Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem se fakt tesil, ale cekal jsem, ze si Gondry a Black moc nesednou a bohuzel to tak dopadlo. Black sice hraje posuka jako obvykle a je tradicne paradni, ale nedostava dost prostoru, aby jednotlivy gagy poradne rozvinul, takze to kolikrat skonci na puli cesty. Navic jeho partak v podani Mos Defa neni vtipnej vubec. Coz se da vlastne rict o vetsi casti filmu taky. Kdyz nepocitam casto brutalni nataceni predelavek filmu, tak se nic moc nedeje a vtipu tu je pomalu, navic to spis sklouzava k takovy lidskosti a dojemnosti a konec, ackoliv se da povazovat za originalni (cekal jsem tradicni zachranu na posledni chvily), tak je vicemene debilni. Za coz hlavne muze druha, nezajimava linie s mrtvym hudebnikem. Sice jsem se nenudil, ale je to hodne nevyuzitej potencial. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, musel jsem se na tenhle film podívat podruhé, abych ho skutečně docenil. Poprvé se mi vůbec nelíbil a přišel mi přiblblý a nudný. V jistém smyslu se tak jistě může jevit, ale to je jen povrchní dojem - ve skutečnosti je tenhle film neuvěřitelně zábavný, milý a nápaditý. Myslím, že jsem někde četl, že tenhle film má velké srdce. I když to zní příšerně, je to absolutně trefné a v závěru jsem byl vážně naměkko. Něco takového mohl natočit jen Michel Gondry. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Já jsem Bill Murray, ty jsi všichni ostatní“ Mluvil tady někdo o pošucích z videopůjčovny? Nevím o tom, že by poblíž malebného městečka Versailles kousek od Paříže stála atomová elektrárna, nicméně právě odtamtud pochází bůhvíčím ozářený Michel Gondry. Jeden z nejoriginálnějších mainstreamových tvůrců dneška. Jeho nápady jsou úžasné, celky do nichž je skládá, již méně. O Prosíme přetočte si můžete myslet ledacos, ale právě originalitu mu odpářete jen těžko. Ano, je to trochu maglajz a v jednom hrnci jsou zde vařena lesní zvířátka příliš mnoha chutí, z principu ovšem nedokážu nenávidět film, který s bezelstnou upřímností miluje film. Všechno si žádá renovaci, životy, přenosná filmová média, budovy… nic nového však nemá kouzlo čehokoliv starého. Jak rád jsem dosud nadával na VHSky, potvory, které se s takovou oblibou zasekávaly v přehrávačích, nyní na ně hledím s mnohem větší něhou. A co teprve ten pocit, když s partou kamarádů uklohníte vlastní biják a pak jej společně zhlédnete a bavíte se více než u kteréhokoliv trháku za mnoho miliónů. V závěru filmu jsem se cítil přesně tak. K slzám chybělo málo. Nemyslím si, že by Gondry vyzýval k bojkotu filmů velkých zlých studií. Vždyť – co byste potom chtěli „ošvédovat“? Prosíme přetočte má spoustu much, jimž by se slušelo utrhat křidýlka a nejspíš nebude vašim milovaným filmem, jako manuál jak své milované filmy natáčet ale poslouží parádně. Apendix: Proti zvířatům v zásadě nic nemám. 80% Zajímavé komentáře: Lateef, Vitason ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Gondryho celovečerák. Byl jsem nadšený z Věčného svitu i Nauky o snech pro jejich hravost a vtipnost, ale Be Kind, Rewind zejména v první polovině není legrační vůbec (a to mám pro Jacka Blacka normálně slabost), v té druhé je to o trochu lepší, ale funguje spíš jako doják o lidské soudržnosti (ble) a tak... Ten skvělý (byť dost zastaralý - kdo si v roce 2008 ještě půjčuje VHSky?) ústřední námět si zasloužil lepší zpracování. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Zrejme som film nesledoval v doststočne nostalgickom rozpoločení, ale prišiel mi viac ako zvláštny a dosť uletený. To by vlastne nebolo až tak najhoršie ako tá príšerná nuda, ktorou som (až na pár hlášok) trpel počas celého filmu. Sci-fi komédie asi pre mňa nie sú to pravé orechové. Neviem, možno tomu dám ešte raz šancu, zatiaľ len za 2. Sorry Mr. Black. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Osobitá verze písně „Ghostbusters Theme“ vznikla proto, že tvůrci neměli práva na originální skladbu. (Dreadd)
  • Při první scéně ve videopůjčovně je v TV klip "Ma Maison" od francouzské skupiny Oui Oui. Natáčel ho Michel Gondry, který v kapele působil jako bubeník. (finn)
  • Na oficiálnej stránke filmu sa môžu návštevníci zúčastniť v zošvédovaní (spočíva v pridaní vlastnej tváre na obal filmu). (Mihail123)

Reklama

Reklama