rezonujících momentů. Redford má dar přednášet svoje ideály tak, aby to nevyznělo jako vtloukání klínů do hlavy, ale jen jako pobídka k vlastnímu přemyšlení (realita je samozřejmě trochu jiná - nicméně tenhle typ veřejnýho aktivismu oceňuju). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Do kin byl film distribuován pod falešným názvem Barrie. (jezurka42)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama