Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film jak má být, který je krásnou tečkou za těmi deseti nádhernými sezónami. Zápletka opět těží hlavně z různých časových paradoxů, ale vem to čert, když to pořád vskutku funguje a navíc je to sranda. Navíc se sem vrátily téměř všechny ikonické postavy, včetně Ba'ala, okolo kterého se to celé točí, generála Hammonda (RIP, Don S. Davis) a samozřejmě Jacka O'Neilla, bez kterého by to nebylo ono. Jedinou chybou je, že má žalostně málo prostoru, a vy si ho ani nestačíte pořádně užít :). Ale co, i tak je to skvělé pokoukání se vším, co bylo na Hvězdné bráně tak fajn. Mě osobně to potěšilo, ale na plný počet to prostě nemá a nejen proto, že závěr desáté série je lepší. Prostě je to dobrý. A hodně. A jsou tam všichni. 80% + 5% za to až téměř cameo RDA. A vzhůru na Atlantis! Původní hudba z Emmerichova filmu také zatraceně fajn a i za to dávám plus. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

Reklama

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Jako tečka za hvězdnou branou by se mi více líbila archa, ale dobře, continuum je taky pěkný nášup a vlastně jsem rád za cokoliv, kde se točí brána ze sedmi symboly. Tolik očekávaný Jack si nezahrál tak jak jsem čekal, na druhou stranu tu zase máme pěknou flotilu goualdů, že by z toho pamětníkům i slza ukápla. Bohužel návraty v čase, alternativní budoucnost atd, to jsou už řádně provařená témata, nejinak je tomu i zde. Mé očekávání směřovalo k super konci, se kterým jsem doufal že si trochu vyhrají, bohužel zkončil dřív než začal, a tak abych parafrázoval Jacka při obřadu vyjmutí - "a to je vše?" Proto slabší 5, přecejenom je to Stargate :) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Heh, opět jsem jako u Ark Of Truth čekal víc, než se mi dostalo, ale jako rozlučkový film je to příjemná podívaná. Větší či menší cameo tu mají skoro všechny důležité postavy ze seriálu, a RDA si u tu chvilku, co je na plátně, vždy ukradne pro sebe. Trochu více akce by nebylo na škodu, teda ne, že by finální přestřelka nebyla fajn, ale vrcholem filmu je let stíhaček. Přesto těch 8 let se seriálem bylo moc prima. Bude mi to chybět. :-( ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dárek pro fanoušky dorazil. Nadchnul nostalgiky a usmířil všechny, kterým nebyli po chuti Ori a poslední dvě série. O'Neill a překvapivě široká enkláva cameo rolí od Apophise a řadu známých záporáků až po majora Davise, to je přesně ten způsob, jakým by se seriály měly naposledy loučit. Vzpomínat, hláškovat, dojímat i napínat. I kdyby bylo Continuum jen zcela zbytečným příběhem, za všechny vzpomínky to stálo. Jenže ono ničím takovým naštěstí nebylo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Při natáčení v Arktidě (natáčelo se i v tamních staničních laboratořích aplikované fyziky vybudovaných v roce 1943) byli součástí štábu i Richard Dean Anderson, Ben Browder a Amanda Tapping. (3DD!3)

Reklama

Reklama