Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Obrovský propadák!!!Všemi parametry odlišný od všech zbylých dílů,jinak velice povedené,kultovní a pro mě srdeční serie.Dementní děj,s dementními herci a jěště dementnějšími dialogy.Komediální vsuvky pro mě byly téměř výsměchem,trapné a opravdu ne na místě.Nebýt pár originálních vražd se špetkou solidního gore,nebál bych se čistého odpadu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

'Nový záčátek' je sice doposud nejhorší díl, ale překvapivě pořád ještě slušná zábava. Čtyřkou poznamenaný, psychiatry kurvený a již vyrostlý Tommy je převezen do střediska pro mládež, kde má být připraven na návrat do běžného života. Hajzl v gólmanské masce ale nedá pokoj... Celkem chápu to nízké hodnocení, konec by se dal brát jako taková zrada na diváka (navíc částečně čekaná). Ale na druhou stranu, nuda nebyla, charakterově je to tady mnohem rozmanitější než v dílech předchozích (mládež, jejich vedení, skvělá buranská mamina, černošskej exot, na moment i ne zcela využitý podivín..., policie), vraždy jsou vesměs zajímavý (i když gore efekty nic extra - tady je znát Saviniho absence). Takže tak - nepovažuju se za nadšence do Jasona, nebyl jsem tedy uražen, a film celkově byl prostě (minimálně na poměry 80's slasherů) v pohodě. 6,5/10. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem předeslal v komentáři u předcházejícího dílu, tak tento má IMHO ty nejluxusnější nahé scény, takže malé plus… ;-) K filmu… zpočátku to vypadalo slušně, blázinec, různé postavy, s kterými lze pracovat… ale pak se to nějak zvrtne, absolutně jsem nepochopil přítomnost vidlácké rodiny (máma a debil syn, co jezdí na motorce). Proč? Beru, většina lidí, co se vyskytnou napříč touhle sérií, slouží jen k tomu, aby nakonec Jasonovi posloužili jenom jako nového maso, které je potřeba zabít, ale… vidláci? Jako fakt? Nicméně po jejich zlikvidování se film dostane do tempa a i tento díl má pár slušných scének. Jenže… konec mě opravdu vytočil. Jednak kvůli SPOILER! odhalení, že jsme vlastně nesledovali Jasona. Připadá vám logické, natočit pátý díl, kde se někdo vydává za ikonu této série? Mně ne. KONEC SPOILERU! Navíc ten samotný závěr v nemocnici… na těchto momentech je poznat, proč se filmům, které mají více dílů (bondovky, tahle série) říká v angličtině "franchise" - je to prostě značka, produkt a ne film. A když se produkt líbí, je jedno jak, ale zařiďte, abychom mohli pokračovat v jeho výrobě! No nic, jak jsem už řekl, nebýt vidláků a závěru, možná bych šel na maximum. Takhle musím trochu snížit - 70 %. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zde přichází série ze stádia zbytečnosti do stádia přiblblosti. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ak sa prenesiete cez pointu, zistíte, že je to vlastne čistý, a výborný, typický 80s slasher. Cenzúra nemilosrdne šla po Piatkoch, ale zopár šťavnatých, a vynaliezavých kills sa tu nájde. Na mnohých miestach vykukuje aj úmyselný zmysel pre humor, hlavne v charakteroch. Prostredie perfektné, hudba ako stále ikonická, maskovaný killer tak ako má byť, réžia svižná, ani sa nestihnete nudiť. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Jason (Tom Morga) pronásleduje Pam (Melanie Kinnaman) s čistou mačetou, ale v záběru těsně předtím, než ho srazí traktor, je mačeta zakrvácená. (Stocki)
  • Poté, co Joey (Dominick Brascia) vchází na verandu, má ve své mikině zastrčenou čokoládu ve žlutém obalu, ale v dalším záběru ji tam nemá. (Stocki)

Reklama

Reklama