Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $20,021,322Tržby Celosvetovo $38,903,179║ Prijateľné pokračovanie, čo nekazí spojenie s prvým dielom, fajn masky a triky, jedine hudba mi tam akosi nepasovala, vôbec naladila k deju akoby použitá z iného filmu. /65%/ ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No já nevím, školy na to nemám, ale dvojka mi připadala psychologická úplně stejně jako jednička, to jest nijak zvlášť. Přesto ji hodnotím níž, páč s tím zmutovaným psem to scénárista poněkud přeťápl. Mimochodem, z chování hlavního hrdiny k tomuhle chudákovi se ukázalo, že jablko padlo doopravdy hodně daleko od stromu, neboť s tatínkem v prvním díle podobná proměna opice v cosi neidentifikovatelného nijak zvlášť nehla. Dokonce se mi zdálo, že ji tehdy přivítal s radostí, že ušetří za banány. Jinak se jedná o snímek z dob, kdy ještě nebyl rozšířen sonograf, takže lékaři nebyli ochuzeni o to velký překvapení, cože se to ze spojení ženy a mužomouchy narodí. Mě zase překvapilo, že muší geny daly Martinovi kromě vcelku pochopitelného zlepšení zraku i vyšší inteligenci. To jsem fakt nevěděl, že mouchy jsou inteligentnější než lidi! Chichi, teď bych mohl udělat vtipný vtip, že jako než někteří lidi určitě. Třeba minimálně já žádnou mouchu neviděl, že by si chtěla posvítit sirkou do kanystru, jestli tam nezbyla ještě kapka benzínu, jak to jednou udělal můj strejda. Mimochodem by mě zajímalo, jakou měl ten dekodér DNA rozlišovací schopnost, vždyť člověk a vzduch okolo se skládá ze spousty bakterií a virů. Schválně jsem si vygůglil obrázky pár virů, a jsou to docela fešáci, takže škoda, že si pan Moucha starší se svým přístrojem trochu nevyhrál. Pokud se někomu zdál tenhle komentář děsně debilní, tak se omlouvám, ale já v sobě fakt ani kapku muších genů nemám. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie Cronenbergovej The Fly, ktoré režíroval autor jej špeciálnych efektov, nemá s pôvodnou komorne psychologickou víziou nič spoločné. Banálny prázdny námet, žiadna atmosféra, iba zopár kvalitných make-upových efektov a akčnejší záver, aby ste mali pocit, že sa v tých 105-tich minútach udialo aspoň niečo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přes hodinu to jen tak ploše bzučí, všechno lepidlo z tři roky staré opravdu fyzické mucholapky je dávno vyschlé, Zuniga pojímá svou postavu stylem mouchy, snězte si mě a klišé jsou otravnější než obtížný hmyz. Walas především v závěru, kdy se leptá a pukají lebky, prokáže svoje dovednosti v oboru maskérství, nicméně v tom režisérském se na jeho práci najdou mouchy. Hejno much. Cronenbergova pozice jejich Pána nebyla vůbec dotčena.. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Další pohádka z říše hmyzu… Při jejímž sledování jsem se nemohl zbavit pocitu, že zelená luční kobyla z Včelích medvídků se hýbe o fous realističtěji než Walasova Brundloucha. V podstatě jde o zbytečný blábol a hamižnou touhu filmařů vyrejžovat z leptajících zvratků ještě ňákou tu kačku. Jedné pozitivum (alespoň pro mě): v druhém díle už naštěstí nehraje Geena Davis. A to je, přiznejme si, trochu málo. Když už před sebou máte dlouhý večer a nevíte co s ním, oprašte radši starou knihovnu a přečtěte si něco od Sekory. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama