Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Spolu s trojkou je tenhle díl určitě nejlepší. Jason potvrzuje, že i po zásahu bleskem je ve skvělé formě. Znovu je nemilosrdný a potenciál své mačety využívá na maximum. Navíc je v tomto díle i trocha černého humoru. Zároveň je však cítit větší osobitost, ale co především - brutalita s perfektním gore. Šestka se tak stala špičkovou krvavou zábavou, kde se Jason ukázal v tom nejlepším světle. __Nejlepší díl série a nejlepší slasher všech dob. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Už vtipný prolog naznačí, kam se další minuty budou ubírat. Šestý díl sice nikterak nemění koncepci danou jedničkou, ale suverénní zlehčování spousty momentů mu dává konečně punc autorského filmu. Zatímco předchozí filmy trpěly syndromem rutiny, tento se svými osobitými vsuvkami (bondovské titulky, krev na smajlíku, tvář vylisováná do plechu) pozvedává nad standard a po celou dobu přímočaře baví. Jenže i ono úvodní namlsání začne po čase opadat, až příliš se ke slovu začne drát korektnost (žádná nahotinka, uhýbající hledáček kamery v časech mordů) a celé to spadne s otravnou záchranou malých dětí. Je znát, že se psal rok ´86 a jako jedna z prvních vlaštovek hejna nezávadnosti se objevil právě tenhle kousek krvavé série. 3 ½. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl je nejlepší z celé serie (7,8,9 díl jsem neviděl). Tohle má vtip akci napětí. prostě vše co má horor mít. Jason si klidně hníje v hrobě ,když ho Tommy musí vykopat a blesk ho probudí. Jason masakruje hlava nehlava. Naštěstí Tommy si uvědomuje co má dělat a s pomocí dcery šerifa jde Jasona přivéct do pekla. Ps- jedna zajímavost všilmi jste si ,že ve dvojce ,kdy má Jason ještě místo hokejové masky pytel. A když ho sundá má jen jedno oko a to pravé ,kdež to tady má obě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jason žije! Pokolikáté už? A co je to za život, když je vlastně jen oživlá mrtvola? A není to fuk? Žije i Tommy Jarvis, který se po letech jako dospělý vrací ke Crystal Lake skoncovat s Jasonem, jenže ouha... Na šestce je znát snaha znovu rozpumpovat pátkovskou sérii po slabší pětce. Přibylo černého humoru, akce (karavan, krátká honička), vražd v rychlém sledu a film otvírají a uzavírají pamětihodné scény - vykopání Jasona z hrobu a jeho uvěznění v jezeře. Plus nějaký ten popkultuní odkaz (malá Nancy, která má noční můry) a to i na sebe sama (Cunningham Road). Škoda, že vraždy jsou krajně nenápadité (Jason prostě přijde, probodne a odejde) a taky bych se obešel bez těch trapně přehrávajících paintballistů. A Jason, který to nerozdýchal, se vrátil do jezera - s řetězem na krku a šutrem na řetězu... no, však on tam dlouho nevydrží.... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tam to zabití té dvojice v autě z kraje filmu nemělo sebemenší chybu. Poté se však začal film značně ubírat na tempu. A ubíral a ubíral až se nakonec zjistilo, že už není z čeho brát. A už by kurňa mohlo zařvat nějaké to děcko, tady jich byly plné chatky a zdechli pouze všichni ostatní. Nicméně pár killů stálo za řeč. Díl jako celek však není lepší než všechny ostatní. Tato série si u mě drží standart. Uvidíme, jak to bude dál. Zase * *. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o druhý film série, který se odehrává v táboře Crystal Lake stejně jako první díl. Druhý díl se odehrává o kus dál v táboře Packanack (ačkoliv se dvě postavy v původním táboře na chvíli objeví). Třetí díl se odehrává v Higgins Haven. Ve čtvrtém pokračování se mluví o okresu Wessex (jedna postav se ptá po jezeře Point, byť v dabingu z Novy z roku 1997 se hovoří o původním Crystal Lake). Pátý díl se odehrává v Pinehurst Halfway House. Až v tomto díle se vracíme na půdu původního tábora. Kvůli jeho minulosti bylo jeho jméno změněno na Forest Green, ale v následujících dílech bude opět změněno na Crystal Lake. (LION-MR.T)
  • Když jde malá holčička (Temi Epstein) s mačetou k Paule (Kerry Noonan), množství krve na mačetě se mění. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno