Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

To základní zůstalo (což je dobře) a určitých věcech se šlo jiným směrem (což je snad ještě lepší). Původní snímek působí spíše dokumentárním dojmem, jeho jmenovec je více filmovější. Největší rozdíl je v postavě Barbary, která byla v originále naprosto k nepoužití, zde je rozhodná a nejde pro ránu daleko. Také postava Bena byla pozměněna a Cooper má méně charizma, než jeho předobraz a je ještě více nesnesitelnější. Chybělo mi více "mlsání" zombíků a tísnivější atmoška.Celkově se jedná o opravdu povedený remake. PS : Sledoval jsem oba snímky v jediný den a nenudil se ani u jednoho a jsem rád, že Savini točil invenčně a nepředvedl tupý opis přes kopírák (Stopař - 2oo7). ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Je to drama, nebo komedie? U filmu, kde jde o konfrontaci jednotlivých postav a jejich charakterové vykreslení nejsem ochoten mhouřit oči nad odlehčujícími momenty, které to všechno shazují. Navíc až ten příliš doslovný závěr dělá z filmu medvědí službu - myšlenka je to sice dobrá, ale názorné vysvětlení hlavní hrdinky není vůbec nutné, snad jenom pro lidi, kteří se právě vrátili z WC nebo si odskočili pro popcorn. ()

Reklama

Lyli 

všechny recenze uživatele

Pokud máte úchylku na poslech zatloukání hřebíků, přijdete si na své. Tady vás nebudou šetřit a dostanete cca hodinku intenzivního zatloukání s nulovým efektem. Říkám si, že kdybych prožívala extázi při tomhle zvuku, jsem zrovna velice šťastná Lyli. Bohužel, takovou úchylkou netrpím, proto mohu pochválit hlavně hudbu a děsivost zomboušků. Rada dne? Když to přijde, rozhodně se nepotulujte kolem hřbitovů. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Remake od Toma Saviniho se mě líbí ještě víc, než originální Romerova verze. Atmosféra nemá chybu, zombíci jsou úžasní a hudební doprovod skvěle pasuje a výborně sedí. Režisér této verze je kultovní maskér Tom Savini a čekal bych, že se v krvavosti rozjede víc, ale stejně i tak některé efekty jsou moc pěkně udělaný, ikdyž je nedělal sám velký mistr. Scénář napsal George A. Romero a hlavní postavy Tony Todd, Patricia Tallman jsou perfektně zahraný, stejně tak, jako odporně nechutnej, na ranu zrající Tom Towles v roli ignorantskýho Coopera. Každému znalci se jeho obličej ihned vybaví ze snímku Henry:Portrait of a serial killer, kde hrál Henryho spolubydlícího, mimořádně oplzlýho a slizkýho. Tyhle role mu prostě nejvíc sedí. Film můžu viděl kdykoliv a vždycky mě dostane svou nádherně zombárnickou a beznadějnou atmosférou. " Jdou si pro tebe, Barbaro..." ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Klasický začátek potom následovala reklama na to, jak s pomocí kvalitních dveří z Hornbachu zatlouct okna (mimochodem ten dům měl víc oken než budova maďarského parlamentu). Ale posledních několik scén celý film rehabilitovalo. A taky se mi líbilo, jak se z vyděšené, mlčenlivé Barbary stala super zabíječka nejen zombíků. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Herecký debut pro Katie Finnerane a Heather Mazur. (Chatterer)
  • Chodiaca mŕtvola ženy, ktorá v náručí drží bábiku, reprezentuje matku Barbary a Johnnyho. Preto hlavná predstaviteľka plače, keď sa jej rozhodne streliť do hlavy. (tXtX)

Reklama

Reklama