Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který si užívá života plnými doušky. Pak však dostane podivný e-mail se jmény minulých i budoucích milenek, a je mezi nimi i kráska zvaná Smrtící Nell (Winona Ryderová).
Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který má krátce před svatbou s atraktivní a bohatou Fionou. Má všechno, co si jen v životě může přát, ničím se příliš netrápí, a když mu snoubenka nestačí, vždy je připravena nějaká ta náhradnice. Roderick si prostě užívá života plnými doušky. Jednoho dne však dostane podivný e-mail se seznamem 101 jmen. Po přečtení pochopí, že se týká nejen dívek, se kterými kdy něco měl, ale i těch, s nimiž ho milostné hrátky teprve čekají. A když zjistí, že se nachází teprve ve třetině seznamu a zanedlouho narazí na sexuální příležitost, která je další v pořadí, vůbec se nebrání lákavému osudu. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, že by se měl zaplést i s velmi obávanou kráskou (Winona Ryderová), přezdívanou Smrtící Nell… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

claudel 

všechny recenze uživatele

Komedie, která není zase až tak komedií, bylo mi u ní nejednou smutno. Vlastně mi jako situační, mírně ztřeštěná komedie připadal Sex and Death v první půlce, která je protkána řadou humorných situací (trafikant s nápisem na tričku "Kunda, to je bomba" svedený vražedkyní), množstvím hlášek ("Předehra je pro poražené") a gagů. Druhá půlka je mnohem vážnější s romantickými i psychologickými prvky. Námět o nenapravitelném svůdníkovi, který obdrží e-mail se seznamem žen, se kterými spal a se kterými se má teprve vyspat, má velký potenciál a domnívám se, že se tvůrcům podařilo s ním naložit velmi dobře. Měl jsem pocit, že děj opravdu přechází jednotlivými žánry - od rozpustilé komedie, přes šílenou romantiku, vzápětí drama a nakonec v humorný a opět komediální závěr. A přitom všechny části dohromady vytvářejí působivý celek. Mě osobně nejvíce chytla za srdce ta romantická část, kdy Roderick potkává doktorku Mirandu, poté co zakopal hluboko seznam "trofejí" a snaží se žít život jinak než podle něj. Simona Bakera, který ztvárnil Rodericka, jsem dosud nikdy neviděl a ani jej neznal, jeho výkon mě však nadchnul. Winona Ryder jako masová vražedkyně odvedla svůj standard, jen nechápu, proč herečka s takovým talentem dostává v současnosti tak podivné role viz. Darwinovy ceny. Asi jí uškodily její kleptomanské skandály. A Lechero z Prison Breaku alias Robert Wisdom jako pan Alfa byl jen třešničkou na dortu. Musím zmínit i zápory - taktéž nechápu, proč v mnoha amerických komediích musí mít hlavní hrdina nebo hrdinka nejlepšího kamaráda/kamarádku opačného pohlaví, který je homosexuál. A některé scény byly docela předvídatelné. Celkový dojem je však vííííííc než dobrý. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Nechápu proč, sarkasmus přece nikdy vtipný nebyl. ____ ODKAZY ____ http://www.youtube.com/watch?v=qqXi8WmQ_WM , http://www.youtube.com/watch?v=jvjDr8KKtsE ____ Týpek mohl být nesmrtelný, stačilo nemít sex. ____ SPOILER ____ "pak jsem si přečetl v novinách ... včera Death Nell zabila týpka (--- toho se kterým včera mluvil) ... ne, tohle ne, ale tohle ... holka X je ve městě (--- holka, kterou má další na Seznamu těch, se kterými se vyspí)" ____ Týpek1 "dostal jsem mailem datum, den, měsíc, rok, jaj super to bude, zamluvil jsem si hotel abych si to užil" - Hrdina "Počkejte, vy jste dostal mailem datum (což znamená že ten den umřete) ? ... Další drink je na mě.", oba uvidí krásku Death Nell jak vchází. ____ Hrdinova matka s otcem s kyslíkovou maskou (tedy chtějí vidět syna v chomoutu a vnoučata, ASAP) : "Už bylo na čase!". Tím jak se bezdomovec svalí z lavice (mrtvev?) se odrkyje nápis "Už bylo na čase!". ____ ... atd ... ____ DODATEK ____ Konec. Hmm, tak vtipný konec jako je v Romeo A Julie tu není. I když smysl to dávalo, win-win konec, dobrý konec http://en.wikipedia.org/wiki/Win-win . ____ DVD ____ Rozhovory. Daniel Waters. A kurva! Je to týpek co tohle napsal a natočil (což zajímá nejspíš jenom mě) a napsal i http://www.csfd.cz/film/13018-demolition-man/ (což by mělo zajímat tebe jestli jsi to neviděl/a). Nový postup jak najít dobré filmy - jít po scénaristech a spisovatelích (což je zajímavé pro oba). ()

Reklama

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Simon Baker se snaží táhnout mírně podprůměrný film, kdy se vtipné momenty střídají s nudou, přestože netypický scénář o "seznamu" mohl vytěžit víc. Mnohý muž by rád dostal podobný "seznam", bohužel jmen je hodně, a tak ženy Simonovi doslova skáčou do postele bez větší námahy. Plynou z toho sice nečekané zvraty i vtip (nejlepší je asi autobus nadržených jeptišek), celé to trochu sráží některé příliš rychle odbyté ženy a celý ten "ulítlý" motiv s vražedkyní, která je pochopitelně na onom seznamu také. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Zápletka zněla slibně, ale bohužel nebyla využita příliš dobře. Občas mi to přišlo nedomyslené a velkým záporem je stopáž. Komedie se dvěma hodinama by určitě šla a našel by se nejeden příklad, ale tady je to občas nuda. Hlavní hrdina mi nepřišel příliš sympatický, bylo mi vlastně jedno, jak dopadne. A konec je neméně překvapivý. Škoda, mohlo z toho být víc. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Více než na okouzlujícího Simona Bakera jsem se těšila na Winonu Ryder, kterou prohlašuji za někoho kdo si může říkat herečka s velkým H! Mám moc ráda její způsob hraní a vlastně takovou tu přirozenost s kterou působí na plátně..ostatně dělá dobře, že si chrání soukromí před ostatními lidmi, jelikož už toho ztratila v životě hodně. Hraní je v podstatě prokletí - a jde ruku v ruce se slávou. Abych uvedla na pravou míru své hodnocení tak musím říct, že námět byl perfektně poutavý. Dokázala jsem film sledovat klidně i napotřetí a pokaždé mě něčím překvapil. Takové hodnocení si ode mě zaslouží nejen díky tomu, že obdivuji Winonu, ale díky dobrému pojetí příběhu, poutavosti a celkovému působení. Winona přesně řekla: "Stala jsem se svým vlastním princem Krasoněm." a to tento film hezky vystihuje..možná i trochu ji samotnou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Skutečné jméno Smrtící Nell (Winona Ryder) ve filmu zní Gillian de Raisxová. Jméno je parafrází na středověkého francouzského šlechtice jménem Gilles de Rais, který bojoval ve vojsku Johanky z Arku, avšak poté se vrátil na své sídlo, kde měl údajně provozovat nezřízené sexuální orgie končící vraždami žen a dívek, které předtím znásilnil. Při církevním vyšetřování byl z těchto zločinů usvědčen a roku 1 440 popraven, ačkoli se dodnes vedou spory, zda se nejednalo o pouhý komplot, aby se církev mohla zmocnit jeho rozsáhlého majetku. (Morttuus)

Reklama

Reklama