Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 129)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dopočul, že je plánované sfilmovanie hry Max Payne, tak ma ako prvé napadlo, že pôjde (po nespočetných pokusoch kvalitne natočiť film podľa PC-hry) konečne o adaptáciu, ktorej hernú predlohu som hral a ako decko žral. Následne som však zostal v pochybnostiach, či dokáže triviálny príbeh hry, ktorý je však pre jej hráča viacmenej druhoradý, uspokojiť diváka, pre ktorého je dej poväčšine prvým faktorom následného hodnotenia. V rozpakoch som teda zostal aj ako divák. Musím povedať, že príbeh bol zaujímavo ochutený a doladený, a z pohľadu hráča by to bol veľmi zaujímavý podklad pre hru, no filmovo-chuťové poháriky diváka ostali určite neuspokojené. Spomaľovacie scény ako poznávacia značka hernej predlohy zostali nanajvýš nevyužité, nekompromisnosť a sympatická brutalita použitá v hre sa z filmu vytratili lusknutím prstu. Akcie je pramálo, prvá hodinka prakticky neponúka nič, čo by mi pripomenulo skvelú atmosféru hernej predlohy. Azda len Wahlberg ako verná kópia počítačového Maxa a všadeprítomný sneh. Nadšenie a nádej z možného a hlavne lepšieho pokračovania vylepšila neobjektívny dojem z filmu. 65%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nevěřím v nebe. Věřím v bolest. Věřím ve strach. Věřím ve smrt..…. Je to koukatelný, protože Maxův svět je dobře udělaný, včetně Černých andělů. Je to nudný, protože M.Wahlberg je nudnej a příběh slabej. A tak jen podotýkám, že by jste měli vydržet až do úplnýho konce titulků, protože jinak se nedozvíte, že …. . PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Řeknu hodně málo: Age of Empires! Davové scény, bitvy mezi národy, mohutná opevnění a hektolitry krve! Aby nám nebyl Max ještě dobrej! ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Filmový Max Payne nepobral moc charizmatu svého představitele ani chytrosti, čímž se děj zredukoval na nudnou a předvídatelnou detektivku s pár bolestně (ne)logickými přehmaty. Vizuál by ušel (ačkoliv takové Sin City je stonásobně víc cool), zůstává však naprosto nevyužit v čele s bezradnou akcí, která se pohybuje od příliš krátké přes obyčejnou až po absolutní střihový a trikový chaos. 5/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to vypiplaný vizuál, fajn zasneženú atmosféru, celkom efektnú záverečnú akčnú polhodinku a Olgu Kurylenko v spodnom prádle. Len keby si divák kvôli tomu nemusel vytrpieť tú hodinu s únavnou, predvídateľnou a celkovo slaboduchou detektívkou. Pripájam sa k Psemovi - celkom by som bral dvojku, v ktorej by sa tvorcovia vyprdli na krimi-thrillerové pokusy a jednoducho by Maxa nechali postrieľať cca stovku grázlov. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Max Payne sice poctivě dostál trailerovým příslibům a po vizuální stránce nemá takřka konkurenci. Taktéž herci odvádí velmi slušný nadstandard. Absolutně ale nestíhá po dějové stránce a / nebo nedostatek akce a nohy mu definitivně podráží prapodivné motivace postav a zvláštní (a nelogické) zvraty a zkratky. Stačilo by přitom tak málo - nespoléhat na mix Constantinea, Glimmer Mana, Sedmi a Vražd podle Jidáše a přijít s něčím vlastním. Takhle se bohužel Max Payne zařadil po bok Zlatého kompasu nebo Sejmi eso - filmy, které nikdy neměly překročit délku dvou minut. P.S. Miluju Olgu Kurylenko. Je to v pořádku?? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Iniciály postavy BB Hensleyho (Beau Bridges) se náhodně shodují s iniciálami jeho představitele. (D3NJI)
  • Ve filmu se opakovaně objevuje nápis „Ragna Rock“, který odkazuje k Ragnaroku, neboli Soumraku Bohů, konce světa podle skandinávské mytologie. (StarPlate)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama