Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Slater si odskočil od dvd béček, céček a zetek k artovému hraní a kdyby nebil režisér debil, mohl nechat ve světě filmu hodně zajímavé dílo.Námět podobný volnému pádu, jen šílenějc zpracovaný....halucinace, představy, mluvící rybička, zmrdi v kanceláři a do toho jeden už nasraný chlapík, co má depku a zbraň.První půlhodina je dokonalý majstrštyk, skvěle napsaný i zahraný, jenže pak se děj zastaví a věřte nebo ne, já se v tom ke konci začal už úplně ztrácet a konec je dost debilní a film srazí ještě o hvězdu dolů.Asi mi ta sobotní kalba ubrala nějaký zbytky mozkovejch buňek nebo co, za pár týdnů si to pustim znova, ale myslim si že není o čem mluvit.Zajímavý a neotřelý nápad se skvělým Slaterem zabitý imbecilní poslední 15ti minutovkou.Jak sem se těšil až tý čubce vystřelí mozek...nic :/ 59%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už dlhšie som zo žiadneho amerického filmu necítil taký nepríjemný pocit z obludnosti samoty a prázdnoty ubíjajúceho kažodenného života moderného človeka. A to tu máme pritom aj odľahčenejšie momenty. Tvorcovia sa ale nebáli vydať ku koncu podľa mňa veľmi nečakaným smerom, pričom som mal v hlave zdanlivo jasno, kam to bude celé smerovať, no nesmerovalo. Prekvapuje ma, že Slater nebol nominovaný na Oscara, za podobné šťavnaté úlohy v nezávislých filmoch by sa na bývalé herecké hviezdy nemuselo zabúdať. Treba vyzdvihnúť až takmer kauffmanovsko-gondryovskú formu. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se prudí kolega, až se tento utrhne a jednoho dne přijde do práce s pistolí. Jenže stejný nápad mělo v téhle podařené firmě víc lidí. Než se Bob Maconel stal vrahem, hrdinou i obětí zároveň, žil běžný život kancelářské krysy, která nenávidí svou práci i spolupracovníky, dokonce i každý čtvereční centimetr a molekulu vzduchu, kterou je s nimi nucen sdílet. Po večerech si povídal s akvarijní rybičkou a určoval kulkám v zásobníku jejich budoucí cíle. Jenže ve chvíli, kdy skutečně stiskl spoušť, všechno se změnilo. Získal postavení, respekt i lásku, ale až na vrcholu zjistil, že jeho vozík nemá brzdy… Není to příjemný film. „Ptáte se, proč jsem to udělal. Ale dali jste mi jinou možnost?“ ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Moc nic. Příběhově celkem dobré, ale podáno to bylo velmi neuceleně. Chvíli se to chová jako promyšlené psychologické drama, chvilku jako nějaká špatná komedie a chvíli jak obyčejný film. Navíc ta velmi špatná ryba (jak ze zhulené komedie), která my tam opravdu neseděla ani za mák. Úvodních 10 minut super, ale pak to spadne do jakéhosi podivného podání, kdy slabé chvilky střídají chvilky o něco lepší a končí to velmi rychle, bez jakéhokoliv řádného rozuzlení. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"You may ask why I did what I did. But what choice did you give me? How else could I get your attention? All I wanted to do is exist in your world. Just one person, would take time to actually see me. Help me find a way out." Osobní snímek, na který jsem dlouho čekal a který i přes určité nedostatky vše vynahrazuje diváckou empatií k hlavnímu hrdinovi... a jeho rybce. A fajn song, Cappello! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)

Reklama

Reklama