Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

Marina111 

všechny recenze uživatele

Priživovať sa na úspechu a všemožná snaha ho vzkriesiť, to sa zrejme stalo heslom DreamWorks - a tak si Shrek (ako aj iné obľúbené postavičky) odžije dvadsaťminútové Vianoce. Tých 20 minút je však optimálnych - dlhšia verzia by bola zrejme omnoho nudnejšia - takto si divák (aspoň ten súdnejší) pozdychne nad tým, ako sa tvorcom opäť raz podarilo obohatiť našu konzumnú spoločnosť o ďalší komerčný produkt, no v konečnom dôsledku Shrekoleda celkom pobaví a príjemne naladí, i keď v štýle - nazvime to - amerických Vianoc ... ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Nápad Shreka si představuji jako velký ušatý pohár plný zelenkavé tekutiny s brčkem, které je v něm ponořeno. Prvým dílem byla upita polovina nápadu, druhým skoro vše, třetí jen docucával zbytky na dně a co Shrekoleda? To už se, milý Dreamworksaři, sál jen vzduch, z čehož vyplývá i celková kvalita tohoto filmu. Peníze autorům zavoněly a tak se snaží kažným možným způsobem získat na známých postavách ještě víc a víc zelených dolárků. Proto vzali všechny postavy, které měly tolik úspěchů, zapomněli ovšem přidat vtip a vytvořili zvláštní nudnou vánoční esenci, která vlastně nic neříká, jen moralizuje a kroutí se v křečích. Už mě to nebaví a pokud přijde čtvrtý díl Shreka, snad se na něj ani nebudu koukat. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vyčítat Shrekoledě, že je komerční, je pochopitelně nonsens, protože komerční je z pochopitelných důvodů nejen celá trilogie o Shrekovi, ale prakticky kompletní produkce animačních studií zaměřených na výrobu blockbusterů. Rozdíl je spíš v tom, že původní Shrek byl provokativní, drzý a cynický, znamenal dobře cílenou parodii tradičních nasládlých disneyovek a představoval jednoduše něco originálního. U Shrekoledy je dobře znát, že sází naopak na jistotu a vykrádá celou předchozí sérii. Je prosáklá tradičním vánočním sentimentem a představuje pouhou rutinu tam, kde na začátku bylo novátorství. Celkový dojem: 40 %. ()

Abcbc 

všechny recenze uživatele

Nudné a trapné! Takový název by pro Shrekovy vánoce podle mě seděl lépe. Do prvního dílu této animované komedie jsem se okamžitě zamilovala, další díly dopadly o dost hůře a tento rádoby 'doplněk do sbírky' mě naprosto dorazil. Humor se bůhví kam poděl, ochabnul příběh... Celkově 22 minut s maximálně dvěma vtipným momentům. Tohle se nikdy nemělo dostat na veřejnost! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny animovaný film "Shrekove Vianoce" je absolutne hlúpa a zbytočná vec. Zlobor Shrek chce oslavovať Štedrý deň. Samé keci o láske, rodine, priateľoch a Santovi. Svetielka, stromček, darčeky, kopec otrepaných dristov o kúzle Vianoc. Ale to, že sa jedná o jeden z najvýznamnejších kresťanských sviatkov sa tam nespomenie ani raz. Počítam s tým, že sa v blízkom čase dočkám aj podobne komerčne vyklieštenej "Shrekovej chanuky" a "Shrekovho ramadánu". * ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama