Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl je nejlepší z celé serie (7,8,9 díl jsem neviděl). Tohle má vtip akci napětí. prostě vše co má horor mít. Jason si klidně hníje v hrobě ,když ho Tommy musí vykopat a blesk ho probudí. Jason masakruje hlava nehlava. Naštěstí Tommy si uvědomuje co má dělat a s pomocí dcery šerifa jde Jasona přivéct do pekla. Ps- jedna zajímavost všilmi jste si ,že ve dvojce ,kdy má Jason ještě místo hokejové masky pytel. A když ho sundá má jen jedno oko a to pravé ,kdež to tady má obě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Viděla jsem dost horrorů s maskou, abych věděla, že cvok nebývá přátelský!" Svatá pravda! Nejlepší je začátek - klasický horror evokujicíc gothické snímky. Hřbitov, mlha, noc, vykopávání rakve, mrtvola plná červů. Oko uprostřed kroutící se havěti se otevře a zlo je zpátky. První oběť zemře opravdu krvavě, ale pak už se jen opakuje podobný scénář. Co taky v sérii s Jasonem čekat, že? Koneckonců, divák určitě usedá k filmu s tím, že chce vidět, kolik a jakým způsobem sprovodí ze světa Jason svých obětí tentokrát. Nečekám žádnou logiku, ale napětí a vynalézavost tvůrců. Jenže vraždy jsou tentokrát tuctová řezničina nepřinášející nic originálního. Snímek ale odsýpá, a tak 3 hvězdy si zaslouží. Škoda, že se režisér bál pustit Jasona mezi drobotinu, alespoň něčím by se tak šestý díl lišil od ostatních... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Letní tábor a jeho oddíloví vedoucí, malí táborníci i přilehlý úřad šerifa mají zvýšenou pohotovost. Na inspekci se totiž dostavil obávaný zabiják Jason Vorhees. Jsme v jeho domovské oblasti Crystal Lake a shodou okolností je v kalendáři pátek třináctého. Šesté trampoty muže s hokejovou maskou a  mačetou si vzal do parády Tom McLoughlin, posléze televizní rutinér, v době vzniku filmu celkem přijatelný režisér, který Jasonovi pošle do jeho krvežíznivých pařát hojný počet obětí. Ne každý mord je ale výstavní. Realizace zabití mně přišla poněkud nevyvážená, co se týče kvality explicitnosti, mnohdy podivně nadsazená - Jason jedním máchnutím sťal mačetou tři hlavy najednou. Nekoná se žádná nahota, předchozí díl v tomhle ohledu nezahálel. Nechybí neotřelé vyústění některých scén - viz soulož v karavanu. A jakékoliv herecké křoví, dá-li se to tak nazvat, přece jen jsme ve slasheru, kde se herci převážně vyskytují jen v podobě budoucích obětí, je vhodně zvolené. V tomto směru vyniká fešná blondýnka Jennifer Cooke, která záhy utvoří tandem s Thomem Mathewsem, aby jednou provždy skoncovali s Jasonem. Ačkoliv se ve filmu vyskytuje tábornická drobotina, zůstane ušetřena. tak odvážný film není. Finální zúčtování ovšem představuje značnou slabinu. Vůbec mě neuspokojilo. Nápad nalákat Jasona na místo, kde to všechno začalo, zněl zajímavě, výsledná realizace byla ale spíše k smíchu. Stran invence se také něco málo urodilo. Rekreační oblast neblahé pověsti byla kupříkladu přejmenována. Režisér si vedl dobře, až na tu finální část. Podstatné je zjištění, že i když už se jedná o šestý díl série, má to stále drsný náboj a úpadek se nekoná. 6/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jason žije ale mohol zostať radšej mŕtvy. Je pravda, že šestka je ešte viac priamočiara než predošlé časti a diváka sa snaží (miestami celkom úspešne) pobaviť, ale postavy sa správajú aj na pomery tejto série výnimočne hlúpo a vôbec medzi nimi nefunguje chémia. V 6. epizóde chýba akási väčšia partia a previazanosť, ktorá by dávala jednotlivým vraždám tú správnu šťavu. Viem, že by som nemal v tejto sérii hľadať nejaké zmysluplné vzťahy medzi postavami, ale zabíjanie hrdinov, ktorých sme nemali možnosť ani trochu spoznať, ma nudí (pre porovnanie, v štvorke táto vzťahová schéma fungovala). SPOILER: V podstate jediné postavy, na ktorých môže divákovi záležať, prežijú, a smrť ostatných ma nijak nemrzela. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Možná jeden z nejlepších pátků. Potěší hned hororová sekvence ala Frankenstein na začátku, skvělá hudba Alice Coopera (He´s Back je fakt pecka), no a Jason není žádný troškař, takže se rozhodně nebudete vůbec nudit. I když to, že uř dopředu víte, jakou barvu vlasů bude mít ta hrdinka, která přežije je již trochu trapné. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o první snímek z filmové série, kterému se nepodařilo výdělkem překonat hranici 20 milionů amerických dolarů. (gogos)
  • Severoamerické tržby byly 19,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Předtím, než Jason (C.J. Graham) zabije Corta (Tom Fridley), je v obytném automobile světlo, ale těsně před nárazem je v něm tma. (Stocki)

Reklama

Reklama