Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zostupná tendencia je tu silne citeľná. Kto videl nejaký ten predošlý Piatok musí byť sklamaný. Najväčšie mínus filmu je určite absencia krvi. Okrem toho Jason je tu de facto zombie. Vidieť mu kosti, pod maskou vyzerá ako tuctový zombie z béčka zo 70s/80s a objavuje sa iba sporadicky. Jasne, Kane Hodder sa dobre pohybuje a má skvelú mimiku (teda žiadnu), ale toto nie je Jason, ako sme ho dovtedy poznali. Presun do jesene atmosfére neprospel a herci sú tradične strašní. Na druhej strane popový soundtrack je skvelý a scéna so spacákom vyslovene bohovská. Solídny dobový slasher, ktorý ale v sérii patrí k tým slabším dielom. PS: môj rebríček série: F4, F2, F1, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Co říci k sedmičce výstižnějšího, než- páni, křovinořez! Jináč ale je to smutné, protože můj favorit krutě selhává, stačí jedna narušená slečna s telekinetickými schopnostmi a ejhle, narazila kosa na kámen. Jason ztrácí glanc a celkově jeho běsnění nemá takovou šťávu, jako když si v jiných dílech jel nerušeně podle své šablony a vrstvil jednu mrtvolku za druhou. 3 a 3/4* za závěrečné odmaskování, a buďme rádi. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal, že tento díl je průměrný. Jenže to není pravda už kvůli faktu, že právě zde se zrodil ten pravý Jason v podání Hoddera. Proč? Na něm šlo hned vidět, jak Jason ožil a ve vraždách se opravdu vyžíval. Předešlí Jasonové vždy vraždili i pohybovali se pomalu, jakoby až rozvážně. Ale Kane ne, ten je rychlý a brutální. Opravdu je ten rozdíl poznat, tomu věřte. Jinak tento díl měl zajímavou zápletku, dívka, která ovládá telekinezi, byla Jasonovi vcelku obstojným protivníkem. Škoda, že po tomhle dílu začala série klesat s kvalitou dolů, hodně dolů… 80 %. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po šialene krvavej a extrémnou porciou čierneho humoru obdarovanej šestke s podtitulom JASON ŽIJE, sa atmosféra v sedmičke - NOVEJ KRVI - upokojuje. Ale je to len vyložene priemerný slasher s občas sympaticky odmaskovaným vrahom, ktorý už evidentne nie je z tohto sveta. PIATOK TRINÁSTEHO 7 je spomedzi série výnimočný predovšetkým tým, že Jason tu má plnohodnotného protivníka - telekynetickými schopnosťami obdarovanú blondínu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pořád čekám, kdy se tahle série zlomí v nekoukatelný shit a ono to furt šlape... Navíc těžko uvěřit, že spojení Pátek třináctého a telekineze bude fungovat. A ono fuckt jo! Nemůžu si pomoct, ale Jason je každým dalším dílem čím dál větší bad-ass, tady v závěrečném souboji navíc odmaskován, aby se mohl pochlubit svým krásným faceliftem. Hlavní hrdinka sympoška, na kterou se dobře kouká, děj docela (světe div se) zajímavej. Asi se stávám fanouškem Friday the 13th. (A chci kurde vidět původní verzi, na kterou nehrábla ruka cenzorova, to bych se nebál jít s hodnocením do plných a označit sedmičku jako nejlepší díl. Škoda... :-/). ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • V roli Jasona se tu poprvé objevil Kane Hodder, jenž se stal prvním hercem, který tuto postavu hrál více než jednou (celkem čtyřikrát). (LION-MR.T)
  • Film musel být devětkrát předložen Americké filmové asociaci, než mu byl udělen rating "R" (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu dospělého), a je pravděpodobně nejcenzurovanějším dílem celé série. Režisér John Carl Buechler to zhodnotil slovy: “Cenzura zničila můj film.“ (LION-MR.T)
  • Výroba filmu začala v říjnu 1987, samotné natáčení pak probíhalo od ledna do března roku 1988. Film byl hotový jen pár dní před květnovou premiérou. Natáčelo se v Alabamě a Kalifornii. (gogos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno