Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (279)

Psema 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl keců a není to nuda. Jak je to možné? Jednoduše. Stačí Redfordovy upřímné názory na věc, velká dávka poselství, ambiciózně dynamická kamera v "akčních" i klidných pasážích, výborní, do poslední kapky krve vyždímaní herci a především scénář, v jehož inteligentních replikách a pasážích je radost brouzdat sem a tam. Spojte si tyhle tečky dohromady a celý graf podtrhněte téměř bezchybnou režií a musí vám vyjít jednoznačný výsledek. Redford je Hrdina, nikoliv Zbabělec. Tenhle úder do slabin Ameriky mi sedl jako máloco. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo mi nepoviete radšej o jednotkároch?“ – „Pretože si ich nepamätám.“ Robert Redford je múdry fešák, fanúšik nezávislého filmu, fanúšik silných žien, majiteľ pevného zadku (obtiahnutého čo najtesnejšími riflami), štandardne veľký narcis a politicky zapálený starý vlk, ktorý vie, čo číta, čo pozerá a o čom rozpráva. Hrdinovia a zbabelci sú vydarený počin. Posledný raz som bol takýto napätý u "dialógového" filmu v prípade 12 rozhnevaných mužov a 13 dní. Redford je inteligentný a tichý profesionál, ktorý si váži názor diváka. Akože nie je to nejaký "veľkofilm" alebo čo, ale mňa to proste bavilo. Navyše som Hrdinov a zbabelcov videl tesne po mojom odchode do Leicestru, takže pár bodov k dobru za nostalgiu. 70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Řeknu Vám o novém plánu, jak řešit situaci v Afghánistánu. O plánu, který povede k vítězství ve válce a opětovném získání srdcí obyčejných lidí .... Jaký je rozdíl mezi politikem, z jehož slov není ,,cítit srdce“ a novinářem, který má zajistit podporu veřejnosti? Nakonec stejně skáče, jak oni pískají ten poslední – voják v poli. Ten, který to jediný zřejmě myslel DOOPRAVDY, který se chtěl pokusit změnit poměry v zemi a šel za ni bojovat. 80 minut politických a intelektuálních debat, prokládaných úryvky z Afghánistánu. Dobře se na to dívá, dobře se to poslouchá, ale když je konec.... jako by mi chybělo ještě 10 minut. Jakoby nebylo řečeno TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ! Jako by.... asi jako politikův projev. Třeba to byl záměr, protože ono vyřčené ,,NEPŘÍTEL NÁM DAL LEKCI, ALE MY SE ZE SVÝCH CHYB POUČÍME“ nemusí nikdy skončit! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se stát prezidentem. 2.) Chci vidět novýho Spidermana. 3.) Rád se účastním debat na téma: Národní hrdost a válka. 4.) Jsem fanda filmů s R.Redfordem, M.Streep nebo T.Cruisem. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hernajs, z tohohle filmu jsem byl zatraceně spokojej. Žádné moralizování, až překvapivě chytrý scénář, ve kterém dialogy nepůsobí vykonstruovaně a sedí k postavám. Opravdu výborně je napsaný Cruisův senátor Irving. Když mluví užívá obraty a způsob argumentace, jaké skutečně politici užívají (připoměl mi takového 10x chytřejšího Topolánka - zdravím Civala, ani já se tomu nevyhnul :)). Když obhajuje politickou linii, vybavuje se mi téma pro naši republiku značně aktuální. Zároveň oceňuju, že divák má možnost pochopení pozice, ve které se nachází. On (a jeho prezident), když už se dostal svými tahy tam, kde je, si skutečně nemůže dovolit prohrát a musí pokračovat za každou cenu. I rozhovor proferora se studentem není překvapivě prázdné mentorství, ale úvaha o vztahu občana k politice. Příběh dvou vojáků bojujících po vzoru občanů řeckých měst kromě Talibanu boj o vlastní zapojení se je sice trochu schématický, vůbec to ale nevadí. Záběr filmu tedy jde daleko hlouběji, než jen současná geopoliticá situace. Neměl by uniknout nikomu, kdo se zabývá úvahami občan - společnost - stát. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Bál som sa politickej agitácie a dostal som inteligentný "politický pokec". Redford nerieši, skôr popisuje a glosuje a pozerá sa na vojnu očami viacerých zúčastnených, kde každý má tú trošku pravdy, čo samozrejme v konečnom dôsledku aj tak nič nerieši. Napriek neakčnosti má film spád a vonkoncom nenudí. Herci sú vynikajúci, dokonca aj scientológ zahral na výbornú!:) Prekvapujúco veľmi dobré... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Robert Redford se v komentáři k filmu zmiňuje o tom, že chtěl do snímku začlenit i kritiku moderní korporátní žurnalistiky, kterou vidí v ostrém kontrastu k staré žurnalistice, jejíž vrcholný moment spatřuje v chování novinářů kolem aféry Watergate a současně tento úpadek dává do souvislosti stále užšího propojování novinářské scény s velkými korporacemi, přičemž tento negativní zlom klade do období devadesátých let 20. století. (Tarmenel)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama