Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Začátek a především pak efektní výbuch továrny mě naladil na pořádnou akční jízdu doplněnou skvělými triky,ale krom těch úvodních deseti minut to šlo pak už s celým filmem jen z kopce,a to až k unuděnému závěru.Filmů o uprchlících,co během svého ukrývání a útěků před policií a zároveň gaunery očišťují své jméno jsou kvanta a tento patří rozhodně k těm horším.Jednak je to díky neobvykle nudnému Reevesovi,který na mě působil dost unyle,k jako vždy nesympatické Rachel Weisz se radši ani nebudu vyjadřovat,ovšem i ostatní herci byli tentokrát dost nevýrazní a nudní.Též kvůli neoriginálním scénám a očekávanému závěru zůstal film v kalných vodách a i nulové napětí a mizerná atmosféra Řetězové reakci nepomohli.Navíc ačkoliv celý námět k tomu přímo vybízel,nemá film téměř žádný spád a mizernou akci.Mě se zkrátka Řetězová reakce nelíbila,prakticky krom zmiňovaného úžasného výbuchu mě ničím nezaujala a dost jsem se u ní nudil.Hodně rychle zapomenutelný "klišojdní" filmík. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tři roky po svém megahitu Uprchlík se Davis nechal ukecat, aby podruhé vstoupil do stejné řeky a tentokrát komerčně vyhořel. Řetězová reakce je jen průměrný uprchlický thriller, který trpí tím, že scénář (i hudba) až moc opisuje od Uprchlíka a casting je sice opět hvězdný, ale nefunguje. Nahradit Forda mladým romantickým párem Reeves-Weisz nebyl papírově špatný nápad, ale reálně nemají co hrát a ani mezi nimi není výraznější chemie a Fred Ward jako jejich pronásledovatel působí karikaturně. Mě tedy nikdy moc nebavil ani Uprchlík, já jsem spíš na Crank, takže.... ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Obyčejný akční thriller s bezvadnou ústřední trojicí. Především Keanu Reeves mi zde byl po dlouhé době sympatický, zdejší nadšený podivín mi byl mnohem příjemnější než jeho typický akční hrdina. Oba jeho kolegové nijak nevynikají proti jejich ostatním rolím, takže sice nenadchnou, ale ani neurazí. A to samé se vlastně dá říct i o zbytku filmu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Andrew Davis bol po Uprchlíkovi (1993) určite žiadaným zbožím a dostal tak k ruke viac než zaujímavé ústredné herecké trio. Morgan Freeman bol na absolútnom vrchole. Mal za sebou Vykoupení z věznice Shawshank a Sedm. Na Rachel Weisz síce múmia len čakala, ale na to sa krása nepýta. Keanu Reeves bol už zavedenou značkou. Mal na konte Bod zlomu, Drákulu a Nebezpečnú rychlost. A čo z toho vzniklo? Zlepenec všetkého a ničoho. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek s průměrným scénářem, průměrnými hereckými výkony, průměrnými efekty, průměrnými hláškami... Zkrátka, vše je tak nějak nedokonalé. V čem je chyba? Ve stokrát již viděném klišé? V nízkém rozpočtu? V děravém scénáři? Hmm. Námět není zase až tak špatný. Nakonec, je to tak trochu ze života. Samozřejmě v uvozovkách. Byť je viditelná snaha, napětí a patřičné atmosféry ne a ne dosáhnout. Tady to prostě skřípe. Škoda, určitý potenciál to mělo. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Medzi komparzistami vo filme bola vtedajšia poslankyňa Poslaneckej snemovne USA (neskôr senátorka USA) Tammy Baldwin. (Arsenal83)
  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)
  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)

Reklama

Reklama