Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byli odsouzeni k trestu smrti, teď však dostávají možnost vybojovat si svůj život. Džungle jednoho tichomořského ostrova se stane záhy krvavým bojištěm. Tato drsná vybíjená má být prostředkována celému světu pomocí internetu. Nikdo ale netuší, že jeden z aktérů této plánované show je vycvičený člen amerického námořnictva... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

Ridick odpad!

všechny recenze uživatele

ako student politologie budem vzdy tvrdo hanit taketo antihumanne filmy...je to des a sklamanie co hollywood nenapadne, ved to pustite 10 rocnemu decku a sa necudujme ze v amerike sa budu potom na elementary school hrat na jackov conradov a jemu podobnych a vystrielaju pol triedy... nechcem byt premudrely, ale pokial viem tak v taliansku, nemecku a aj v japonsku su tresty smrti zakazane, a profilovanie nemca ako rasistickeho blondaveho jurgena, japonca ako majstra kung fu, rusa ako horu svalov je uz passe dost dlhsi cas...no nic, na zaver: NEPOZERAT ZA ZIADNYCH OKOLNOSTI!!!!!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Multimilionář Breckel připravuje novou doposud nevídanou reality show, již chce vysílat živě po internetu. Je vybráno deset trestanců z celého světa odsouzených na smrt, kteří budou soutěžit. Budou mít třicet hodin na to, aby spolu bojovali, až zůstane naživu jenom jeden z nich. Ten získá svobodu a k tomu navíc pět milionů dolarů. Má to ale háček. Každý bude mít na kotníku náramek s bombou a zařízením, které za oněch třicet hodin exploduje. Mě tenhle dynamický a dobře natočený akční thriller velmi příjemně překvapil. Uměl si výborně poradit s hrozící neoriginalitou a pořád se v něm něco dělo. Když už se film jakoby ubíral odhadnutelnou cestou, tak vždycky zvolil úkrok a nečekané řešení, které mě jako diváka překvapilo. Pěkně drsný film ve kterém snad každý dostal pořádně hustou nakládačku a nějaké to překvapení si schoval až do samotného závěru. Pěkně bombastický a výbušný akční kousek. Mé hodnocení: 100% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Místy záživné a místy zábavné béčko, jehož největším mínusem není ani tak neoriginalita, vypočitatelnost a hromada klišé, jako spíš hromada infantilního moralizování a krajně zhovadilá ruční kamera v akčních scénách. Scénárista bohužel neměl (jako obvykle) koule napsat pořádně šťavnatý morzakor prostý patetického sajrajtu, což mi film chvílemi znechucovalo skoro až k blití, a což v kombinaci se schválně rozskákanou (jako obvykle) ručkou vytváří z potenciálně nadprůměrné oddechovky jen bezpohlavní průměr "v mezích zákona", určený širokému diváckému stádu, a ne jen úzké skupině zvrhle cynických fajnšmekrů. Přesto mě ale několik scén srdečně rozesmálo, nejvíc asi první vyškrtnutý ze seznamu, onen vztekle vyhrožující španělácký zavilec a jeho vtipný dopad z vrtulníku. Hodně nejistá a rozpačitá třetí za Vinnieho. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mohl to být dokonalý instantní balíček chutného béčka, které by dobře kloubilo náměty z Battle Royale a Undisputed, kdyby to nebylo a) tak okatě korektní (čestný agent FBI, pokroucená minulost hlavního hrdiny, blonďatá přítelkyně), b) full contact souboje tak chaoticky nasnímané a sestříhané, c) neskutečně dlouhé. Jinak totiž Steve Austin má na ex-wrestlera slušné charisma na rozdíl od hezounka Johna The Marine Ceny a Vinnie Jones jako britský zástupce drsňáků boduje na plné čáře. Sympatická jednohubka, která přijde pro nedělní večer po perném týdnu docela vhod. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Zabij, nebo budeš zabit!" Přírodní zákon, který nabral platnost již na počátku celého lidstva, když stál pračlověk tváří v tvář divoké šelmě nebo příslušníkovi jiné tlupy. Toto pravidlo se táhlo s člověkem po celou jeho historii. Těžko ve vesmíru naleznete agresivnějšího tvora. A v určitou dobu člověk zjistil, že násilí může být zábavné. Colosseum budiž bráno jako památka této myšlence. Od gladiátorů po secvičené wrestlingové zápasy utekla dlouhá doba. A také se objevil fenomén reality show. Musím se přiznat, že základní myšlenka filmu mi nepřijde tolik nereálná, protože věřím tomu, že někdo kouká na Vyvolené a čeká jen na to až si ti opilí burani začnou lámat židle o hlavy a že by lidé tudíž za podobnou zábavu ochotně platili. The Condemned se snaží celkem okatě ukázat na nebezpečí reality show, manipulování s pravdou a otravně při tom moralizovat. První úkol- tedy znechutit mírou násilí se celkem povedl (kope se tu žen a všelijaké jiné mňamky) ,ale moralitní část se vůbec nepovedla, protože kromě obyčejných frází nenachází film opravdové argumenty a dobrý nápad je tak celkem rychle zabit. Po technické stránce také není co nabídnout. Kameraman by si za tu svojí klepavku a otravné zoomování zasloužil vysadit na podobný ostrov v doprovodu taťků z toho nejtvrdšího lágru. Sice se snažil podat nasnímání soubojů televizní formou jako z reality show, ale dělá to tak nešťastně, že jsem často ani nevěděl, kdo se s kým pere. Snímek tak může zaujmout jen herecky. Hlavní roli si střihl neokoukaný wrestler Steve Austin, kterému role opravdu slušela a za pochvalu také stojí Vinnie Jones, který si svého psychopata zřejmě užil. The Condemned se dá na jedno skouknutí přežít a to je asi tak všechno, co může nabídnout. Podobné filmy: Běžící muž (1987), Battle Royale (2000), Battle Royale: Requiem (2003) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Jack Conrad (Steve Austin) použije ve filmu zbraně Jericho 941 F ráže 9x19 mm a Heckler & Koch MP5A3 ráže 9 mm. (dc125)
  • V jedné ze scén Jack bodne nožem protivníka do břicha. V dalším záběru má však nepřítel nůž v hrudníku. (Sydney008)
  • Ve scéně brzy po začátku filmu, kdy strážce otočí klíčkem v zámku, je možné poznat, že zámek byl odemknut již předem. (slatkac)

Související novinky

Jednooký králem... akce

Jednooký králem... akce

22.03.2008

Režisér příjemně tradičního westernu 3:10 Vlak do Yumy James Mangold se z Divokého západu přesune do blízké budoucnosti a kolty vymění za tu nejšpičkovější bojovou techniku. V adaptaci komiksu… (více)

Reklama

Reklama