Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (353)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Dánští režiséři Fjeldmark, Christovffersen a Andersen mají problém. Toliko se snaží přiblížit se kultovnímu South Parku, avšak nemají dostatek nápadů a zásobu kvalitních vtipů na to, aby se divák po několika málo minutách nezačal kousat nudou. Ohavnou vizualizaci vem čert, ta by se dala při vyšší kvalitě ostatních aspektů oželet, ale, bohužel, film Terkel má problém nevyniká snad v ničem. Je pouze podprůměrnou napodobeninou jednoho kultu a těch pár dobrých fórů celý film rozhodně nespasí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Terkela provázela pověst dánského South Parku, ale skutečnost je trochu jiná. Jestliže záměrně naivní a minimalistická 2D animace u South Parku funguje ve svém výsledku jako velká přednost a jakýsi na první pohled rozpoznatelný trademark, předpotopní 3D animace u Terkela jen dokresluje technologickou zaostalost. Stejně tak prvotní šok a posunování hranic toho, co je na plátně kina (v případě celovečerního filmu) a na stínítku televizní obrazovky (v případě seriálu) možné ukázat, u South Parku vyznělo jako vysoce funkční a skutečně progresivní snaha, u Terkela už je to jen mlácení prázdné slámy. Navíc South Park ve své rafinovanosti funguje jak u diváka mladšího, tak i dospělého, u Terkela se ovšem kvůli jeho prvoplánovosti dospělý divák víceméně nudí. Pokus o satiru a společenskou kritiku se koná jen na úrovni pubertálního humoru, tady je rozdíl oproti South Parku nejmarkantnější. Jestliže u South Parku jsou vulgarismy funkční a mají svůj význam, stejně jako explicitně zobrazované násilí, pak Terkel v tomhle selhává úplně, protože vše výše zmíněné je čistě samoúčelné. Terkel má prostě problém, se kterým si jako divák nevím rady... PS: Český dabing pak dokresluje marnost celého tohoto projektu... ()

Reklama

Redi 

všechny recenze uživatele

Paráda... pobavil jsem se. Poslední animák co se mi líbil byl Spláchnutej, potom ještě Madagascar (hlavně kvůli dabingu Chrise Rocka-zebra)... Tohle je ovšem uplně něco jiného. Humor ala South Park, takže bych na to nenechal se dívat děti. ''Zápletka'' mazec... takže mě konec dostal. Není to ale nic na přemýšlení, takže mozek klidně vypnout a sledovat, potom se pobavíte. Doporuřuji se na to podívat vyjímečně s českým dabingem, který se podle mého opravdu povedl. No, a ty hudební vystoupení, u těch jsem šel do kolen. :) Nedoporučoval bych to lidem, kteří nemají pochopení pro nadmíru vulgarismu, protože to neumí brát s nadsázkou a jsou to zaprdění suchaři. :) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Moje představa o humoru se diametrálně odlišuje od toho, co pod tímto pojmem zřejmě rozumějí tvůrci tohoto filmu. Sprostý a slangový slovník dětí už dnes nestačí. Příběh o šikaně kombinovaný s nejpřiblblejšími klišé vyvražďovaček také není zrovna cool nápad. A animace byla prostě divná – ale ne zajímavě divná jako třeba u South Parku nebo Distriktu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak rozporuplné pocity jsem z filmu dlouho neměl. Na jednu stranu to byla příšerná sračka, animace nestála za nic a na stranu druhou to byla místy neskutečná sranda podpořená krkáním a nadáváním ("Ksicht máš jako prdel a tvoje máma za bůra šuká!"). Takže hodnotím průměrem s přáním zlepšení do budoucna. 60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Terkelův otec Leon na všechno odpovídá slovem "ne" - k tomu navíc pokaždé čte to samé vydání novin. (HappySmile)
  • Založeno na stejnojmenném seriálu vysílaném v rádiu. (HappySmile)

Reklama

Reklama