Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k prvnímu filmu jsem si v rámci série už několikrát stěžoval na to, že se tvůrci vykašlali na gore a raději nechali kameru uhnout. Tak tohle rozhodně u devátého dílu neplatí, protože gore je zde místy naprosto úchvatné a filmaři se nebáli do něj jít. Jsou zde prvky, které jste v sérii ještě neviděli a které vám v ní určitě chyběli. V rámci série je tak „Pátek třináctého 9“ opravdu unikátní film, a to jak v tom dobrém, tak i v tom negativnějším smyslu slova. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápem ten hate okolo filmu. Áno, pozmenil sa koncept, Jason sa prevteľuje... A prečo raz za čas nie? Ak sa to urobí takýmto zábavným spôsobom... Inak je to neskutočne zábavná jazda, s late 80s/ early 90s atmosférou, a neuveriteľnými gore efektami a maskami. Vôbec, dej sa nijako neprotivý ostatným Piatkom, a povedal by som, že má jedny z najlepších kills ever. Troška nakopne Vorheesovskú mytológiu, jemne ju spojí s Freddym, odohráva sa okolo Crystal lake. V podstate slasher, ako má byť. Veľmi podceňovaná klasika. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé, s původním Pátkem (resp. Pátky) to nemá nic společného, vykrádá to kdeco, Jasona samotného se tu dočkáme jen chvíli na začátku a pak chvíli na konci (v obou případech se jedná o asi nejlepší scény filmu), aby si tu jako vošklivej červ hledal nějakého toho symbionta (ha- už vím, kde čerpala Rowlingová inspiraci s Voldemortem ;-) a tak vraždí v kůži koronera, šerifa nebo televizního reportéra. Jenže! Ono je to taky třeskutě zábavné, s přesahy až někam do krimi žánru, ba co víc- snad i do fantasy. Samozřejmě se nabízí otázka, jestli právě tohle chceme vidět v sérii o Vorheesovi... Jenže proč to sestřelit jen kvůli tomu, že se to nedrží slasherovských standardů, když jsem se bavil víc (skvělé gore, hlavně radovánky ve stanu), než např. u nic neříkající pětky? No a při závěrečné scéně, kdy si Jasona stáhne k sobě do pekla Freddy Krueger, jsem se už jen blaženě usmíval. Velké překvapení. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních Pátků, ale pro mě určitě jeden z těch hodně povedených. Jason je sice konečně "chudák" zmasakrován, jenže jemu to je fuk a vleze si do jiného těla, celkem do čtyřech a může pokračovat vkrasojízdě. Tohle je jedna velká jízda plná krve a masakrů. Asi nejlepší scéna vcelé serii , je soulož ve stanu to byl luxus. Konec nám předpověděl co nás čeká dál, sice to mělo 10 let času, ale přišlo to. Překvapuje mě jak malý to má hodnocení.. Ps- "bude tě to něco stát, dej sem ruku" ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(27%) Po osmém dílu tu máme devátou část o Jasonovi. Bohužel se celkem shoduji s ohlasy ostatních, že se to absolutně nepovedlo. A to se často s názory na CSFD rozcházím (což není někdy na škodu – je super utvořit si vlastní názor). Celá tahle „devítka“ je dost netypická. Na začátku snímku nám tu Jasona rozstřílejí a poté se v pitevně začne pomocí jakéhosi parazitu převtělovat z jednoho člověka do druhého. Nápad to rozhodně není k zahození, ale je to zpracováno režijně tak pitomě, že se na to nedalo skoro ani dívat. Celkově většina scén je zde točena mizerně. Už ta úvodní mi přišla hloupá a to jak Jasona oddělali – to jsem si myslel, že je to jen v tom filmu nějaké natáčení atd. Hlavně ty děsné efekty – to fakt nešlo. Masku našeho vraha tu skoro ani nevidíme, párkrát v odraze zrcadlo nebo krátce ke konci. Herci a jejich postavy – taky žádná sláva. I hudba byla chvílemi v určitých retardovaných scénách divná. Líbila se mi akorát jedna vraždící scéna ve stanu a ve finále bylo pár vyvražďovaček, hezky krvavých, ale bohužel hrozně natočených. Odpad nedávám, jsou mnohem horší braky. Jistá snaha o nějaký odlišný koncept tu byla, nějaký ten nápad apod.ale možná v rukou jiného režiséra a scénáristy by to dopadlo hůř. No co, už těch filmů Pátku třináctého bylo dost, tak je jasný, že se slušná kvalita nebude opakovat v 20 případech. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Jedným z prvých konceptov tohto filmu bol „Jason Goes To LA“, v ktorom by bojovali dva súperiace gangy. Keď sa objavil Jason (Kane Hodder) a začal ich vraždiť, súperiace gangy sa spojili, aby Jasona porazili. (Zeker)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 15,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama