Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Terva 

všechny recenze uživatele

Když na začátku filmu zmáčkne Bob McConel ( Christian Slater ) , hlavou rozbité tanečnice, to červené tlačítko a rozpoutá se , technicky nedokonalé , peklo, řval jsem smíchy. CITÁT : Ryba - Dodělej, co začal Coleman, dodělej, co začal Coleman, dodělej, co začal Coleman....to je fakt hustá ryba. Jo a aby to nebylo tak jednoduché, taky se doma bavím se svýma rybyčkama, no a co ? Nevěděl jsem zda se smát, brečet nebo být překvapený z toho, co tento snímek přináší, ale byl jsem vcelku spokojený a bavil jsem se. ....chtěl jen existovat v našem světě. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Trochu divný a zmatený drama o populárnim americkym sportu, kterej spočívá v tom, že si do práce/do školy přinesete bouchačku a trochu to tam vystřílíte. Začátek vypadal hodně slibně, ale pak to trochu ztratí tempo a začíná se řešit nějakej vztah hlavní postavy a jeho ochrnutý kolegyně z práce. Myslim si, že se z toho dalo vyždímat víc. Celej film mi přišel takovej nedotaženej. Jinak Christian Slater trochu netradičně v roli totálního zoufalce i Elisha Cuthbert, která více-méně celou dobu akorát sedí na kryplkáře, předvedli oba celkem slušný výkony. 65% ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem s hodnocením váhal, ale když jsem se znovu podíval na trailer, ta pětka tam prostě spadla. Zase tolik si to asi nezaslouží, jsou mnohem lepší filmy, ale když ono je to tak svěže a dobře natočený!! Ty počítačový ryby a ptáci a auta a vůbec všechno tam sedne naprosto dokonale, neruší ani trošku. Geniální hudba, režie, Slater i Elisha... depresívní to je, ale myslím že to byl tak trochu záměr, dost možná to mělo kontrastovat s místy, kde se film nebral až tak vážně, a fungovalo to. Takhle by asi vypadal Falling Down v režii Wese Andersona... aspoň místy :) Jestli hodnocení někdy v budoucnu změním, o víc jak 1* zaručeně ne. Napsáno, ozvučeno a za pouhých 20 dní natočeno, vše panem Cappellem... klobouk dolů. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý film,kde mě jednoznačně nejvíce oslovili herci v ústředních rolích. Christian Slater mě jednak překvapil svou radikální změnou vizáže a hlavně jeho předvedený herecký výkon se dá určitě považovat možná za ten nejlepší v jeho dosavadní filmografii a i Elisha Cuthbert se též hodně vzdálila své dosavadní kariéře,a to určitě v tom dobrém slova smyslu.Samotný příběh je pak především originálně pojatý,s psychicky nesourodými jedinci je sice filmů mraky,ale tento byl zas trochu jiný,zajímavý,a to jak obsahem,tak především stylem vyprávění a uchopení celé látky.Bohužel,co mi tu chybělo opravdu hodně a díky čemu musím celý snímek zařadit pouze mezi průměrné,je atmosféra.Díky její absenci jsem si tu totiž nemohl prakticky vůbec užít jakékoliv emoce,kterými je film doslova napěchovaný a celé to na mě působilo i díky tomu velice chladně a neosobitě.Byl to tichý muž navíc není určitě multifunkčním filmem pro běžného diváka,až příliš častokrát jsem v mnoha scénách vycítil nefalšovaný kalkul a autorskou vypočítavost,kde se chtěl režisér spíše než divákům zalíbit kritice a častokrát tu právě důraz na estetiku filmu nesmyslně přebíjí přirozenost a vkusnost.Zkrátka si jednoduše myslím,že tentokrát je největší chyba v režii,která není ani tak nekvalitní,jako spíše hrající si na něco,na co prostě nemá.Přesto ale považuji tento film za velmi povedenou podívanou,ale spíše pro náročnějšího diváka. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Príbeh stroskotanca čo si chce vziať život a pred tým poslať na onen svet aj pár svojich najviac znenávidených kolegov. No nerátal s tým, že ho niekto predbehne... Veľmi príjemné prekvapenie a to hlavne čo sa hereckého výkonu Elishy Cuthbert a Christiana Slatera týka. A opäť jeden vynikajúci filmový song (z traileru). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)
  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama