Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (269)

genetique 

všechny recenze uživatele

Seagal to rozbalil viac než sľubne, veľmi zábavne, drsne a priamočiaro. Znaky nasledujúcich typických seagaloviek sú jasné už v jeho prvom filme. Klasická zápletka, skvelá akcia, hlášky na vysokej úrovni. Čo viac si priať. Davis si aj s viditeľne slabým rozpočtom poradil zručne a doprial mi zaručenú porciu zábavy. 75%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nástup na scénu se Seagalovi zrovna moc nepovedl. Nico je jen další průměrnou kriminálkou své doby, kterých tehdy vzniklo bezpočet a mnoho z nich bylo lepších než tohle. Na Nicovi jsou zajímavé jen asi dvě věci – každá scéna, v níž Seagal dává někomu na prdel a jedna z prvních filmových rolí (asi čtvrtý zásek) tehdy ještě mladičké Sharon Stone (v trenýrkách jí to opravdu sluší) – jenže rvaček je tady málo, mnohem více se tady střílí a Sharon se tu zase tak moc neohřeje. A o tom, že CIA je jen banda šmejdů už taky každej ví..... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný akčňák zajímavý jen tím, že jde o Seagalův debut. Seagal s Davisem (a třemi scenáristy) film narýsovali podle předchozího Davisova kousku, Zákona mlčení s Chuckem Norrisem - v hlavní roli schopný kopáč-neúplatný polda, jako záporák Silva a pozadí tvoří Chicago, přičemž opět dojde i na skok na střechu jednokolejky. Seagal vyzařuje to správné sebevědomí, vypadá dobře a padouchy mlátí efektně, byť na můj vkus jsou rvačky dost krátké a žádná památná. Sharon Stone tu jen statuje a Rooker jen něco vykřikne ve scéně v baru. O pět let později si Seagal s Davisem spolupráci zopakovali u Přepadení v Pacifiku a to byla jiná palba. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film je zo Seagalových filmov najdôležitejší nie preto, že bol prvý a začínala ním vyrovnaná séria filmov zo šedej až čiernej zóny, ale preto, že keď si ho divák pozrie, videl už všetko a nepotrebuje sa obťažovať sledovaním kópií, ktoré sa líšia iba názvami a prudko upadajúcou kvalitou. V tomto filme dokonca pôsobil dôveryhodnejšie, ako vo filmoch nasledujúcich. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nejen, že jsem odkojenej na akčních filmech béčkových vod, ale i dodneška jsem obrovskej fanoušek žánru! A biják Nico, to je prostě nostalgie jako sviňa a taky velice slušivej rozjezd jedné z akčních top star devadesátek! Steven ukázal, kde je jeho síla, v čem bude jinej a odlišnej, než jeho svalnatí kolegové a hlavně uměl to i prodat. Tuhle kriminálku mám moc rád! Navíc mladá Sharon... Hmmm... 75% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Choreografii soubojů dělal Steven Seagal sám, protože má v závěrečných titulcích kredit jako Aikido Choreography. (Rominator)
  • Potom čo je Jackson (Pam Grier) postrelená, Nico ide do jej bitu a prezerá si jej fotky. V skutočnosti sú to reálne rodinné fotky Pam Grier z detstva. (Seag)
  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno