Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (629)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Apatow vsadil na jistotu a přišel s partičkou flákačů v čele s huličem Rogenem. Ten je ve dvojici s kráskou Heigl jako pěst na oko, ale o to věrohodnější jsou jejich třecí plochy s neplánovaným dítětem na cestě. Komediální linie je vedená po cestě těhotenství, která donutí dospět většinu lidí, i když nechtějí. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá asi měla být po celovečerním debutu 40 let panic pro Apatowa to, co byli Flákači pro Kevina Smithe po Clerks. Jenže přání není vždy otcem myšlenky a onen záměr se vydařil pouze částečně: opětovně tady máme titulní mužské postavy, které musí čelit dospělosti, celá zápletka vychází z jednoduchého a předtím už nespočetněkrát viděného nápadu (ztráta panictví, těhotenství...), komično je založeno na konfrontaci dvou zcela odlišných světů (panic vs. zkušená matka, lempl bez ambicí vs. svědomitá kariéristka) a nechybí spousta popkulturních gagů a sprostých slov ve veskrze milé a chytré podívané. Nelze upřit, že Zbouchnutá je soudržnějši a nerozpadá se tolik jako 40 let panic a že z dlouhých improvizací opravdu vzejdou geniální sekvence. Jenže zatímco u Kevina Smithe jsou všechny pobuřující záběry prostředkem ke sdělení určitého moudra a životní pravdy, u Apatowa to je zatím cílem a výrazné zkrácení by opravdu filmu pomohlo, protože Zbouchnutá je v závěru dýchavičná a neobejde se bez nutných vypravěčských klišé. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $148,768,917Tržby Celosvetovo $219,076,518Tržby za predaj DVD v USA $116,076,707 //počet predaných kusov 6,265,417║ Trošku ťažko sa človek hľadá v štýle prevedenia od Judda Apatowa, nie že by točil moc oklieštene ale niekedy sa snaží moc tlačiť na pílu, prípadne scénkam chýba patričná ľahkosť aby mohli pobaviť, taktiež to príde až moc zdĺhavé, skrátiť o pól hodinku by veru neuškodilo. Aspoň že Katherine Heigl je v každej scénke zlatá. /55%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Místy dost dobrá komedie, místy celkem natahovaná až ke znudění. Talentovaný Judd Apatow tak trošku definoval podžánr "fuck comedy," a jeho klony (většinou už nyní pod jeho producentskou záštinou, nás okupují dodnes. Rogena fakt fakt nemusim, ale tady je celkem snesitelný a v pohodě a kdyžtak jej hravě dokáže zastínit Jason Segel, který se chová v podobných komediích úplně jinak než v Himymu, takže pohoda. Přemítal jsem mezi 3 a 4*, ale nakonec jsem usoudil, že si to i kvůli tomu emotivnímu záběru, inspirovaným životními zkušenostmi, tu čtvrtou zaslouží. Ovšem, třeba je nutné Apatowovy komedie nakoukávat víckrát, aby je člověk naplno docenil, to zatím nevím...70% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Představte si tu situaci. Dlouho nemůžete narazit na holku, která by o vás měla zájem, až jednou se na vás usměje štěstí, jenže v alkoholovém opojení si jaksi zapomenete nasadit kondom a pak vás za 8 týdnů zkontaktuje ona známost na jednu noc se zprávou, že budete ve svých 23 letech otcem. Jak se zachováte? Na Zbouchnutou jsem byl docela dlouho zvědavý, když tehdy tuto komedii pochválili v časopisu Cinema (kde ji snad dokonce označili za komedii roku), tak jsem si říkal, že na tom musí něco být a že ten film asi nabízí něco zajímavého. Ale to je omyl. Tenhle film jen nabízí nechráněný sex a následné řešení jeho následků. Jistě, docela zajímavá je i ta část filmu, kde řeší své problémy v manželství sestra hlavní hrdinky a stejně tak i kámoši hlavního hrdiny dokážou být zábavní, ale že by tato komedie oplývala jakoukoliv originalitou, to opravdu nehrozí. Ale to v tomto případě překvapivě vůbec nevadí, protože tenhle příběh, ač na první pohled obyčejný a neoriginální, dokáže zaujmout natolik, že celé ty dvě hodiny bez problému utáhne. Já jsem se docela příjemně bavil téměř celou dobu a hodně pobavila i camea známých herců, jako je James Franco či Steve Carell ("Steve, prosím, jedno malé interview, nebuďte blbec.") Když to shrnu, tak tvůrci z obyčejného námětu dokázali vytvořit kouzelnou komedii, která je opravdu solidní a nadprůměrná. A proto uděluji čtyři hvězdy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Scéna, ve které se Pete (Paul Rudd) a Ben (Seth Rogen) snaží vymýšlet způsoby, jak poznat, že jste gay, byla improvizovaná. (Duoscop)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama