Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší 4* pro nový film Stargate. Po dokončení závěrečné linie ze seriálu v minulém filmu už nebylo moc šancí kam uhnout a tak si vzpomněli autoři na nedokončenou "drobnost" okolo Baala. Celý film je velmi podobný několik dílům z celých 10 sezon, v kterých musela SG1 cestovat časem, aby vrátila vše do původního stavu. To se děje i zde, když Baalův originál se vrátí časem do minulosti a zabrání lodi přepravující hvězdnou bránu, aby ji přepravilo do USA a započal program Hvězdné brány. Film není ničím přelomový, ale stále má slušnou úroveň a hlavně se konečně někteří fanouškové dočkají Qetesh v plné síle a kráse:). Kromě ní potěší rozhodně "návrat" starého dobrého Richarda Dean Andersona. Pro fanoušky povinnost, pro ostatní průměrná jednohubka... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Je to typicky hviezdobránovské, ale od kinofilmu som čakal o kúštik viac. Aj v porovnaní s Archou pravdy. Takto sa podobá na bežný dvojdiel, štandartne skvelý, ale... Zápletka s menením minulosti je prvoplánová, aj keď vždy atraktívna. Od polovice sa o slovo prihlási nadupaná akcia a všetko končí happyendom. Cestovanie v čase prináša takmer vždy logické či scenáristické chybičky a ani tento kinofilm sa im nevyhol - vypichnem iba to, prečo Baal (mimochodom asi najslabší a najmenej zaujímavý Goauld v HB) čakal 80 rokov, aby zničil Zem, mohol tak učiniť ihneď a pokojne iba s jednou loďou. Plusom je to, že sú tu obsadení asi všetci dôležití herci seriálu vrátane (v tvári pribratého) O'Neilla, Hammonda a dokonca aj Anubisa a v dabingovom štúdiu postavám ponechali na rozdiel od Archy pravdy ich seriálové hlasy. ()

Reklama

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Ark of Truth jsem si říkal, s čím tvůrci chtějí ještě přijít a co chtějí narvat do opravdu posledního celovečeráku o SG-1. No, musím říct, že tam toho nakonec dali scénáristé hodně, místy možná až moc. Ovšem bohužel, SG-1 opravdu byla jedna z mála věcí, co měl Continuum společné s původním seriálem. Zatímco Archa pravdy nádherně navazovala na seriálový konec a stala se pěknou a nezapomenutelnou tečkou, u Continuua už mám spíše pocit, že ho studio udělalo spíše jen pro hodně velký zisk a už mu nedopřálo takové kvality jako tomu bylo u předchozího filmu a seriálu. Téma "cestování časem" už bylo podle mě v sériích takřka vyčerpáno, a abych se přiznal, tak mě některé timemachinérské díly ani nebavily. Myslel jsem si, že Continuum by mě mohlo zaujmout, nicméně tak se jaksi nestalo. To, co tvůrci roztáhli na 98 minut, by se dalo v pohodě zredukovat na obyčejných 43 minut a byl by z toho poměrně další slušný díl. Takhle to je průměrný sci-fi film se staregateskými hrdiny. Nápad hezký, výsledek... divný. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dárek pro fanoušky dorazil. Nadchnul nostalgiky a usmířil všechny, kterým nebyli po chuti Ori a poslední dvě série. O'Neill a překvapivě široká enkláva cameo rolí od Apophise a řadu známých záporáků až po majora Davise, to je přesně ten způsob, jakým by se seriály měly naposledy loučit. Vzpomínat, hláškovat, dojímat i napínat. I kdyby bylo Continuum jen zcela zbytečným příběhem, za všechny vzpomínky to stálo. Jenže ono ničím takovým naštěstí nebylo. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Uzavření neuvěřitelných 10 let určitě mohlo být o něco nadupanější, mohlo být i velkolepější a hlavně delší, ale těžko mohlo být víc stargatovské. Všechno, co jsem na SG tolik miloval stejně jako všechno, co mi kdy vadilo, obsahuje i Continuum. Rozhodně jde o lepší kousek než Ark of Truth, takže s hodnocením váhat nemusím. Lahůdka, jako je úvodní devadesátivteřinový průlet základnou - to je pocta StarGate jak se sluší a patří. Sbohem Jacku, Samantho, Danieli, Teal'cu a Hammonde, bude se mi stýskat, a nejen po vás. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení v Arktidě (natáčelo se i v tamních staničních laboratořích aplikované fyziky vybudovaných v roce 1943) byli součástí štábu i Richard Dean Anderson, Ben Browder a Amanda Tapping. (3DD!3)
  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)

Reklama

Reklama