Reklama

Reklama

Chtěli zažít romantické dobrodružství na Transsibiřské magistrále. Ale romantika se v průběhu cesty vytratila. A místo ní přišlo šílenství a teror s tváří Bena Kingsleyho.  Režisér Brad Anderson se představil publiku především pozoruhodným mysteriózním thrillerem Mechanik s Christianem Balem. A v roce 2008 pak opustil televizní studia, pro něž momentálně pracuje především, a zamířil do království celovečerních atmosférických psychologických thrillerů, které se rozhodně nehodí pro nikoho, kdo trpí fobií z vlaků. Děj jeho napínavého snímku Transsibiřský expres se totiž odehrává právě na kolejích. A ne na ledasjakých.
Jak název napovídá, arénou příběhu se stane Transsibiřská magistrála, po níž se přepravuje milenecký pár, který se tímto nevšedním dobrodružstvím rozhodl zpestřit si cestu z Číny domů. Cílem Jessie a Roye je Moskva a letiště Šeremetěvo, odkud už zanedlouho odstartuje letadlo do Spojených států. Jenže v průběhu jejich pouti začíná být jasné, že dostat se do samotného srdce ruské říše bude možná mnohem těžší, než se zprvu zdálo. Do vlaku totiž krom dalšího, značně podivného páru nastupuje také ruský detektiv Grinko, který zde pátrá po drogách. A právě dvojice Američanů, které hrají Emily Mortimerová a Woody Harrelson, se stane terčem jeho zájmu a posléze i teroru. Teroru, kterému lze jen těžko uniknout, protože všude kolem vlaku je pouze pustina, kde číhá smrt. V roli šíleného despotického ruského vyšetřovatele přichází famózní držitel Oscara Ben Kingsley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (171)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Áno na svete sa dejú často až neuveriteľné príbehy, niekde a niekomu častejšie, niekomu a niekde menej. Napriek tomu mi to neprišlo zaujímavé, reálne, morálne, normálne. Transsibírska magistrála by si zaslúžila lepší film, než bol tento kriminálny polopsychologický a polomysteriózny thriller. Nezaujal + mal čudesný koniec a čudesnú pointu. Deju však akčnosť a rôznosť ľudských pováh nechýba. Pre mňa je to čistý priemer 50%. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Arrive on time. Obyčejný, lehce předvídatelný thriller, který z šedi vyzdvihuje jen a pouze prostředí transibiřské magistrály a jména herců. Bohužel pouze jejich jéma. Scénář nedává nikomu z nich možnost se projevit a přímo zabíjí všechny včetně Woodyho a Bena, u kterých mě to mrzelo nejvíc. I když občas se zdá, že by se mohlo stát něco nečekáného nebo zajímavého, tak to stejně během pár minut upadne do šedi průměru. "You wanna truth about America? Take a book. You wanna know truth about Russia. Take a shovel." ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Nový film Brada Andersona je zklamáním na celé čáře. Jasně, těžko od něj můžu chtít každé tři roky nové Session 9, ale tak nudný a předvídatelný příběh, to je vážně děs. Technicky je to samozřejmě vytříbené, ale i tradiční Andersonova síla, vynikající herci, tentokrát nějak skřípe. Až na hlavní hrdinku jsou všichni ostatní nepřesvědčiví a chladní. Raději si pusťte Horror Express. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto sa u nás turistom stáva často. Toto je Rusko.“ Bohužiaľ som Transsibírskym expresom nikdy necestoval, ale ak je to len sčasti také, ako ukazujú filmy (okrem dnešného ešte napr. sci-fi horor s Tellym Savalasom EXPRES HRÔZY), veľmi by som chcel. Bohužiaľ, snímka Brada Andersona (SESSION 9, MECHANIK) z produkcie Julia Fernándeza (ARACHNID, TEMNOTA, DAGON) príliš nefunguje. Už kvôli prostrediu je zaujímavá, ale čakal som niečo lepšie, iné, originálnejšie, neviem, proste „niečo“. Aj herci sú originálne skombinovaní (Harrelson, Mortimerová, Kingsley, Maraová, Noriega, Kretschmann), ale nepodávajú žiadne extrémne výkony. A tak je to s celým TRANSSIBÍRSKYM EXPRESOM: čakáte viac. Niektoré myšlienky ukazujú, o čom to mohlo byť, ale bohužiaľ nebolo (vety „keď sa budete topiť v tme, spomeňte si na súcit“ alebo „s klamstvom v živote zájdeš ďalej, ale už sa nemôžeš vrátiť“). Sklamanie. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Občas skrýváme svinstva, která nikdy nevyplují na povrch; občas nemáme šanci poznat, co je ten druhý zač. SPOILER? Tak trochu. Stejně jako u Mechanika, i u Transsibiřského expresu je nejslabší jeho závěr, jinak jde o velice dobře natočený a zahraný psychologický thriller. A taky o ždibec lepší, než je jeho zmíněný soustružnický kolega. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Emily Mortimer sa v skutočnosti vie dohovoriť aj po rusky. (U_S_O)
  • Okrem Ruska a Číny prebiehala veľká časť natáčania aj v Litve. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem španielskeho a anglického jazyka aj ruštinu, čínštinu či francúzsky jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama