Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 744)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nechte si zvýšit tep na 400, nechte se políbit Angelinou a hlavně nechte všechno ležet ladem. Protože je to stejně jenom marné hemžení odnikud nikam. Svéráznější druh cesty za duševní obrodou hned tak nenajdete. Zakruťte cestu kulkám, splňte poslání a nebo si to jenom parádně užijte. Protože nad vámi bdí James McAvoy jako Bůh Chaosu a dává zapomenout na to, že zápletka o tkaném poselství je vlastně jeden velký nesmysl. Takže teď už mi můžete říct, proč jste tady...? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Wanted - především perfektní akce, kterou bylo povinností Timura Bekmambetova, krále digitální akce, původem z Kazachstánu, natočit. Američani si ho vyčápli, vrazili mu do ruky pro ně pár peněz a on jim na oplátku natočil nejefektivnější akci, kterou jsem vůbec nikdy neviděl, tedy než jsem narazil na Wanted a částečně Noční a Denní hlídku, jenže tam to hanil ten zakomplexovanej příběh. Takže natočit Wanted byla taková zkouška pro Timura, kterou u mě, a nejen u mě, bezesporu splnil. Natočil totiž film, takový, jaký se od něj očekával a přidal k tomu perfektní příběh a více než solidní herce (McAvoy, Jolie, Freeman minimálně) Wanted je hlavně akce, takže logičnost v akci bych hledal marno, ale proč to řešit, tady jde hlavně o zábavu. Když jsem v Noční hlídce viděl jak dusíkem naplněnej autobus dělá salta přes překážky, tak proč by měl být problém pochopit, že Angelina Jolie tady střílí z kapoty sporťáku, který se řítí neskutečně digitální rychlostí po jakési dálnici a ještě dokáže odpálkovat otravné čumili, kteří jí chtějí dostat? Snadno. Stačí se podívat na film a užívat si těch 110 minut zábavy, která nezklame. Timur Bekmambetov nezklame. Už se nemůžu dočkat dalšího díla, který na nás vystřelí digitální rychlostí, že se nestihneme ani otočit. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kazzašský dovoz, Timur Bekmambetov, dokazuje, že stopáž je pouze relativní. Jedním slovem strhující jízda, kde scéna střídá scénu takovým fofrem, že většina diváků ani nestačí vydechnout. Jistým odpočinkem je prostředí část, která ač nemá tak šílené tempo, neustále funguje a baví. Wanted není snímkem, který by si chtěl od začátku zakládat na brilantním nápadu a promyšleném scénáři, ale filmem, který chce hlavně bavit (a vydělávat) a to se mu daří na jedničku. Audiovizuální bomba, která dokáže bavit každou sekundou. Navíc opět v hlavní roli Česká republika, které poslední dobou může spousta známých postav děkovat za svou existenci. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Wanted posouvá hranice akčních scén (nikoliv akčního filmu) o řád výše. Akce, kamera to je o co tu jde ... naprostá špička a bomba. Plus perfektní nápady, vtip (z klávesnice jsem nechápal), perfektní vývoj hlavního hrdiny, prostě bomba v oblasti oddechových akčňáků moderní doby. Bohužel herectví, které (ne)předvedla jak Angelina, tak Morgan Freeman je až překvapivě prkenné a slabé, ale prostě jim to odpustím. V kině jako celek opravdu špička. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jedno z velkých překvapení mezi tzv. "letními blockbustery". Místo akčního blábolu pro teenagery setsakramentský akční nářez, který vás nenechá na minutu vydechnout, nenchá vás spustit oči z plátna (ačkoli byste i chtěli, protože rány v něm fakt bolí) a nakonec vás dorazí vlastně docela nečekanou pointou. Jamese McAvoye definitivně řadím mezi své oblíbené herce - jím podaný přerod hlavního hrdiny z bezvýznamné kancelářské krysy v sebevědomého frajera s koltem u pasu nemá sebemenší chybičku! Jeden z několi mála příslibů do budoucna, kdy se vedle jmen jako Nicholson, Hanks, Hoffman budou skloňovat i jména Gyllenhaal, McAvoy, Hirsch... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Když vlak přijíždí na Žižkovské nádraží, hlášení rozhlasu není v češtině ale v rumunštině. (sator)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama