Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (505)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"To by člověk blil, kucí, co ?? Já vám radši pustím péčko.. Z tohodle se nikomu nepostaví.." ;) Máš pravdu, Péťo, lepší libovolný péčko než tohle nepovedené céčko !! Je přinejmenším zvláštní, že skutečně céčkových snímků u nás mnoho nevzniká, na rozdíl od vyloženě špatných áčkových komedií, byť je nutno říct, že třeba takový Zdeněk Troška se svými babovřískajícími kameňáky má do těchto vod vlastně už poměrně velmi slibně nakročeno, když se navíc vlastně vždy, ač si to sám není schopen přiznat ani uvědomit, on totiž mluví o lidové zábavě, tímto směrem pouští naprosto vědomě.. Těžko hádat, jak upřímně svoji šmíru vlastně Krajňák s Taušem zamýšleli, nicméně i dík jménu právě Viktora Tauše tiše doufám, že skutečně hodlali vzdát poctu Edu Woodovi, když takového svého Eda má vlastně takřka každá země.. A tak by se chtělo říct, že "je to tak strašně pitomé, až se to vlastně musí líbit", jen celá tahle teorie dost hapruje zejména dík castingu, protože sledovat jinak výborného herce Jiřího Lábuse, o Hrušínském raději ani nemluvím, jak se do nebe ztrapňuje, opravdu dost bolí.. A tak to celé táhne jen klasik Petr Čtvrtníček, který nad těmi ostatními karikaturami ční i dík jediné slušně napsané postavě, a rozkošná Kristína Farkašová.. Letní komedie ?? Jistě.. Pokud si pod tímto označením jeden představuje skorofilm se spoustou hlušiny, která nepředstavitelně uspává.. A ten Kraftův nekonečný hudební motiv ?? Mě bavil, alespoň něčím silně ozvláštňujícím se můžou poslední plavky pochlubit.. A pokud vás to uráží, měli jste poslechnout Fanánka !! On vás varoval..;) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nějak takhle by vypadaly Čelisti, kdyby Spielberg v pětasedmdesátém kouřil hašiš z kartuše od montážní pěny.. Patálie kolem latexového Holdegróna možná měly navodit ospalou letní náladu a člověk se snad mohl i párkrát pousmát (především u Čtvrtníčka, co to trousí o římská CVI), ale zároveň je tam spousta pasáží, co jsou hlušší, než Beethoven na sklonku kariéry, či by mohly z fleku vyučovat trapnost na univerzitě. Dva drobné poznatky. Polášek se ze škatulky s cedulkou „Trotl“ vymaňuje evidentně nerad a hudba Krafta tomu v crazy-komediálních situacích dodává nádech Kusturicy, ale je to asi takový nádech, jako když si při ostravské inverzi pustíte do plic pana Mittala. Přežít se to dá ovšem v klidu - bahnité dno české kinematografie je totiž ještě hloub.. Traduje se, že se nedávno mezi Lábusem a Čtvrtníčkem odehrál tenhle rozhovor: Jirka: „Volal mi Krajňák.“ - Petr: „Krajňák, jo? Čůrák. A co chtěl?“ - Jirka: „Abychom šli podruhé do plavek.“ - Petr: „A cos mu na to řek?“ - Jirka: „Nic.“ - Petr: „Tak tos mu řek dobře.“ ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

A já jsem si pořád naivně i po těch zdejších negativních komentářích myslel, že by to mohlo aspoň trochu dobrý. No a zase jsem se spletl. Pár hlášek tam sice Čtvrtníček pronese a Hrušínskej si to evidentně užívá, ale to je tak všechno. Zbytek je opravdu hodně dlouhá a utahaná nuda u rybníka, kde Polášek furt blbě čumí a supersumec co žere psy. Tahle letní komedie se vážně nepovedla. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevím, proč hvězdu dávám. Blábol strašlivý, ve kterém nezaujme nic. Asi na pošesté jsem konečně viděl téměř celý film. Tolik skvělých herců a tolik neuvěřitelné nudy. Já jsem člověk trpělivý, který zvládne ledasjaký experiment ( hlavně 60.léta se v nich vyžívala), ovšem tohle? Velebnosti, du blejt... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Co říci... kde nic neni, tam ani smrt nebere. Jde to z bodu A do bodu A přibližně tři hodiny (odhad protrpeného času), přičemž to nevypráví vůbec o ničem, nikdo v tom rozumně nehraje a není tu ničemu rozumět. Dokonce mi přišlo, že se to snaží redefinovat význam slova katarze a vykrádat bayovské čtvrtoblety. Vzpomínat budu maximálně na památný soundtrack ("Oba dva muzikanti, harmonikář i dirigent, dělali co mohli...") a fakt, že Čtvrtníčkova dcera nevypadala nejhůř. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Rybník, u kterého se natáčel defakto celý film, se jmenuje Kotlíky a leží u města Pezinok na Slovensku. (sator)
  • V improvizovaném bufetu Tropikana teklo z pípy nealkoholické pivo, které bylo díky teplému počasí nepoživatelné a rychle se kazilo. Proto herci pili pivo lahvové. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy Jarda Kuchař (Petr Čtvrtníček) sundává ceduli označující rychlostní silnici, vyndává z auta druhou, kterou ovšem přikládá obrácením vzhůru nohama. V další scéně je nová cedule již správně otočena. (PAULOO)

Reklama

Reklama