Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arthur leští stoly v čínské restauraci, hraje na trombon ve školní kapele a pokukuje po chytré, veselé a nekonvenční Lile, které očividně není lhostejný. V okamžiku, kdy Arthur zkouší první nesmělé kroky romantického vztahu, se všechny dlouhodobé vztahy dospělých v jeho okolí rozpadají na kusy a vtahují ho do víru, který změní jeho život navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

honajz 

všechny recenze uživatele

Film na efekt a vnější formou pro otřesení divákem. Na rozdíl od reality v životě ne všechno je depka. ----- Navzdory názvu jde o mimořádně depresivní film z amerického maloměsta, pravděpodobně celý rok pokrytého sněhem.   Jistě se podobné příběhy stávají. Ale přece jenom - na jeden film je té deprese až příliš. Takže si po skončení řeknete - a proč jako? Aby se lidé nerozváděli, nebo to povede k tragickým koncům? Ocitáme se v malém americkém městečku, kde furt, no ale furt sněží. Proto všude vládne depresivní modř. Nejdřív to vypadá, že film bude o mažoretech, pak že o jednom teenie vztahu, dojde i na osudy několika dalších lidí, aby se zhruba v půlce konečně vylouplo, o co se bude hrát, takže depka pak zaútočí o to více. Pro ty, kdo chtějí vědět a nedívat se na film, NÁSLEDUJE SPOILER!!! Takže nečíst, kdo nechcete být překvapeni. Takže to hlavní téma - jedno manželství se posere, rozvede, děcko v půlce filmu zhebne, manžel na konci zastřelí brokovnicí manželku a pak pistolí sebe, konec titulky, jen mažoreti chvíli přestali cvičit pořadový pochod. Možná jsem až příliš negativní v hodnocení, ale víte, já depresivní filmy, které se snaží tvářit, že neexistuje naděje ani nic pozitivního, prostě nemám moc rád. Disk obsahuje kromě filmu (2,35:1, zvuky v DD 5.1) už jen protipirát, tedy ani bonusy zde nejsou.   Publikováno: 11.11.2008 ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Drsné drama, které je lepší než by se zpočátku zdálo. Závěr je krutej, ale cesta která k němu směřuje není bez chyby. Charaktery a motivace jednotlivých postav nejsou vykresleny až tak dobře, jak by si velice slušnej scénář žádal. Z herců bych vyzdvihl hlavně Sama Rockwella, kterej postavu vystihl přesně na úrovni mezi snaživým dobrákem a zoufalcem. Ani se Annie (solidní Kate Beckinsaleová) není co divit, že se s ním kdysi dala dohromady, protože prvoplánovej zmetek to není. Chtělo to lepšího režiséra. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Gordon Green .. Dvakrát mě tohle tuhé a vláčné rodinné drama nerozehřálo. Mám rád obdobné projekty - slušně obsazené mal(oměstsk)é filmy, ale občas prostě nesednou tak, jak by dle potenciálu mohly. Alespoň, že Kate Beckinsale se ukázala v tom lepším hereckém světle. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Za poslední rok jsem i se Snow Angels viděl tři kvalitní drama (Winged Creatures, Fireflies in the Garden), jejichž hodnocení v databázi však nepoukazují na kdovíjaké kvality. A přitom mne i tento příběh nešťastných lidí v zasněžené vesničce, kde neštěkne pes, mile překvapil. Dobré drama musí mít dobré herce, a Beckinsale v čele s Rockwellem byli ve svých rolích nezapomenutelní. Hlavně Sam - takovou energii vloženou do jedné z hlavních postav jsem dlouho neviděl a od tohoto herce jsem nic podobného nečekal. Každé víceméně nezavislé drama je pak takovou dražší divadelní inscenací, a mě osudy ztrápených lidí bavily po celou stopáž. Nenudil jsem se, zvrat mě dostal, a konec dokázal i dojmout. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Amerika bez prsatých roztleskávaček, pohledných členů fotbalového týmu, hřejivého slunce a hlavně bez spokojených rodin - vítejte na odvrácené straně amerického snu. Sněžní andělé jsou skvělým dramatem o několika příběhových liniích, které se zabývá tématy, jako je rozvrácená rodina, sociální segragace a láska dospívajících. Tento film stojí především na skvělých hereckých výkonech všech zúčastněných. Kate Beckinsale v tomto filmu ze sebe smyla nálepku pohledné figuríny a předvedla svůj snad nejvyzrálejší výkon a Olivia Thirlby spolu s Michaelem Angaranem vytvořili uvěřitelný pár, kterému bych snad přál i nějakou tu hodinu navíc, nebo lépe i samostatný film. Nejvíce překvapil ale Sam Rockwell, který bravurně ztvárnil pro něho celkem netypickou roli psychicky nevyrovnaného muže, který se přes svou psychickou labilitu snaží získat zpět ztracenou rodinu a je to právě Rockwellův výkon, který přispěl k těm nejpůsobivějším momentům tohoto filmu. Sněžní andělé jsou mrazivým a v některých chvílích až nečekaně krutým filmem, který mne osobně naprosto uchvátil. Vítejte v takové Americe, kterou nechcete poznat. Vítejte v Americe, která je skutečná. Všechno to pozlátko se tentokrát schovalo pod sníh. 90% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Aj napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v malom meste v Pensylvánii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Nové Škótsko, konkrétne v mestách Halifax a Dartmouth. (Real Tom Hardy)
  • David Gordon Green pôvodne len spolupracoval na scenári. O tri roky neskôr sa uvoľnilo miesto režiséra a producenti snímku ho požiadali, či by zároveň aj nerežíroval. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama