Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tam to zabití té dvojice v autě z kraje filmu nemělo sebemenší chybu. Poté se však začal film značně ubírat na tempu. A ubíral a ubíral až se nakonec zjistilo, že už není z čeho brát. A už by kurňa mohlo zařvat nějaké to děcko, tady jich byly plné chatky a zdechli pouze všichni ostatní. Nicméně pár killů stálo za řeč. Díl jako celek však není lepší než všechny ostatní. Tato série si u mě drží standart. Uvidíme, jak to bude dál. Zase * *. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Stará hororová škola.Nebudem tu vypichovať čo sa mi páčilo,čo naopak bolo zlé.Je to predsa len starý hororový kúsok a k nim by sme mali pristupovať benevolentnejšie vzhľadom na tú dobu,v ktorej sa natáčal.Nezabúdajme na to!Ale Jason tej doby sa vôbec nemá prečo hanbiť.Jason je jednoducho nezničiteľný a Jason stále žije a je oveľa silnejší.Ččč..Aaa never forget. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jason žije! Pokolikáté už? A co je to za život, když je vlastně jen oživlá mrtvola? A není to fuk? Žije i Tommy Jarvis, který se po letech jako dospělý vrací ke Crystal Lake skoncovat s Jasonem, jenže ouha... Na šestce je znát snaha znovu rozpumpovat pátkovskou sérii po slabší pětce. Přibylo černého humoru, akce (karavan, krátká honička), vražd v rychlém sledu a film otvírají a uzavírají pamětihodné scény - vykopání Jasona z hrobu a jeho uvěznění v jezeře. Plus nějaký ten popkultuní odkaz (malá Nancy, která má noční můry) a to i na sebe sama (Cunningham Road). Škoda, že vraždy jsou krajně nenápadité (Jason prostě přijde, probodne a odejde) a taky bych se obešel bez těch trapně přehrávajících paintballistů. A Jason, který to nerozdýchal, se vrátil do jezera - s řetězem na krku a šutrem na řetězu... no, však on tam dlouho nevydrží.... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jason žije ale mohol zostať radšej mŕtvy. Je pravda, že šestka je ešte viac priamočiara než predošlé časti a diváka sa snaží (miestami celkom úspešne) pobaviť, ale postavy sa správajú aj na pomery tejto série výnimočne hlúpo a vôbec medzi nimi nefunguje chémia. V 6. epizóde chýba akási väčšia partia a previazanosť, ktorá by dávala jednotlivým vraždám tú správnu šťavu. Viem, že by som nemal v tejto sérii hľadať nejaké zmysluplné vzťahy medzi postavami, ale zabíjanie hrdinov, ktorých sme nemali možnosť ani trochu spoznať, ma nudí (pre porovnanie, v štvorke táto vzťahová schéma fungovala). SPOILER: V podstate jediné postavy, na ktorých môže divákovi záležať, prežijú, a smrť ostatných ma nijak nemrzela. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Šestým dílem se Jason trochu nadechl nad hladinou toho prochcanýho jezera, ale ani toho slaboučkého lesku, který kdysi míval, nedosahuje. Jakš takš stravitelný díl, který sérii zatahuje do stádia močopudnosti. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 19,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Jedná se o první snímek z filmové série, kterému se nepodařilo výdělkem překonat hranici 20 milionů amerických dolarů. (gogos)

Reklama

Reklama