Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začneme u pozitiv: Will se nesvlékne do půl pasu, aby vyděsil obecenstvo přírodním pulovrem připomínajícím srst vřešťana rezavého a to je asi tak všechno.. S trapností často koketující komedie plná zbytečných vulgarismů, v níž kostyméři střídali na bratrech trika s dětskými motivy a o vystoupání varlat z šourku zpět do břišní dutiny se už postarali Ferrell s Reillym. Obdivuji R.Jenkinse, potažmo dabéra Jiřího Plachého, že zvládli participovat na tomhle mazání rozdílů mezi infantilitou a mentálním narušením, aniž by se znova podívali na svou snídani.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nechutné až na samou hranici snesitelnosti. Příběh si zkrátka napsalo úvodní duo herců sobě přesně na míru. Nejvíce mě odbourala scéna kde bidet je neuvěřitelně nahrazen umyvadlem a koberečkem:) Tento film znamená pro Willa Ferrella jednoznačný návrat do první ligy trapáckých komedií a to dokonce hlavní branou. Doufám že se ještě někdy v budoucnu tahle dvojka hovad vrátí :) 75% ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Fantastický začátek, který se rozjíždí vskutku výborně a vtipně. Na začátku jsem uvažoval o plném počtu, což se mi u komedie tak často nestává. Zbytek není špatný, ale vtip se nějak vytrácí a je to spíše vážnější, což není od škody, ale i tak je to hodně slušný nadprůměr. Pravděpodobně to není zábava pro všechny, ale já se bavil, dostavily se i nějaké záchvaty smíchu :D ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dva dospělí chlapi, čtyřicátnící a chovali se jako malí, rozmazlení spratci. Sourozenecké hádky jsou ve všech rodinách na denním pořádku. Vím, o čem mluvím. Děj filmu je samozřejmě předvídatelný, nicméně, mu to nijak neubírá. Dale a Brennan si jdou krásně po krku. Potom se z nich stanou nejlepší přátelé. Jejich rodiče se rozejdou. Vypečení synáčkové se snaží rozchodu zabránit. Vzdáleně mi námět připoměl Past na rodiče. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak krásně by se mi hodnotily filmy Frat Packu, kdyby se v nich pokaždé nenašla nějaká (navíc poměrně značná) část plnící funkci rádoby seriózní dějové výplně s otřepaným moralizováním a "uváděním na pravou míru", která mě nesmírně nudí. Bratři z donucení jsou od počátku šílená blbost (v dobrém slova smyslu), ale zároveň velice vtipná infantilní hra na malé, tvrdohlavé brášky... Však co, Will Ferrell byl vždycky takové přerostlé dítě, takže hrát si na něj mu jde pěkně od ruky (stejně tak J. C. Reillymu) a já mu s úsměvem tleskám, tohle je jedna z jeho nejlepších rolí. Nebýt poslední nudné půl hodiny, ve které jediným světlým a opravdu zábavným bodem byla titulková scéna parodující Johna Woo, dal bych jednoznačně 4*. 7/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)
  • Film bol dovezený do niektorých kín s názvom "The Insane Team" (šialený tým). (Flipper)

Reklama

Reklama