Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dětské retro příběhy z padesátých let mi vždycky tak trochu evokují Kingovo To. Tohle je zajímavější ještě tím, že mě bavila představa tohohle jako letmé alternativy kingových dětí z osmapadesátého roku. Ne tak roztomilí, ne tak slušňáčtí, ne tak kladní. Je známo, že autor předlohy Jack Ketchum se skutečných událostí zrovna moc nedržel, prostě jen příběh adaptoval do svého klasického horrorově realistického mustru o lidech a bolesti, kterou si navzájem způsobují. Je velká škoda, že čeští nakladatelé Ketchumovy romány ignorují (čest té jedné výtečné výjimce) a tak se s jeho dílem můžeme setkávat jen prostřednictvím filmu, který ale pravděpodobně dost ubírá na Ketchumově syrovosti. Což je možná případ i tohohle, přišlo mi to obecně slabší, než jsem čekal. I když Tetička Ruth je výborná. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi zdrcující a neuvěřitelná událost, která má skutečné základy. Velmi pomalý rozjezd, kdy postupně dostaneme úzkostlivou hrůzu v podobě utrpení. Velmi silný snímek, který díky děsivé "Blanche Baker" (matka-pěstounka) byl až nepříjemně dokoukatelný. Jsem zvědavý na lépe hodnocený snímek "Americký zločin", který má lepší hodnocení. Když jsme u hodnocení absolutně jsem nevěděl jak po skončení tohoto snímku hodnotit. 80% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

U An American Crime jsem měl pocit, že je to film uvěřitelný. Nebo jsem to aspoň psal do komentáře, jeho detaily si už totiž nepamatuju. Ale u téhle variace na stejný příběh jsem ten pocit neměl ani náhodou. Nejenom že je to film o totálních blbcích, ale je i nemožně blbě zahraný. Ani jedna postava nebyla uvěřitelná, jen samé teatrální přehrávání. Scénárista se zjevně snažil pocuchat průměrnému divákovi nervovou soustavu, takže vršil jednu absurdní scénu na druhou, já ale pociťoval jen otrávenost a nudu. Aby mě film emocionálně oslovil, musí být realistický, tohle byl ale pravý opak. "...natočen dle románu... inspirujícího se případem...", to snad hovoří za vše. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Meg prichádza pri tragickej autonehode o svojim rodičov. Jediná osoba, ktorá spolu s ňou zrážku prežila je sestra Suzan. Tá bohužiaľ nemala toľko šťastia a utrpela niekoľko vážnych zranení nôh. Nakoľko sa obe sestry nemali kam podieť, prichýli ich vzdialená rodina Chandlerových. Spočiatku obyčajné dni sa časom menia v peklo. Všetko začína odopieraním pravidelnej stravy. Kam až zájde krutosť pani domácej a jej detí? Príbeh podľa skutočnosti o sirotách s ktorými sa osud, veľmi kruto zahral. Miestami drsná psycho dráma zobrazujúca teror, šikanu či trýznenie nevinných detí. Smutný, priam ne-uveriteľný film. Ako je toto vôbec v "civilizovanom" svete možné? - 65%. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Tetička Ruth je pěkně úchylná sadistka. Psychicky týrat a zesměšňovat bezbrannou Meg jí prostě nestačí a tak se v druhé půlce dočkáme skutečného mučení. Nahou a svázanou Meg si pověsí do sklepa, kde jí mučí pro pobavení sebe a svých, po tajích ženského těla zvídavých synů. Dokonce i děcka ze sousedství se rády zastaví na pivko a mrknout, jak se zubožené Meg ve sklepě daří. Zaručuju vám pocit zhnusení. Ať už z týrání samotného, bezmoci obou dívek, tak nejvíc ze skutečnosti, že to vlastně nikoho nezajímá. Na to, že byl film inspirován reálným příběhem, celkem hutná podívaná. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • V scéne v stane na dvore, kde si chlapci prezerajú časopis Playboy, odkazujú na herečku a modelku Carroll Baker z 50. rokov, skutočnú matku herečky Blanche Baker, ktorá v tomto filme stvárňuje Ruth Chandler. (Arsenal83)
  • Stephen King o filme povedal: "Je to prvý autenticky šokujúci americký film, ktorý som videl od čias Henry: Portrét sériového vraha pred viac ako 20 rokmi. Ak sa ľahko rozrušíte, nemali by ste tento film pozerať. Ak, na druhej strane, ste pripravení na dlhý pohľad do pekla v predmestskom štýle, Dievča od vedľa vás nesklame." (Arsenal83)
  • Jack Ketchum, autor románu, podľa ktorého je film natočený, vystupuje vo filme ako pracovník v lunaparku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno