Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Ony 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to téměř dokonalá kombinace (nijak zvlášť originálního) horroru, komedie a sračky. Chvála masturbace, panoramata, řešení s lepidlem (kdo viděl, ví, co myslím), tajemný hotel, mrazivý smích ze sklepa, spousta okolností vycucaných z prstu... Pointa došla i mně celkem s předstihem, tzn. normálnímu člověku to asi bylo jasné od začátku. Přes některé nedostatky ze svého hodnocení neslevím. Bavila jsem se jako málokdy, přiznávám i trochu toho děsu a hudební doprovod - to je kapitola sama pro sebe. A závěrečné titulky zvedly celý film ještě o třídu výš. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel přes velký hype a očekávání jsem čekal něco víc než jen průměrný slasher se sice pěknou atmosférou chaty, ale pomalým příběhem. Největším mínusem kromě pomalé plynulosti ale přičítám vrahovy kterej je prostě úplně nudnej a neumí vytvořit ani jednu kreativní smrt. A jeho charakteristika a osobnost je strašná. A největší plus je rozhodně hudba a kamera která byla úžasná. Ale jak říkám i přes velký hype co jsem o tom slyšel je to spíše průměr. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle řady hodnocení bych očekával severskou bombu, nakonec to byla jen bombička se závěrečným slušivým pšoukem. Průměrná vyvražďovačka plná horrorových klišé - bleskově se míhající postava jako šmouha přes obraz za obligátního svistu (kdysi účinné, dnes obehrané), ve dveřích se jistě neobjeví očekávaný zabiják, ale někdo nastrčený, pro pomoc se nedá dojít, psychopat zabiják měl pohnuté dětství a pohřešovaných 111 lyžařů? to snad ani ne.... Nevadí mi kopírování celé řady podobných horrorů (Pátek 13, Texaský masakr, Valentýnská pomsta ...s krumpáčem...), ale že místo mrazivé atmosféry (která se snad uprostřed ledu a sněhu nabízí) se staví na pár lekačkách. Osobně mám tyhle slashery rád, ale tady se šetřilo strašením i gore. Škoda.... ()

oje 

všechny recenze uživatele

Fritt vilt nudí tím nejošoupanějším možným horrorovým motivem maskovaného zabijáka, který znepříjemní výlet omladině odříznuté od civilizace. Skrz na skrz průhledný děj neumí překvapit, nemá fantazii, naopak si s železnou pravidelností jede od začátku do konce rutinním tempem po předvídatelné línii. Zpracování až na zimu zálezající pod nehty nedisponuje vyspělým dojmem a sotva se dokáže držet průměru. Horror, který brzy vyloží karty a nedokáže diváka v čemkoli znějistět, funguje jen stěží. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, dobry, takže do Norska se rozhodně lyžovat nechystám :-) A nebo jedině v tom případě, že to bude na místě, kde budu muset čekat hodinu ve frontě na vlek a po sjezdu si budu moct dát studené pivo. :-) Jojo, tohle všechno si tato dobrodružná pětka nechala ujít a většina z nich za to... Hustá atmosféra a ještě hustší zabiják, jo a taky husté sněžení, ale toho si nikdo nevšimne :-) 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama