Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (297)

lamps 

všechny recenze uživatele

Expozice je až trapně matná a sterilní (dozvíme se jen, že hlavní hrdinka je z Francie a tuze jí nevoní zabíjení čehokoli), ale zbytek mě docela posadil na prdel. První hixploitation od původního Texaského masakru, který mě nenudil, fyzicky zhnusil, překvapil a navodil starost o kladné postavy a čirý odpor k záporákům. Stylisticky sice nijak výrazné a občas až moc hrrr (nenechte se předešlou větou zmýlit, Texaský masakr je úplně někde jinde), ale Blanks má film celou dobu pevně v rukou, navozuje uvěřitelný psychický teror a nakonec rozpoutává nápaditou revenge párty, během níž držíte sexy kočičce palce a překvapivě málo se chytáte za hlavu kvůli nelogickému chování postav nebo nepravděpodobným následkům. A když přijde na fyzické násilí, má to grády a požadovaný efekt (dvě scény si budu pamatovat fakt dlouho). Furt jsem si říkal, že se to nakonec nějak shodí a obhájím si průměrný hodnocení, ale ono ne. Malá, nenápadná, sympatická zabíjačka. Horror fans sem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ne, že by studiová hixploitation se známými herci byla principielně nesmysl, viz. STRAŠÁCI nebo VYSVOBOZENÍ. Jenže syrová, kontroverzní a brutální 70. léta jsou dávno pryč a dneska znamená známá herečka v hlavní roli především to, že znásilnění nebude (jako zde) nebo bude bleskové a pes po něm neštěkne (PRAVIDLA NÁSILÍ). A vypulírovaný vizuál smrdící počítačem syrovosti taky dvakrát nepomáhá, stejně jako nepřidává mcgayverovská past ve stodole na realističnosti nebo zcela nepřekvapivý děj na zábavnosti. Takže zbývá jen trocha té šikany, solidní řezničiny (s jednou pěknou vaginální vychytávkou) a typově fajn herci (sexy Fares, trojice buranů). ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem od Storm Warning přesně to, co jsem čekal a chtěl. Psychická muka. Teror od strany balíků je podán tvrdě, ale realisticky. Krev teče až v poslední třetině, kde se celá situace vyhrocuje a žena bere zákon do vlastních rukou. Z oběti se tak stává tou, kdo jim dá všechno to utrpení pěkně sežrat. Hlavně první past ve stodole mi přišla celkem nápaditá, druhé úmrtí bolelo i mě, fuj... Jen mi vadil její mužský protějšek, poněvadž mi oproti ní připadal dost slabošský, nedokázal se včas postavit svým věznitelům. Ale jinak skvělý hixploitation, jenž frčí v zaběhnutých kolejí a vůbec to nevadí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Samoúčelná brutalita ke konci trochu zarazí, jinak se jedná o perfektní thriller tak trochu v duchu Funny Games USA. Schéma je dobře známé: scénáristická berlička vyřadí silnější kladnou postavu ze hry, a o slovo se tak hlásí ponižovaná slabší polovička, aby se pokusila oplzlým venkovanům vyprášit kožichy. Atmosféra napětí je budována pečlivě, takže je to i docela zábava... Poklona patří Blanksovi za umně nastrčené sebeparodické vtípky. Na páteční večer vhodné odreagování - silné tři hvězdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po Wolf Creeku mé druhé (alespoň co si teď v rychlosti vybavím) setkání s australským hixploitation dopadlo nad očekávání dobře. Film sice jede víceméně po zaběhnutých kolejích, mírně překvapí snad jen poměr úmrtí mezi kladnou a zápornou stranou. Malá dávka originality tu ale vůbec nevadí. Vidláci jsou zde totiž vyobrazeni velmi odporně, strach o osud hrdinů vás vtáhne do děje a vy si budete přát, aby se těm hajzlům buranskejm pořádně pomstili. Film je místy dost krvavý, jedna scéna pro mne byla dokonce až nepříjemná (kdo viděl, ví...), atmosféra taktéž funguje. Storm Warning rozhodně hororovým fanouškům můžu doporučit, jedná se o nejlepší film svého žánru (hixploitation) za poslední dobu. 90% Horror movie of the year ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Scénárista Everett De Roche měl napsaný scénář již před třiceti lety, ale kvůli násilným scénám měl problém sehnat sponzory. (Chatterer)
  • Při natáčení snímku bylo v Austrálii zrovna období sucha, tak ve většině scén bylo později deštivé počasí doděláno počítačem. (Chatterer)

Reklama

Reklama