Reklama

Reklama

Pastýř

  • Česko Strážce hranice (více)
Trailer

VOD (1)

Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Popijím si u pultu Colu a kolem projde cápek. Sedne si, vypůjčí si druhou židli pro svého králíka. Přiseru se a položím mu otázku, zda by se mi nepředstavil. A tak mi ventiloval, co prožil posledních několik dní. Rozmlátil v baru pár dršek, ocitl se ve vězení, kde umlátil mukla a vystřílel celé jedno velké sídlo. Působí celkem i vtipně a zbytek hostů si k nám přisedl. Jenže se to tak táhlo a mne nebavilo poslouchat kecy místního chlupatýho. Za následek si nepamatuji jedinou scénku, které jsem byl svědkem. Souboje, fajn střílečky, Van Damme, Adkins, králík - zbytek odpad. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pro Žán Klóda jsem měl vždycky slabost. Hrozně rád vzpomínám na naší dětskou partu a každodenní projekce na videu našich akčních legend. Pastýř s tím samozřejmě nesouvisí, nicméně je tady náznak starýho dobrýho Van Damma a top bijáků našeho dětství. Skvěle mu sekunduje tenkrát začátečník Adkins. Je to laciný béčko, i přes to, Žán baví a dělá přesně to, pro co jsme ho milovali! Jen mě teda kurevsky sral ten střih při soubojích, jinak jsem spokojenej! 60% ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Isaac Florentine přinesl do akčního žánru v poslední době výrazné osvěžení. Už Undisputed 2 (dále U2) byl výborný snímek a The Shepherd za ním příliš nezaostává. Oba filmy se vyznačují především efektními a fyzicky tvrdými souboji, které vznikají v hlavě choreografa J.J.Perryho (právě pracuje na snímcích The Tournament a Wolverine). Navíc se režisérovi podařilo najít akční ikonu, která Perryho nápadité sekvence perfektně zužitkovala. Scott Adkins má totiž skvělou bojovou průpravu, vytrénované tělo a dokáže rozdávat rány z tak nevšedních poloh a pozic (přitom bez pomoci bezpečnostních lan), že zůstává až rozum stát. Zde dostal ke svým "adkinsovkám" (rozuměj brutálním bojovým technikám) méně prostoru než v U2, přesto jsem znovu hltal každý jeho pohyb, a Adkins se tak definitivně stal mým novodobým akčním hrdinou. V U2 byl jeho oponentem Michael Jai White, zde stane tváří v tvář proti akční legendě Jeanu Claudeovi. Ve Florentineových rukách působí Van Damme konečně zase dobře. Hýbat se rozhodně pořád umí, je v dobré fyzické kondici a i poměrně slušně hraje. Florentine z akce a soubojů vymlátí maximum (opancéřovaná karosa je dělová) a dále servíruje obstojný příběh, ve kterém jsou emoce, napětí a ... bohužel i provařené a klišovité scény. Nicméně části, ve kterých se moje akční buňky tetelí pocitem totální spokojenosti, převažují a proto volím možná lehce nadnesené hodnocení. Velice se těším na The Tournament a Undisputed 3... Fandům poctivých action-movie vřele doporučuji. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

zezačátku až do půle filmu jsem silně uvažoval o 4* sice těch nejhorších, ale to nevadí. Od druhé půle, snímek v hlavní roli s Van Dammem, začínal pomalu občas rychleji ztrácet na kvalitě. Rozhodně se mi nelíbilo, že když Van Damme se pral, vypadalo to jako Superman,prostě neporazitelný. Scott Adkins si v tomto snímku předvedl svoje což chválím, ale když přišel souboj s Van Dammem, tak musel značně polevit, a to jako že výrazně. Van Damme schytá od Scotta spoustu kopů, ale to je jako facka, kdežto když kopne Jean tak to se Scottem zahází jako s toaleťákem ve větru. No prostě ke konci to velmi ztrácelo. Jediné co film povytahovalo byl Isaac Florentine a Scott Adkins, ale jinak? nic... ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Jsem na rozpacích.. Film se zcela nesmyslně jmenuje Pastýř, i když by se hodil trefnější název:"Pohraničník". Van Damme na stará kolena začal zase posilovat a má slušnou figuru (oproti předchozím rokům) a z některých cén je cítit, jakoby se chtěl vrátit do 80.-tých let. Isaac Florentine se vcelku snaží a třeba bitva v hospodě až nápadně odkazuje na "Živý terč". Ovšem Jean Claude už není v takové kondici a závěrečný slušný souboj dává spíš zelenou jeho protivníkovi. Oproti posledním Seagalovým nebo Lundgrenovým filmům je Jean Claude relativně v lepší pozici. Na první ligu to ale nestačí. Dlouho jsem se rozhodoval mezi ** nebo ***, ale tentokrát jsem vyměkl a proto hodnotím... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme je vidieť aj autobus Karosa B 731. (spidero11)
  • Ve scéně, kdy bandita běží po schodech, vyskočí dříve, než jej Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) střelí. (Chris Masters)
  • Jako bojový choreograf a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval J.J. Perry. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama