Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Kdo neví,tak Pátek 13.ého je moje nejoblíbenější série ze všech a Jason můj oblíbenec ze všech nejvíce. Měl bych tedy být tímto dílem zhnusen. Ovšem nejsem. K hudbě se vrátil opět Harry Manfridini,ale i Fred Mollin udělal skvělou hudbu k somiče a k mé srdcové sedmičce. New Line chtěla Jasona celého zničet coby sérii a to se také povedlo,ale. Film mi rychle utekl,vražd bylo dost a dobré. Nemůžu dát filmu,který mě bavil dát špatné hodnocení. Ano. Jak se Jason znovu vrátil k životu a jak se dostal do Crystal Lake a jeho degradovali na obyčejného červa. Taky tenhle díl neberu do série,pro mě pátky skončili osmým nebo i sedmým dílem,někdy se nemůžu pořádně rozhodnout. Ale záptky k devítce. Nijak mě nevadila a ani nenudila. To,že Jason měl sestru neberu,ale zase jsem viděl jeho dům,ikdyž nevím jak by si jeho matka z platu kuchařky v táboře mohla dovolit,zvláště,když Jasnův otec se na ně vykašlal,taky se dozvíme jak se jeho otec vlastně jmenoval. Dohromady to tvoří vykrádačku jiných filmů mě bavící se,ale nepatřící se do série. Rozhodně mě bavila více než průměrný Freddy vs. Jason. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tentokrát žádné zdlouhavé úvody a jde se rovnou na věc - Jason je najednou na scéně a bez meškání jde po jedné polonahé holce, prostě klasika. A vzápětí je z něho halda drůbek, novinka. Ale tohle všechno je teprve úvod a dál už nebudu nic prozrazovat. No, možná ještě to, že fantasmagorie tvůrců opět nabrala na obrátkách (což je u téhle série co říct), a že vás čeká fakt majstrštykové béčko, pro znalce a milce braku myslím opravdová lahůdka. Máte-li rádi třeba filmy o mimozemských převtělujících se parazitech, budete si u tohohle Jasona možná chrochtat blahem tak jako já. Samozřejmě nechybí ani několik vtipných momentů a povedených górek. Poslední záběr je pak předzvěstí už tehdy plánovaného kousku Freddy vs. Jason (2003). No a pro mě je Jason Goes To Hell v první řadě hodně důstojné našlápnutí k vrcholné a geniální desítce Jason X (2001). ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vďaka najlepšiemu filmovému znalcovi som sa dozvedel, že sériu s Jasonom Vorheesom nemám uzatvorenú a tak som si jeho odchod do pekla síce nepozrel v piatok 13eho ale až sobotu.Nič to však nezmenilo na fakte že sa jednalo o dôstojnú rozlúčku zo sériou a navnadiko na blížiaci sa American Horror Story:1984 ktorá bude poctou nezabudnuteľným hororovým klasikám 90tych rokov... ()

Cappuccino odpad!

všechny recenze uživatele

Nič tak hrozné som už skutočne dlho nevidel. Prvé časti Piatku trinásteho (a niektoré z neskorších epizód), kde Jason vraždi stupídnych tínedžerov, sú, ak už nič iné, tak aspoň zábavné. Toto však bola hromada nezmyslov, nudy a utrpenia. Pevne dúfam, že scenárista za toto „veľdielo“ nedostal ani zaplatené. ()

sidzej odpad!

všechny recenze uživatele

45% ? to má byť aprílový žart? to už aj Jason X je o dve triedy lepší než tento nechutný odporný guláš ktorý s Jasonovou sériou nemá nič spoločné. Vlastne ani Jasona. Tento "film" je pre sériu asi takým prínosom ako Halloween 3 pre filmy s Michaelom Myersom. Keby to záležalo na mne, tento trestuhodný sajrajt by nemal ani 10% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Ke konci filmu si můžeme ve sklepě Voorheesových všimnout bedny s nápisem "Arctic Expedition, Julia Carpenter". Jedná se o odkaz na film Johna Carpentera Věc (1982), kterým se Pátek třináctého 9 viditelně inspiroval. (Žralok)
  • Pracovní název byl Friday the 13th Part 9. (Stocki)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama