Reklama

Reklama

Miliardář Nerio se utopil a jeho smrt vyvolala hotové pozdvižení. Navíc zemřel bez dědice. Ve skutečnosti však měl Nerio tajemství – před lety adoptoval v Bosně chlapce jménem Largo. Ten je ovšem momentálně ve vězení poté, co byl křivě obviněn z obchodu s drogami. Jde jen o souhru okolností, nebo o dobře připravenou akci, která jej má zbavit dědictví? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (119)

hrona 

všechny recenze uživatele

Largo Winch není vůbec špatně natočený akční thriller, bohužel uchopený až moc volně. Nesmrtelnost hlavního hrdiny je asi největším kamenem úrazu tohoto snímku. Co ten všechno přežije? i agent 007 by mu mohl některé kousky závidět. Což je v celkovém obrazu škoda, jelikož tyto situace posouvají celý film na dimenzi chvílemi až pohádkovou a k té pro změnu chybí patřičná nadsázka. Jinak bojové scény baví, překvapení také nechybí. Zkrátka jako vážná krimoška by tento snímek z francouzské produkce úspěch měl podstatně větší. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Celkově film působí lákavě a zajímavě. Střídání lokací, pozlátko dědictví 22 miliard, jeden komplot za druhým, Karel Roden... Až je toho na jednoho moc. Nejvíc asi prudí příliš časté flashbacky (minulost, současnost, ještě vzdálenější minulost, o dva měsíce dříve, 22.8.2008... atd.) a překombinovanost děje. Je také otázkou vkusu jak moc vám sedne hlavní představitel. Mě moc ne. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi "ludlumovský" příběh trpí až přílišnou zkratkovitostí adaptace zřejmě poměrně rozsáhlého komiksu. Řada vedlejších postav, jenž mají v předloze své místo, úlohu a vliv na děj, je zde jen načrtnuta a to tak, že to občas až křičí z plátna ("legendární" sekretářka). Přitom Salle vyprávět umí, akce mu jde taky, navíc mu opět vše snímá Denis Rouden, který ovládá dynamiku, klišé i panoramata s elegancí sobě vlastní. Obsazení je sympatické (jen bych nějak pořešil tu schizofrenii v jazycích - všichni mluví francouzsky, až na Chorvaty), Melánie i Bojana skvěle splňují role okrasných prvků a jako bonus tu trousí bonmoty Karel. Opět je tu až příliš otevřený konec, ale pokračování už je v post-produkci a má ho na starosti stejný tým. Tak, když si dají s adaptací větší péči a trochu obrousí hrany občas až příliš násilného konstruktu, můžeme se docela těšit. Largo je adoptovaným synem miliardáře, když přijde okamžik dědictví, lámou se charaktery a podraz je kam šlápne, čeká ho pěkně divoký tanec, než si bude moct zase v klidu posedět.... 60% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Povedlo se. Mladé jugoslávče rozpletlo dost zamotaný příběh a vše se v dobré obrátilo. Na poměry ostatních thrillerů a akcí je to příběhem i zpracováním jednoduše standardní. Nic, co by diváka uhranulo nebo nějak zvlášť překvapilo, stejné zvraty jste už v mnoha jiných filmech viděli tolikrát, že dokážete i odhadovat, co právě nastane. Na druhou stranu, je to Francouzské a o to je zajímavější, že to vskutku dobře vypadá a není to žádný evropský patos, hrající si na Hollywood. Frantíci holt také čas od času umí (a čím dál častěji). Jó, kdybychom uměli něco takového natočit u nás, v Česko-Slovensku, to by bylo haló, jenže to je taková utopie. ~~~ Na **** to není, ale hodně slušné *** rozhodně :) ~~~ PS: Příjemné pro mě byl i fakt, že, protože se film odehrává na různých místech a postavy jsou z různých zemí, se mluví více jazyky, anglicky, francouzsky, chorvatsky(?) - lidi prostě mluví podle toho kde žijí či jsou, alespoň většinou. ~~~ PPS: Mínusem obecně je pro změnu fakt, že tohle třeba nešlo do kin. Sice by to nebyl největší komerční trhák, ale jen na DVD je to ostuda, hlavně že máme z Hollywoodu v kině každou pí... blbost. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Largo Winch je solidní akční komiks, na kterém se mi líbí jedna jeho specialita. Každý příběh je rozdělen na dvě části, a první svazek vždy končí v bezvýchodné situaci. Na těch 48 stranách je vždy dostatek akce, krásných žen, ovšem filmu se toto nějak nedostává. Převádí první dva svazky série, jenže to dělá mechanicky, bez přidané hodnoty. Zbytečná adaptace. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme sídli W Group v Hong Kongu, hoci v komikse je jej sídlom New York. (m.a.t.o.)
  • Film má aj seriálového predchodcu z roku 2001, ktorý sa volá Largo. (Slunkoo)
  • Vo filme sa o Larga (Tomer Sisley) starajú pestúnski rodičia z Chorvátska. V komikse to však bol manželský pár z Lichtenštajnska. Nerio Winch (Predrag Manojlovic) o sebe vo filme taktiež tvrdí, že pochádzal z veľmi chudobných pomerov. V komikse je to však úplne naopak, keďže jeho otec bol milionárom. Jednou z ďalších odchýliek od komiksu bolo aj Largovo uväznenie v Brazílii a nie v Turecku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama