Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Steve Carell, který se proslavil extrémně sprostou komedii "40 let panic" a talent pro vážnější roli předvedl v "Malé miss Sunshine" se tentokrát ukazuje v roli ovdovělého otce tří dcer v této velice příjemné i když dost předvídatelné romantické komedii. Jednoduchá zápletka sice neskrývá mnoho překvapení a konec je jistý okamžitě ale pro daný žánr je dostačující a Carellovi dává dost prostoru aby se předvedl v trochu jiné úloze, která mu však sedí nejvíce ze všech jeho předešlých rolí. Film vyniká jemným humorem, při kterém se divák neplácá smíchy do kolen ale po celou dobu se výborně baví. Pokud si k tomu přičtete řadu dalších velice dobře vybraných herců a pohodovou rodinnou atmosféru, nemůže z toho vzejít nic špatného. Obrovské překvapení na poli nenápadných ale skvělých filmů. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Steve Carell jako starostlivý otec tří dcer a vdovec, co si nemůže najít lásku. Do komedie málo komedie a do dramatu žádné drama. Příběh, nebo alespoň ta kostra je pěkná, svým způsobem osobitá. Zároveň tak rodinné prostředí je ojedinělé a působivé, kdo by nechtěl tak velkou rodinu a každoroční týdenní rodinnou show v obrovské dřevostavbě u vody :). Tahle filmová rovina Steveovi parádně pasuje, ale vůbec mě k němu neseděla Juliette, která vypadala zbytečně moc zestárle. Líbilo by se mi prohození s Emily. Několik situací bylo spíše trapných (např. zpěv), a to já fakt nemám rád. Konec samotný je pak hodně na vážno. Mám z toho nejasné pocity a nemůžu říct, že bych se nebavil. Víc jak 3* ale díky té nejasnosti nedám. Chybělo mi tam dominující vedení nějakého žánru, nebo něco výraznějšího, zábavnějšího, zajímavějšího ... nevím, ale takhle to poskakuje na pomezí, i když celkem v reálném obraze. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Peter Hedges - tvůrce mé oblíbené "Večeře s April" je po čtyřech letech opět na scéně. A zase rodinné drama, zase skvělý casting, zase výborná muzika ... A protože jsem se tentokrát ke všemu i výborně pobavil a upřímně zasmál, tak je tu plné hodnocení pro komedii - a to se u čistě americké komedie stalo naposledy v roce 2003 u Jak na věc (a hádejte kdo napsal scénář :) .... Kdo se chce pobavit trošku jinak než tím, kdo řekne vulgárnější větu a kdo si hlasitěji uprdne, pro toho je tohle jako balzám na duši .... ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi padlo do noty, už režisérská prvotina Petera Hedgese Večeře s April se mi velice líbila a Dan in Real Life si ponechal hodně z pohodové atmosféry svého staršího předchůdce. Asi ne každý se u téhle inteligentně napsané komedie bude bavit, ale já si ji velmi užil, připočítám k tomu navíc výborného Steva Carella kterému role odevzdaného vdovce nehorázně sedla, musím a velice rád dám za 5*. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Ak hrá Steve Carell vo vážnej roli (teda, ak zo seba nemusí robiť idiota), je až neskutočné ako sa s ním človek dokáže stotožniť, pričom využíva naozaj len minimum mimiky (doslova len náznaky). Dokáže tak na človeka preniesť hlbokú depresiu spojenú s pasivitou, ale aj úprimnú radosť. Treba však povedať, že tá depresia mú ide lepšie :) Aby som ale nepísal len o ňom- celý film je výborný, za čo môže (okrem Carella) hlavne scenár, hudba, jemný humor a vedľajšie postavičky, na ktorých človeku záleží. Príjemný oddych. 85% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)
  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)
  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)

Reklama

Reklama