Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Talentovaný brankář a masový vrah Jason Vorheese, nosící dres s číslem 13, pochopil, že v okresním přeboru HC Crystal Lake už mu pšenka nepokvete, a proto vyrazil do New Yorku. A ještě předtím než se stane brankářem N.Y. Rangers, zlikviduje malou výletní lodičku s teenagerama. To na tý lodi bylo docela dobrý. Poslední půlhodina v New Yorku mi přišla zbytečně nadstavbová. Daleko radši bych byl, kdyby se v New Yorku odehrával celý film. Zbytečně dlouhý, takže slabší tři hvězdy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

To nemôžu myslieť vážne, ešte som preglgol oživenie Jasona bleskom v sedmičke, ale elektrickým prúdom pod hladinou, ešte tak sprostým spôsobom, čo vám už celkom jebe. Mordovačiek bolo veľa a boli prevedené netradičnými nástrojmi, ale aj tak neoslnili, lebo väčšinou boli mimo zaber. Pochopil som, že tvorcovia chcú zapôsobiť na publikum brutalitou, ale vyznelo to, už len silene bez nápadu. Až tak sprosto debilný scenár som nečakal, lebo z predošlých časti mohli vychytať chyby, ale tu ich bolo najviac s 1 až 8. A tie nezmyselnosti pri vraždách ma tiež utvrdili v tom, že tvorcovia idú len po efekte , aby to dobre vyzeralo a logika tým pádom musela ustúpiť, pardon tu ani nebola. Vrážd tu je veľa, ale čo na tom, keď spracovanie i samotný príbeh sú totálne debilne. Ako napr. scénka, kde Jason ťahá policajta do uličky a za dve sekundy už bol pred autom, to bola zdrvujúca kokotina a takých tu bolo ajajáj. Nenašiel som ani jedno pozitívum a tak som sa snažil. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač logika zamává filmu hned na začátku, je Jasonovo dobrodružství no.8 docela zábavné, zvláště s přihlédnutím k předchozímu kusu. Jason se opět projevuje jako uvědomělý kosič se smyslem pro nápad i legraci, což lze ocenit zvláště v první půlce na lodi. S nástupem do ulic NY City tempo zleniví a zbytek už je jenom ospalým čekáním na konec, který nic nového pod zatemnělým nočním měsícem nenabídne. Snad alespoň ten zamyšlený pohled na hokejový billboard v paměti zůstane déle. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Divnej díl, je jasné, že tvůrce už asi nebavilo se poosmé vrátit do kempu Crystal Lake a tak to vzali za jinej konec, s vizí zkusit tuhle sérii nakopnout a dostat Jasona někam, kde ještě nebyl. Třeba do města. A když už do města, tak do toho nejživějšího (udělat ho o trochu mrtvějším), New York City calls. Což by sám o sobě nemusel být špatný nápad, kdyby se však ve Vorheesovi nepohnulo svědomí (či co) a on nenechával všechny přítomné newyorčany (s menší výjimkou) bez povšimnutí. Nebo má snad spadeno jen na ty, co jejich noha pošpinila hlínu Krvavého tábora? No to už je fuck, už plavba na výletní lodi byla zábava (vlastně ještě větší než závěrečný děj ve městě), atmosféra prvních dílů sice nenávratně v pr..., ale pohled Jasona na billboard s brankářskou maskou vážně pobavil. Tak jako celá tahle série. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Malo sa to volať Jason Takes a Boat. Bolo by to krajšie ako mýtický nezrealizovaný diel, miesto toho je scenár zosekaný na kosť, scén v exteriéroch New Yorku je asi 5 minút, väčšina filmu sa odohráva na lodi a s výnimkou asi dvoch hlášok tomu chýba akýkoľvek nadhľad. A odmaskovaný Jason tu vyzerá komicky. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Pes Tobby je pojmenován po psovi, kterého měl kdysi režisér Rob Hedden. (Stocki)
  • Osmý díl a zároveň poslední, který distribuovala společnost Paramount Pictures, byl s rozpočtem 5 000 000 amerických dolarů nejdražším dosavadním filmem série. S celosvětovým výdělkem, blížícím se 15 milionům amerických dolarů, se ve své době paradoxně stal i nejméně úspěšným pokračováním. (Stocki)
  • Režisér Rob Hedden obsadil do role servírky svoji sestru Peggy Hedden. (Stocki)

Reklama

Reklama