Reklama

Reklama

Pastýř

  • Česko Strážce hranice (více)
Trailer

VOD (1)

Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám herce Jean-Claude Van Damma velice rád a patří mězi mé oblíbené herce, protože Krvavý sport a nebo Kickboxer jsou filmy mého dětství a už od dětství mně filmy s ním bavili, takže je zcela pochopitelné, že na každý jeho nový film se těším. Obzvláště, když minulý rok mně velice nadchl snímek Až do smrti . The Shepherd: Border Patrol je mírným zklamáním, protože během prvních 60 minut není téměř žádná akce a od režiséra Isaaca Florentina , který má na kontě docela slušné akčnárny bych čekal něco mnohem adrenalinovějšího. Ale po hodině je akce vynahrazena závěrem filmu, kde je dokonce i znamenitý souboj mezi Van Dammem a borcem Scottem Adkinsonem. U soubojů bych se měl určitě pozastavit, protože jsou naprosto svkěle natočeny, jsou drsný a jejich choreografie je excelentní. Jean-Claude Van Damme v tomto filmu podává standartní výkon a ukazuje, že má na to, aby všem ukázal své výborné bojové umění. Pokud se Van Damme kouká na své filmy, tak může být na sebe pyšný jako krok urazil od jeho Teroru ve vlaku, až k tomuto snímku a já osobně věřím, že jednou se mu podaří takový comeback ze kterého většina bude vedle, ale možná jsem jen naivní. Každopádně bych to tomuto belgickému herci přál!!! ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Tento akční film mě celkem překvapil, neboť jsem se 90 minut slušně bavil. Sice to nespadá do žánru áčkových filmů, ale z typicky akčních průměrných snímků určitě nadprůměr. Florentine se na režisérské židličce neztratil, hlavně v soubojích. Van Damme, Adkins a bílý králíček, co víc chtít? :o) Z akčního žánru (a taky podle úrovní Van Dammových filmů) určitě lepší 3. 65 %. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Isaac Florentine je béčkový babrák, ktorý zrejme ani sám nevie, ako sa mu podarilo natočiť tak dobrý film ako bol Undisputed 2. Kto čaká kvalitné súboje Van Damme vs Scott Adkins, prestrašne zakopne. Zadrháva všetko čo može a sympatický Van Damme so svojím zajacom je to jediné plus, čo tento film ponúka. (4/10) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý po smrti dcéry prichádza do malého mestečka pri hraniciach s Mexikom, aby sa tu pridal k pohraničníkom a dostáva sa do problémov s organizáciou zloženej z bývalých členov špeciálnych jednotiek, ktorá na americké územie pašuje drogy. So spracovaním som spokojný, síce ešte prvá polovica sa nesie v pomalšom tempe, ale aj tak je dej dostatočne zaujímavý, hlavná postava je podaná výborne po všetkých stránkach a aj tu sa nájde viacero výborných situácií. A v druhej už ide všetko tak, ako aj má, tu sa už stále niečo deje, takže pre potreby filmu úplne ideálne. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Súboje síce mohli byť aj trochu dlhšie, ale všetky sú dynamicky natočené, plne prehľadné a s množstvom skvelých chvatov, o moc nezaostávajú ani prestrelky, ktoré vynikajú slušným množstvom zabitých a efektnými priestrelmi a pochváliť musím aj automobilovú naháňačku, ktorá je na pomery filmu až moc kvalitná. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, efektný úvod v bare, súboj vo väznici, časť s brokovnicou, v akcii sa je vždy na čo pozerať. Len ten finálny súboj svoj potenciál nevyužil, ale aj tak sa mi páči. Herecké obsadenie je výborné, Jean-Claude Van Damme je tu v skvelej forme, predvádza svoj najlepší akčný výkon za dlhé roky a aj jeho postava si ma získala, pár slušných vedľajších postáv a vydarení záporáci, samozrejme obzvlášť Scott Adkins, ktorý síce v akcii očakávane až tak moc priestoru nedostane, ale aj tak na tých jeho pár kopov je radosť pozerať. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie skvelé, Isaac Florentine je v súčasnosti bezpochyby najschopnejší režisér videofilmov, pričom hlavne súboje zvláda bezkonkurenčne a tento film mu vyšiel tiež. Pastier je vydarené akčné béčko, ktoré dokazuje, že Van Damme má aj v posledných rokoch stále čo ponúknuť, jeden z jeho lepších filmov nielen poslednej doby, ale ani medzi klasikami by sa nestratil. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 77%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scéna, která na mě silně zapůsobila. Van Damme jede v autě, kousne do mrkve a pak dá kousknout králíčkovy, kterýho veze vedle sebe v kleci na sedačce, pak si zase kousne on, pak zase králíček až společně mrkev spapají. To bylo hrozně dojímavý, ten vztah mezi Van Dammem a jeho králíčkem, hrozně jsem jim tu lásku přál. Doufám, že až společně budou mít malý králíčky, budou to všichni karatisti a budou umět roznožku. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Jako bojový choreograf a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval J.J. Perry. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Ve scéně, kdy bandita běží po schodech, vyskočí dříve, než jej Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) střelí. (Chris Masters)
  • Vo filme je vidieť aj autobus Karosa B 731. (spidero11)

Reklama

Reklama