Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejlepší SG-1 za posledních pár let. Cestování časem a skrz paralelní světy byli vždycky moje a dokážu si ho vždycky užít. Příběh se, k mému překvapení, opravdu moc povedl, protože jsem úpřímě řečeno nedokázal přijít na to, jak všechny ty věci, o kterých se mluvilo chtějí tvůrci nacpat do jednoho funkčního celku. Dokázali to parádně a ještě mě několikrát překvapili, dokonce i pro mě, nečekaným zvratem. Možná mě jen mrzí, že mohli film prodloužit o čtvrthodinku a trochu si pohrát s životem v "novém" světě, bylo by tam dost prostoru pro dalších pár vychytávčiček. Co se týče hereckého osazenstva bylo prostě prima. Tolik známých tváří. Richard Dean Anderson je zase baculatější, ostatně tak jako v každém z nedávných hostování v HVĚZDNÉ BRÁNĚ, ale hláškuje mu to líp než zamlada. Když už jsme u hláškařů tak Michael Shanks jako Daniel Jackson sype z rukávu jednu za druhou a získává tak moji osobní cenu hláškaře filmu. Poslední slova snad patří generálovi "Don S. Davisovi" Hamondovi, který před pár dny zemřel a CONTINUUM je jedním z jeho posledních filmů. Budete nám chybět. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

SG-1: finální finále - část definitivně poslední. U Archy Pravdy jsem vyjádřil naději, že časově cestovatelská Baalova labutí píseň bude lepší než rutinní zúčtování s Orii, což trochu komplikuje fakt, že obecně nemám tenhle druh dílů moc rád... s výjimkou epizody S4.16. Ale naděje nezemřela a naštěstí se naplnila! Continuum má v rámci seriálu dost neotřelou zápletku a scénář vůbec, dává hercům prostor, aby se svými postavami pracovali jinak, než jsme byli zvyklí, a hlavně má spád a grády. A generála Hammonda, budiž otcovskému sympaťákovi Donu S. Davisovi země lehká. A Jacka O'Neilla - bez něj by to přece ukončit nešlo;) Ve výsledku jsem tedy naprosto spokojen a ještě jednou děkuji SG-1 za deset let zábavného (a sem tam i napínavého a výjimečně i zajímavé otázky nastolujícího) putování vesmírem Hvězdné Brány. Navždy zůstane nejseriálovatějším seriálem mého dospívání, a upřímně doufám, že až něco pokoří její rekord v nepřetržitém natáčení sci-fi seriálu, bude to minimálně stejná událost jako tohle. 80%, stejně pevných jako pro celou SG-1. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film jak má být, který je krásnou tečkou za těmi deseti nádhernými sezónami. Zápletka opět těží hlavně z různých časových paradoxů, ale vem to čert, když to pořád vskutku funguje a navíc je to sranda. Navíc se sem vrátily téměř všechny ikonické postavy, včetně Ba'ala, okolo kterého se to celé točí, generála Hammonda (RIP, Don S. Davis) a samozřejmě Jacka O'Neilla, bez kterého by to nebylo ono. Jedinou chybou je, že má žalostně málo prostoru, a vy si ho ani nestačíte pořádně užít :). Ale co, i tak je to skvělé pokoukání se vším, co bylo na Hvězdné bráně tak fajn. Mě osobně to potěšilo, ale na plný počet to prostě nemá a nejen proto, že závěr desáté série je lepší. Prostě je to dobrý. A hodně. A jsou tam všichni. 80% + 5% za to až téměř cameo RDA. A vzhůru na Atlantis! Původní hudba z Emmerichova filmu také zatraceně fajn a i za to dávám plus. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku budete vedieť, že sa nebude jednať o ďalšiu béčkovú filmovú kravinu, akých sme videli nespočet. Každého fanúšika musí potešiť účasť všetkých známych hercov a aj mňa potešilo ich opäť vidieť. Continuum mal úplne dokonalý príbeh kde sa zlúčilo snáď všetko, čo sme poznali zo seriálu, efekty neboli zase až tak perfektné, ale určite nezaostávajú za filmami rovnakej kategórie. Je to skrátka najlepšie SG-1 za posledných pár rokov. Cestovanie časom a skrz paralelné svety boli vždy moje a dokážem si to vždy užiť. Možno ma len mrzí, že mohli film predĺžiť o štvrťhodinku a trochu sa pohrať so životom v "novom" svete, bolo by tam dosť priestoru pre ďalších pár vychytávok. Ak som počul dobre, je to posledný film tejto nadupanej ságy, myslím si že lepšie to urobiť nemohli, hodnotím plným počtom, pretože som fanúšik. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Pěkný dodatek... StarGate, jak má být... Záběry na umírající hrdiny, konečně pořádná hodina apokalypsy "našeho", ne jiného světa. Jde vidět, že na toměli čas a nemuseli to jak díly chrlit za sebou. Což je fajn... Acha pravdy někdy v dubnu nebo kdy a Continuum teďka... Kdyby takhle série mohla pokračovat, má to několik výhod. Napětí fanoušků může být myslím po právu odměněné a není to ani scénaristický škvár... Tudíž, už z nostalgie a setrvačnosti za 5... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)
  • Snímek si vysloužil zápis do „Guinnesovi knihy rekordů“ jako nejseverněji natáčený snímek. (Terva)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)

Reklama

Reklama