Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Jo hó,demence hollywoodských scénáristů nabývá na mezigalaktických rozměrech.Nejsem si stále jistý,jestli jsem opravdu viděl,to co jsem viděl,ale kurde jestli jo,měl bych přestat pít,protože tohle natočit,to chce hodně odvahy,nebo vrozené demence.Ichtilní příšernost,která se dá dokoukat s tak velkým sebezapřením,že vám z toho skoro mrdne v palici a povolej vám všechny svěrače. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V osmém dílu si znovu potvrdíte onen starý známý fakt, že vysoké napětí je pro Jasona životabudič, a ještě se dozvíte, že "nebezpečný toxický odpad" je pro něho účinná omlazující kůra... Scénář v pohodě a ryze béčkový, tzn. lobotomický, mozkorvoucí, totálně praštěný (což tentokrát myslím jako pozitiva), a navíc na poměry téhle série nezvykle epický. A dokonale osmdesátkově "vystajlovaný" úvod sliboval nevšední zážitek a skvělou podívanou. Ale on ten začátek byl bohužel z celého filmu asi to nejpovedenější. Dál už jen plus mínus průměrná zábava, u které se možná párkrát uchechtnete, ale stejně tak často se budete šklebit a koukat po časomíře. Přesto dvě scény se mi dost líbily - naražení kormidelníka na harpunu, natočené z paluby přes opršelá skla kormidelny a osvícené zevnitř zeleným barovým světlem, bylo náramně estetické. A druhá scéna je zase zábavná - to když po úsměvném boxerském duelu mezi Jasonem a protivným mladým Othellem na jakési "manhattanské" střeše, přijde Jasonův "best shot". Málem jsem se v tu chvíli udusil tyčinkami a připomněl si úsloví "levou rukou zabíjím slony a pravý se sám bojím". Jo a přece jen vlastně jedno překvapení - když jsem viděl manhattanské přístavní čtvrti natočené ve filmovém ateliéru, už jsem nevěřil tomu, že se kamera opravdu dostane na Times Square. Ale stalo se. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Talentovaný brankář a masový vrah Jason Vorheese, nosící dres s číslem 13, pochopil, že v okresním přeboru HC Crystal Lake už mu pšenka nepokvete, a proto vyrazil do New Yorku. A ještě předtím než se stane brankářem N.Y. Rangers, zlikviduje malou výletní lodičku s teenagerama. To na tý lodi bylo docela dobrý. Poslední půlhodina v New Yorku mi přišla zbytečně nadstavbová. Daleko radši bych byl, kdyby se v New Yorku odehrával celý film. Zbytečně dlouhý, takže slabší tři hvězdy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Malo sa to volať Jason Takes a Boat. Bolo by to krajšie ako mýtický nezrealizovaný diel, miesto toho je scenár zosekaný na kosť, scén v exteriéroch New Yorku je asi 5 minút, väčšina filmu sa odohráva na lodi a s výnimkou asi dvoch hlášok tomu chýba akýkoľvek nadhľad. A odmaskovaný Jason tu vyzerá komicky. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

demented 

všechny recenze uživatele

Najhorší piatok :( Crystal Lake je pre fachmanov Jasonovho kalibru malé, to bolo jasné už dávno, ale jeho exkurzia do New Yorku sa fatálne nevydarila. Pri podobných filmoch na logické prešľapy kašlem a snažím sa ich nevšímať, ale tu sa to jednoducho nedalo (čo je veľa, to je veľa). Ani transformácia vraždiacej mašiny na cieľavedomého rádového zombíka v hokejovej maske mi neprišla ako dobrý nápad (čoho sme sa to dožili - Jason Vorhees prenasleduje ústrednú dvojicu v metre a necháva všetkých, po brutálnej smrti priam bažaiacich, cestujúcich na ocot). No a tie flashbacky fakt nemali chybu - wtf? Vážne bolo nutné pchať Jasona do traumy z detstva hlavnej hrdinky? To iba mne pripadá tá zápletka totálne dementná a vycucaná z prsta? Keď Jasonovi nezlomil väz ani piatok č.8, určite tu bude s nami navždy :) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Rob Hedden obsadil do role servírky svoji sestru Peggy Hedden. (Stocki)
  • V závere, keď sa Jason (Kane Hodder) dostane na Manhattan, je možné si všimnúť na jednom z mrakodrapov obrovský plagát k filmu Batman (1989). (Jello Biafra)

Reklama

Reklama