Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film dost trpí mizerným začátkem, který je (zejména v bojových scénách) hrozně špatně sestříhaný a nepřehledný, ale postupem času se to dost zlepšuje a dojem je na konec docela dobrý. Rusáci se docela rozmáchli, závěr je nefalšovanej digifest. Východní mytologie je fajn, stejně tak prostředí a herci (i když Vlkodav až moc často čučí jako kdyby neuměl do pěti počítat), ale pořád je z toho cítit takovej ten typickej ruskej přístup k filmařině, což někomu vadit může (mě třeba místy jo). A co si budeme povídat, nahoru to hodně táhne epická hudba. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Proti fantasy snímkům vůbec nic nemám a velice rád se vydám na cestu z nějakým hrdinným bojovníkem. Avšak v tomto případě to byla cesta zdlouhavá, nudná a nezáživná. Rozhodně se nejedná o další variaci na "Pána prstenů" a film se spíš podobá legendárnímu "Barbaru Conanovi" a jelikož mě ani tato legenda moc nenadchla měl to Vlkodav o to těžší. Film u mě bohužel nezabodoval skoro ničím a po celou dobu jsem se velice nudil. Není zde mnoho akce ani nějaká scéna hodná zapamatování a hlavní hrdina si moje sympatie také nezískal. Bohužel jsem ještě nepřišel ruským filmům tak úplně na chuť. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedno je určite isté. Ruská kinematografia sa v poslednom desaťročí opäť našla. Toto je jeden z príkladov. Síce z umeleckej stránky nie ten najlepší, ale technickou stránkou určite. Film vám pripomenie staré ruské rozprávkové eposy ako napr. ILJA MUROMEC alebo knižnú zbierku KRÁSA NEVÍDANÁ. Je však vo viacerých prípadoch zdĺhavý a to celok kazí. Zopár tých skvelých bojových či trikových scén už snímok nezachráni. Škoda, mohla to byť veľmi dôstojná konkurencia západným fantasy snímkam. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Velké naděje plynoucí z očekávání neamerické fantasy brzy pohltila nuda, která poskytla prostor kritickému posuzování práce kamery i střihu, upozornila na opakované zdůrazňování detailů, předpokládajících slaboduchost diváka a nenabídla možnost sympatizovat snad s žádnou z postav příběhu, nejméně však s hlavní - zjizveným, zamlklým bijcem bez náznaku emocí, kterému držet palce prostě nešlo. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

V Rusku sa filmu dari, aj v roku 2006 pojde o jednu z mala kinodistriucne zarabajucich zemi na svete. takmer 500 mil. dolarov, to je do top tenu naj filmovych krajin,a to pred desiatimi rokmi bolo rusko uplne na spodku. A v rusku sa dari aj lokalnym filmom, druhy diel nocnej hliadky zarobil vyse 30 mil. dolarov, cim drzi momentalne rekord. Wolfhound je dlho odkladany prvy slovansky fantasy blockbuster. Rozpoctom 10 mil. dolarov (niektore zdroje uvadzaju az 20. mil) je najdrahsim ruskym filmom vobec (doteraz najdrahsi je minulorocna deviata rota, stala cca 6 mil.) Film je nasadeny do kin podobne ako denna hliadka v ruskom novom roku. Uvidime co divaci zaplatia, pretoze kvalitou ide o velkorozpoctove fantasy b-cko ako napr. eragon. Obsahom a spracovanim mu asi najviac padne prirovnanie Barbar Conan VS Mrazik. Je to skoda, ze aj Rusi idu americkym chodnikcom, cim viac penazi vo filme, tym viac rozhoduju producenti a tym vacsia kravina. Skoda, ze si neberu priklad z Ciny, ktora je v obodbnej filmovej situacii, dokaze vyprodukovat kopu lacneho shitu, ale ked ide o velke peniaze, akosi nie je problem najat majstra rezisera a celkovo sa dohodnut a natocit nieco zmysluplne. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno