Reklama

Reklama

Neuvěřitelný život rockera Coxe

  • USA Walk Hard: The Dewey Cox Story (více)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební
USA, 2007, 92 min (Director's Cut: 120 min)

Kdyby Dewey Cox skutečně žil, prošlo by jeho ložem přes čtyři stovky dívek a paní, zplodil by přes třicet dětí a třikrát by ochutnal vlastní svatební koláče. A nejen to. Kdyby Dewey Cox žil, zcela jistě by se stal jednou z největších rock'n'rollových a vůbec hudebních hvězd, co kdy chodily po planetě, a klaněl by se mu celý svět. Dokonce by měl i vlastní hudební show, do níž by za ním klidně zašel třeba Elvis Presley nebo The Beatles. A protože by Dewey Cox byl opravdový drsňák, nepochybně by ochutnal veškerý alkohol a všechny drogy, které se dají sehnat. Kdyby tedy skutečně žil. Jenže on nežil... Ve výborné parodii na populární hudební životopisy, jako jsou Walk the Line nebo Ray, se kromě známého Johna C. Reillyho v úloze sekáče Coxe ve vedlejších rolích objeví také Jack Black či Patrick „Bobby Ewing“ Duffy. Scenáristou hudební komedie je Judd Apatow, autor briskních komedií Zbouchnutá a 40 let panic, režie se chopil Jake Kasdan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Beky 

všechny recenze uživatele

I když je ve filmu jedna 20ti minutovka, kde jsem totálně vypnul a čekal až skončí, protože disco minulých let mě vůbec nezajímá, pořád je zde dostatek inteligentního:) humoru na to, abych se bavil nadstandartně!! Navíc John C. Reilly hraje a zpívá opravdu výborně a přitom je obklopen borcema kalibru devítky, kteří doplňujou střeštěnost filmu na 100%, film má tu výhodu, že nemůžete očekávat, ani to nejde, jakým směrem se bude ubírat, proto budete několikrát mile překvapeni, možná se zasmějete i ochvilku později, než byste měli!! Jednou větou: Produkce Judda Apatowa nezklamala, i když to neni taková palba, jakou všichni budete čekat!! ()

Chasm 

všechny recenze uživatele

Další Apatow, opěvovaná současná naděje americké komediální tvorby, a pro mě jen další průměr. Jistě je tu spousta opravdu vtipných situací díky kterým dvě hodiny filmu utečou docela rychle, ale na druhou stranu se pořád omílají staré známe klišé, i staré chyby. Každý, kdo si už zvykl na podobný humor se vší parádou si pravděpodobně další hvězdičku může přidat; já už jsem jím trochu unaven. John C. Reilly představuje muzikanta (který se dá snadno zlákat pokušeními, má ve zvyku vytrhávat umyvadla ze zdi, když je rozčílen a dokáže zapomenout, že je ženatý) dobře a zábavně. 65% ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek jsem viděl v Director's cutu a je opravdu tvrdý oříšek. Já se celou dobu výtečně bavil. Ale to je tím, že mám rád parodie (a tahle opravdu nemusela jít po kolena do bažin plýtké zábavy, jako jiné dnešní parodie které se tímto probrodí do kategorií B až C), viděl jsem většinu filmů z "vlny hudebních biografií" a osobnosti a období na které se zde naráží mi nejsou neznámé. Občas to bylo až moc "ujeté", ale i tak ty dvě hodinky příjemně utekly. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Chvílema až trapně doslovný ve stylu Ferrelových věcí (jsem Deweyho dvanáctiletá přítelkyně), což by mě asi nakonec bavilo víc, ale nevím, jestli by to utáhlo celej film....a proto po většinu stopáže jen klasická parodie na hudební životopisy. Když byste vzali Walk the line a vyhnali ho do absurdna, dostanete Deweyho Coxe. Takže jestli jste fanoušky hudebních životopisů a cíleně trapně doslovných parodií, tak si to dejte....jinak je to víceméně ztráta času. Dva a půl rozpůleného bratra, tedy čistý průměr. PS: Ale Walk Hard je hitovka. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ZEMŘEL TEN NEPRAVEJ!" Parodie na životopisná dramata (v tomto případě především na WALK THE LINE), která má pomalejší rozjezd, ale v druhé půli kraluje. John C. Reilly je bezchybný. Jeho kukuč má v komediálním odvětví bezedný potenciál a tvůrci filmu o fiktivním rockerovi, který prožívá své eskapády mezi reálnými hvězdami hudební historie - Beatles ztvárnění pány Ruddem (John Lennon), Blackem (Paul McCartney), Longem (George Harrison) a Schwartzmanem (Ringo Starr) mají libové parametry - to věděli, takže Reilly hraje Coxe od teenagera až po starce (v souvislosti s žánrem nemohla být volba lepší). V rámci zábavného potírání fiktivních stínů příběhu přispějí váhou své osobnosti třeba Eddie Vedder (Pearl Jam), Lyle Lovett nebo Jewel. "TEĎ BOJUJI O OPATROVNICTVÍ. CHTĚJÍ MI HO VNUTIT, COŽ PODLE MNE NENÍ SPRÁVNÉ." 80% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Slavní muzikanti z kterých si Dewey Cox děla legraci: Johnny Cash, Bob Dylan, Ray Charles, David Bowie, Queen, Meatloaf, David Crosby, Jim Morrison, Don McLean, Elvis Presley, The Cars, The Ramones, Nelly, Tim McGraw, Brian Wilson z Beach Boys a Stevie Wonder. (Baffer)
  • Postava Deweyho Coxe (John C. Reilly) si vzala více či méně inspiraci z Johnnyho Cashe a filmu o něm (Walk the Line, 2005). Stejně jako Cash, krom toho, že jsou oba muzikanti s výjimečným životem a nesmrtelnou hudbou, zemřeli oba v 71 letech, 4 roky po sobě. (ArsenalEagle)
  • Dewey Cox rozbije v průběhu filmu 6 umyvadel. (Baffer)

Reklama

Reklama