Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem mám stejný problém jako s Láskou nebeskou. Oba snímky hrají těžce na city, v obou je plno otravných klišoidních záležitostí, ale z nějakého neznámého důvodu mi oba blokují můj vrozený cynismus. Nebýt toho, že mě tady po celou dobu štvala všechna děcka (hlavně ta promluva k otci těsně před závěrem byla k zblití), možná bych tam plácnul i ten pátý kousek. Hlavně proto, že jsem právě u tohoto filmu poprvé zjistil, že má Steve Carell na víc, než jen na komedie (leckdy pochybné kvality). ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Aloha! Tak se jednoho prázdninováho večera objevím doma, kouknu do programu a tam houbelec. Až mě zoufalé hledání televizního uspokojení přivede k tv Barrandov. Život podle Dana? Co je to za film? Nevím, že existuje.. Otevřu csfd a hele, supr obsazení, romantika na letní večer.. Při závěrečných titulcích mi bylo příjemně jako už dlouho ne! Celý film se nesl v romanticko-komediálním duchu, který zdobila Juliette a duši hlavní postavě i celému filmu vdechl Steve. Steve Carell! Měl jsem ho za trapáka a teď po Danovi a Zatracené lásce se mi začíná líbit.. ;-) Zpět k filmu - podle mě neměl chybu, krásně vystavěný, zahraný, neuvěřitelné, že se jedná o teprve druhý Hedgesův film! Těším se na třetí.. Mějte se filmově, Woo. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatně film s naprosto jednoduchým scénářem, ale o to lepším provedením. Já tyhle americké nenáročně dramatické komedie mám rád a "Dan in Real Life" se mi naprosto trefil do vkusu. Steve Carell konečně ukázal, že umí hrát i vážnější role, Brittany Robertson mi tentokrát vůbec nevadila (dokonce spíše naopak). Prostě příjemná a inteligentní komedie, která zvedne náladu za jakýchkoli okolností a kterých není nikdy dost. A ještě malé plus za hezoučkou krajinu a výborný soundtrack. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Peter Hedges - tvůrce mé oblíbené "Večeře s April" je po čtyřech letech opět na scéně. A zase rodinné drama, zase skvělý casting, zase výborná muzika ... A protože jsem se tentokrát ke všemu i výborně pobavil a upřímně zasmál, tak je tu plné hodnocení pro komedii - a to se u čistě americké komedie stalo naposledy v roce 2003 u Jak na věc (a hádejte kdo napsal scénář :) .... Kdo se chce pobavit trošku jinak než tím, kdo řekne vulgárnější větu a kdo si hlasitěji uprdne, pro toho je tohle jako balzám na duši .... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem čekala nějakou oddychovou komedii. Ale Dan In Real Life není komedie. A vlastně ani drama. Nezasmála jsem se ani jednou a vůbec mě nezajímalo, jak film dopadne (přestože to bylo dost předvídatelné). Steve Carell je fajn moula, ale tady mi lezl spíše na nervy (Kdo by si mezi kráskou Emily a příšernou Juliette vybral tu druhou možnost?:)) ) Být jedním z hostů na chatě a muset po ránu cvičit nebo celý den hrát jen křížovky, tak si to asi rovnou hodím. Jedna hvězdička za výbornou Emily. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama