Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (505)

tron 

všechny recenze uživatele

„Debil jeden. Běhá si po světe a ani neví, že je debil.“ Kebyže majú POSLEDNÉ PLAVKY osemdesiat minút, dal by sa výsledok chápať s trpezlivejším úsmevom. Ale hodina štyridsať o tom, ako pri jazere (nakrúcalo sa pri Pezinku) žije niekoľko nie príliš vtipných postáv, ktoré sa opaľujú, čapujú pivo, utekajú pred zúrivým psom a počas atmosférických jazerných večerov, kedy cvrlikajú cvrčky a kvákajú žaby, sa rozprávajú, je proste príliš veľa. Krásna výprava má niečo do seba a niektoré dialógy snáď môžeme chápať ako kúzelné („Omylom zmlátil policajta.“ – „Čo mu to napadlo, mlátiť policajtov?“ – „On je taký. Spontánny.“), ale potrebovalo by to scenár (nie lepší. Nejaký.). Ak ide o sumca, prečo prvý krát zašpliecha až po 50. minútach? Ak oňho nejde – tak o čo potom? ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není letní varianta kultovního Ivánka, jehož vysoké hodnocení mi doteď uniká, ani celovečerní verze České sody, ale poslední důkaz toho, že je nutné mluvit o české polistopadové kinematografii bez eufemismů. A tak řikám, že je v piči a Poslední plavky skví monstrozity počinů Eda Wooda (to finále, ten monstrsumec!)._____ Nejvyšši koncentrace product placementu ještě před úvodními titulky, v nichž je snad ukryta určitá tvůrči upřimnost k divákovi, který si na film omylem zajde (Lou Fanánek Hágen totiž zpívá píseň s textem "Jsi kokot"), několik typů herectví, které, potká-li se v jedné scéné, je směsí jakože-sympaticky a realisticky podaných postav a karikatur, až to není hezké, soundtrack si vystači s jedním dokola variovaným a oblbujícím motivem, kdy Kameňák bledne závistí, a sem-tam pěkné obrázky tenhle produkt (ano, je to hovno, uhádli jste) nezachrání._____ Poslední plavky jsem "sežral" (zkonzumoval) a málem jsem se v kině posral, ale že bych měl v plánu je "sežrat" znovu, to ne, ať si Rudolf Hrušínský starši, za jehož výkon by se mělo střilet, řiká, co chce. Do prdele s Kotíky, Krajňáky a Janáky, kteři musí dokazovat, že na komedii to chce cit, smysl pro humor a načasování, když už ne talent - a ani to výše zmíněné nemají. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl být spíše do TV nebo třeba jako 6ti dílný seriál. Jako celovečerní film prohrává , protože jako celek nefunguje a vtipy se vkradají asi jako německý porno. Byt se Čtvrtníček snaží hlásit až to občas přijde trapné. Do druhé půlky se vkrade prapodivná pointa s Monstr-Sumcem Lojzou čím celý film jde do kytek. Pánové příště místo zfilmované reklamy zkuste třeba kratký komediální seriál a možná by to fungovalo. Toto nezachraní ani Lábus nebo pěkná dcera pana inženýra. Pane inženýre toto jste posral! ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Už dle hereckého obsazení je jisté, že film svým humorem zaujme pouze některého diváka. Bohužel bych řekl, že si to spoustu lidí uvědomuje a nedovedu se zbavit dojmu, že spousta uživatelů snímek prostě shlédla s odhodláním nekompromisně snímek odsoudit a napsat, že se jedná o dno české kinematografie. Když to zjednoduším - stačí si pustit Kinobox nebo jakýkoliv záznam Českého lva a divák ví, do čeho jde. Poslední plavky se prostě odvíjí v duchu tohoto typu humoru. Jak tento druh humoru přiblížit? Ve snímku je spoustu trapných a nevtipných momentů, které mi ovšem svou naivitou a trapností přišly vtipné. Už před projekcí je jasné, že se nebude jednat o geníální dílo, nýbrž o sled krátkých epizod, které jednoduše buď vtipné jsou nebo nejsou. Jak jednoduché. Nesnaží se o nějakou výpověď nebo skryté poselství. Vše závisí na ústřední dvojici Čtvrtníček - Polášek. A že snímek postrádá jakýkoliv nástin děje? To mi nevadí, klidně mě kamenujte, já se totiž pobavím u scény, kdy rybář používá jako návnadu na sumce cizího psa a opakovaný vtípek s probíjející pípou taky není k zahození. Poslední plavky jsou filmem na jedno použití. Docela jsem se bavil:-) ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem očekával, že to bude to, na co jsme zvyklí z "Ivánka". Takže výkony Čtvrtníčka a Poláška standardní, jen velikej rozdíl v tom, že v tomto dílku nebylo za 100 minut ani zdaleka tolik vtipu, co v jakémkoli z těch pár čtyřminutových dílů jejich "fotbalových skečů". Trochu film ještě zachraňuje šílenej Hrušínský, ale na přidání hvězdičky to nestačí. Už asi nikdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Jarda Kuchař (Petr Čtvrtníček) sundává ceduli označující rychlostní silnici, vyndává z auta druhou, kterou ovšem přikládá obrácením vzhůru nohama. V další scéně je nová cedule již správně otočena. (PAULOO)
  • Rybník, u kterého se natáčel defakto celý film, se jmenuje Kotlíky a leží u města Pezinok na Slovensku. (sator)
  • V improvizovaném bufetu Tropikana teklo z pípy nealkoholické pivo, které bylo díky teplému počasí nepoživatelné a rychle se kazilo. Proto herci pili pivo lahvové. (Fenk)

Reklama

Reklama