Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Takový ten naivně ekologicky angažovaný akčňák, kterými Hollywood 90. let "řešil" ničení a znečišťování planety. Keanu Reeves tu toho naběhal víc než Kanenisa Bekele, nicméně většina rutinních "uprchlických" scén akorát zdržovala relativně zajímavý příběh (se skvělým Morganem Freemanem) a zapamatováníhodných momentů příliš nepřinesla (s výjimkou úniku vrtulovým člunem po ledu). 50 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Andrew Davis a noční Chicago jdou k sobě jako chléb a máslo. Ovšem jinak je to čistě rutinní akčňárna se sice relativně zajímavým tématem, nicméně dost nezáživně zpracovaná a bohužel od Coxe i špatně zahraná. Alespon Reeves je fajn hrdina. Jeho civilnost působí dobře a pořád dává najevo, že skutečně není nadčlověk. Neuvěřitelně tristní je však hudební složka. Kdo viděl Uprchílka, Reakci a Šerify, hudba je ve všech třech téměř naprosto identická - především hlavní motivy. Dalo by se to přežít, kdyby nebyla Řetězová reakce tak průměrně a vcelku bez nápadu zpracovaná. ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, co se dá zkazit v thrilleru. Řetězová reakce nabízí: skvělé herce říkající příšerné dialogy ("Proč by polda zabíjel poldu?" Dramamtická pauza "Třeba to nebyla policie"), okoukané a nudné akční scény se spoustou chyb v kontinuitě, samoúčelné zvraty a tisíckrát viděný příběh. To Musíte Vidět! Andrew Davis nezvládá, jedině scéna nástupu agenta Forda opsaná z režisérova skvělého Uprchlíka za něco stojí. Jo a občas to tam pěkně bouchá. P.S.: Přirovnání k Hitchcockovi je poněkud mimo mísu. Pravda ale je, že jsem si několikrát říkal "To by se Rogeru Thornhillovi nestalo..." ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde o snůšku nejklasičtějších žánrových klišé a tak trochu variaci na Uprchlíka a filmy jemu podobné, mě se tenhle film opravdu líbil. Keanu Reeves jako štvaný hrdina, Rachel Weisz jako sympatický doprovod, Morgan Freeman jako výstavní záporák a k tomu samozřejmě banda hláškujících federálů. Jo, takhle nějak vypadá zábavná a poctivá akční jednohubka. 70% ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Podobné množství klíšé a patosu jsem snad naposled viděl v rádoby áčkovém filmu v Rambu III, ze kterého byla nejlepší hláška ta o modrém světýlku. (Co to je? Modré světýlko.. A co to dělá? Svítí modře). Tenhle megapropadák mne na sebe nalákal hlavně tím, že se stal megapropadákem a zajímalo mne zda oprávněně. Ano opravněné!!! Vůbec nechápu herce formátu Morgana Freemana, který po přečtení scénáře na něco takového přikývne. Akční scény jsou tak na hraně, že kdyby byly ještě o kousek dál, pod toto dílo se mohou rovnou podepsat bratři Zuckerové a další skvělá parodie na akční filmy by byla na světě... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Pred začiatkom natáčania sa Keanu Reeves zranil pri hokejovom zápase vo svojej rodnej Kanade. Zranil si oblasť krku a chrbta, čo mu spôsobilo priberanie na váhe, čo vysvetľuje jeho vzhľad vo filme. (Arsenal83)
  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)
  • Keanu Reeves vyslovil ľútosť nad tým, ako sa nakoniec film skompiloval. Na vine boli podľa neho zmeny v scenári: "Pôvodne som bol ženatý, mal som dieťa a robil som výskum... a z ničoho nič som odrazu bol 24-ročný mechanik, vtedy som povedal režisérovi (Andrew Davis): 'Čo sa to stalo s filmom, ktorému som povedal áno? Čo sa stalo s tým scenárom? Kam to zmizlo?' A on odpovedal: 'Toto je podľa mňa lepšie.' A tak som musel ísť do toho v tejto podobe."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama