Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (791)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechny postavy jako by vypadly ze šablony. Hrdinný prezident, sympatický ochránce, dobrácký černoch, roztomilá holčička, přismahlý terorista a jiní jim podobní vystupují v zajímavě podaném akčňáku, jehož podřízenost mainstreamu je, přes dobrý nápad s opakováním jedné časové linie, neoddiskutovatelná. Kdo to překousne, bude se hodinu a půl bavit víc než obstojně. Závěrečná automobilová honička vypadá dobře, ale cítil jsem u ní tak trochu dejavu... no jo, když já jsem se včera díval na Bournea. Být Vantage Point méně naivní a více nekompromisní a tvrdší, byla by zde šance na pět hvězd - tyhlety filmy hrající si s časem mám prostě rád. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná akční blbinka, která ve vás silnou stopu asi nezanechá, za to se na ni dá dívat mimořádně dobře. Zásluhu na tom mají nejenom hezké úhly pohledu z první části, ale hlavně strhující moc pěkně natočený a sestříhaný závěr, který byste asi po první pohodové půlhodince (dá se nazvat atentát na prezidenta pohodou?) nečekali. Inspirace Dvacetčtyřkou je tu cítit poměrně hodně a Dennisu Quaidovi role alá Jack Bauer poměrně sluší. Oproti zmiňovanému seriálu tu chybí jen taková ta chvíle zvolnění, kdy se dostaví frustrace, zajímavější postavičky a propracovanější závěr. Čtyři hvězdičky jsou asi moc, uznávám. Ale taky cítím, že je potřeba ocenit filmaře, který dokáže dát akčnímu filmu spád bez zbytečných pseudocool keců a morálního poselství. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Uhol pohľadu bol nakrútený v roku 2008, ale ja som si ho s pani manželkou pozrel až o 10 rokov neskôr. Vždy ma lákal, ale nakoniec mi vždy do filmovej cesty prišli iné priority. A roky utekali a utekali, až sa z nich stalo okrúhle desaťročie. Koncom roka 2017 sme pozerali seriál Punisher a v ňom bola jedna epizóda poňatá práve ako Uhol pohľadu – krvavý teroristický útok vyrozprávaný z pohľadu viacerých osôb. A keďže šlo o dobrú časť, rozhodli sme sa pozrieť si konečne aj „originál“. A "musím" mu dať 4*. Je príliš originálny na to, aby som mu dal "len" 3*. Žiadna srdcovka to nie je. A zrejme ani nikdy nebude. Nie je to film, ktorý potrebujem vidieť štyri razy do roka. Vlastne si myslím, že ho zase ďalších 10 rokov neuvidím. Ale je to proste svojím spôsobom jedinečné, hra s časom je miestami až bravúrna (hoci mám pocit, že pár detailov tvorcom nenápadne uniklo, ale aby som to vedel potvrdiť, musel by som si to pozrieť viackrát po sebe) a herci dostali veľmi stručne, ale v konečnom efekte pôsobivé postavy, ktoré väčšinou mlčia, ale u každej je naznačených aspoň pár zaujímavých drobností, ktoré z nich robia človeka, ktorého životný príbeh by nás zaujímal, keby... keby naň bol čas. Lenže nie je. Hoci film začína sprudka a vy sa možno budete preto pýtať, či to môže byť ešte besnejšie, keď už začiatok je šialený, tak vám odpoviem, že – môže. Najmä v druhej polovici, kedy do seba jednotlivé veci začnú zapadať, sa z toho stáva v podstate nonstop akčný film. Ponúka veľa mrazivých, intenzívnych, naturalistických a desivých scén. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice svižně natočený thriller, u kterého se cítíte stejně jako když skládáte puzzle bez obrázku na krabičce. Každou chvíli vás něčím překvapí. Vyprávění té samé události z různých úhlů pohledu není totiž vůbec stereotypní a směr vyprávění v lecčem přípomíná Kiefernovu Dvacetčtyřku a v závěrečné honičce si jistě vzpomenete na Bourney. Herci (snad až na podivně působícího Foresta Whitakera) odvádí velice slušné výkony. Dennisu Quaidovi držíte place skoro hned od začátku a takový Matthew Fox vás znovu velice překvapí. Skvěle jsem se bavil. 80% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Další z těch, jehož kousky se musí složit jako puzzle, (v tomto případě má to puzzle 8 dílku). Ze začátku, se vám ty dílky budou zdát přehnané, nebo dokonce snad jasné, (vždyť je to tak jednoduché!), ale jakmile začnete skládat pochopíte, že jste se mýlili. Tolik k filmu. S jeho obsazení také nemám problémy, sympaťák Matthew ze Ztracených, Dennis Quaid se snažil až tak, že místy jsem mu toho agenta žral. Jak říkám, prostě zajímavý film. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Premiéra filmu byla plánovaná na říjen 2007, ale byla z neznámých důvodů odložena na únor 2008. (don corleone)
  • Asi proto, že se tvůrci přesunuli na úplně jiný kontinent, uniklo až moc faktických chyb. Filmaři si nevšimli, že španělské značky vyžadující zastavení hlásají obyčejné STOP, a ne ALITO, že tam nejezdí typicky americké taxíky a že auta nemají americké poznávací značky. (Kailo)
  • Pro natáčení v Mexiku se musely vyrobit kulisy náměstí v Salamance. Replika byla o něco menší, než originál. (don corleone)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama