Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

swamp 

všechny recenze uživatele

Degeneration mě nijak zvlášť neuchvátilo, ale Damnation už bylo výrazně zajímavější. Taková klasická videoherní zápletka a scénář, povedená akce a hravá kamera. V herní sérii RE se sice moc neorientuji, takže nemohu posoudit konzistentnost, ale oproti posledním dílům filmové série je tento přírůstek rozhodně lepší volbou. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Celkově o něco lepší než Degeneration, zvláště úroveň animace je úplně jiná liga. Leon a Ada táhnou celý film a také vedlejší postavy jsou narozdíl od minula mnohem zajímavější. Některé akční scény se moc povedly, jiné jsou drobet přepísknuté. Také škoda že úvodních cca. 50 minut je podobně jako v Degeneration trochu nanicovatých, prostě taková představovačka základních RE pojmů a zombíků, což mě jako starého fandu trochu nudilo. Úrovně her sice tento film nedosahuje, ale je už blízko a myslím, že nemusím zmiňovat že je o pár světelných let lepší než ty hrané odpady. Stačilo by dát třeba trochu více invence do dialogů a hlášek, (setkání Lona s Adou je například skoro do puntíku opsané z herního RE4, což nevím jestli je dobrá cesta) nebo přidat na temnější atmosféře či zlepšení smysluplnosti příběhu a byl by to film o mnoho lepší. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Príbeh na zívanie, akcia tiež. Vždy som tvrdil, že animák má neobmedzené možnosti v nápaditosti príbehu, či vizuálnych doplnkov. Laicky vzaté, môžte si nakresliť, čo len chcete a ste minimálne viazaný rozpočtom, tu vás môže brzdiť jedine CGI technológia. A myslím, že tá nieje najhoršia. Mdlé hororové scifíčko. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné video hry společnosti Capcom. CITÁT - Moc čumíš na filmy......... Příběh pokračuje. Virus se šíří. Tentokrát jej zastihneme v malém samostatném státečku bývalé Ruské federace pojmenovaném Východo Slánská Republika. Ada Wongová zde spřádá svou politiku a s ničím se nemazlí. I presidentka státu má svou politiku a také se snaží. Nádherný je jejich společný souboj okolo 52 minuty. CITÁT - Odložila jsem váš odjezd ze státu na neurčito....... Je tu i náš starý známí Leon. Ten zase vyhledává problémy a pak se je snaží řešit. Momentálně řeší kdo používá ve Východo Slánské republice plaggy k manipulaci s civilisty. Zdánlivě se zde odehrává souboj mezi pěti stranami. Presidentka Světlana Belikova, která se snaží udržet u moci, šéf rebelů Buddy, který chce svrhnout vládu, Ady, jejíž úmysly nejsou skoro nikdy jisté, Leo, jako zástupce Americké vlády a souboj dvou virů v jednom T a G. V příběhu je několik nesrovnalostí, ale nejsou tak moc závažné. Například jsem nepochopil, proč se v 82 minutě převrátil ten tank. Ani opakovaný zpomalený záběr to nevyřešil. CITÁT - Zajdeme na pivko??......... Po krátkých titulcích se jmény hlavních aktérů je malý dovětek a po klasických titulcích je ještě pár záběrů a situací z nové hry. Povedené a zajímavé dobrodružství. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Výborná animace a skvělá akce dávájí vyniknout skvělemu akčnímu animovanému filmu podle předlohy kultovní herní série Resident Evil. Navíc Leon je vážně simpaťák a skvělý řezník, příběh je taky dobrej, soundtrack svěží a i ostatní postavy kromě Leona něco do sebe mají a vytvořil jsem si k nim nějaký vztah. Skvělá práce! 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)
  • Leon S. Kennedy je v tomto díle vytvořen podle předlohy ze hry „Resident Evil 6“ z roku 2012, zároveň ho v obou případech dabuje Matthew Mercer, který tak nahradil Paula Merciera, který Leona daboval ve filmu Resident Evil: Rozklad (2008) a ve hrách „Resident Evil 4“ a „Resident Evil: The Darkside Chronicles“. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama