Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

castor 

všechny recenze uživatele

To bylo asi tak. Andrew Davis si udělal jméno na atraktivních, řemeslně vybroušených a napínavých podívaných, v případě Uprchlíka i velmi inteligentních. V dalším kousku ale své kvality rozhodně nepotvrdil, vzal hlavně několikrát přepisovaný scénář a „komplikovaný“ děj bez ladu a skladu přetáhl na plátno. V akčních scénách neoriginální, herecky skrz naskrz průměrné!! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Andrew Davis bol po Uprchlíkovi (1993) určite žiadaným zbožím a dostal tak k ruke viac než zaujímavé ústredné herecké trio. Morgan Freeman bol na absolútnom vrchole. Mal za sebou Vykoupení z věznice Shawshank a Sedm. Na Rachel Weisz síce múmia len čakala, ale na to sa krása nepýta. Keanu Reeves bol už zavedenou značkou. Mal na konte Bod zlomu, Drákulu a Nebezpečnú rychlost. A čo z toho vzniklo? Zlepenec všetkého a ničoho. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase taká katastrofa to nebola. Davis dokáže vyslať uprchlíkov vždy na napínavú cestu, kde už niekedy neviete, kam ešte utiecť. Scenár je tejto schéme maximálne podriadený, takže nuda nikdy nehrozí. Reeves tu má nejaký divný účes, stále ma to iritovalo. Som sa nemohol ani kedy poriadne na Weizsku pozrieť. Najať lepšiu kaderníčku a mohlo to byť aj za štyri...:) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Andrew Davis a noční Chicago jdou k sobě jako chléb a máslo. Ovšem jinak je to čistě rutinní akčňárna se sice relativně zajímavým tématem, nicméně dost nezáživně zpracovaná a bohužel od Coxe i špatně zahraná. Alespon Reeves je fajn hrdina. Jeho civilnost působí dobře a pořád dává najevo, že skutečně není nadčlověk. Neuvěřitelně tristní je však hudební složka. Kdo viděl Uprchílka, Reakci a Šerify, hudba je ve všech třech téměř naprosto identická - především hlavní motivy. Dalo by se to přežít, kdyby nebyla Řetězová reakce tak průměrně a vcelku bez nápadu zpracovaná. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Šíleně zmatené chování postav a některé dialogy sráží jinak minimálně průměrnou podívnou někam ke čtyřicítce, pokud k tomu přičteme slušný herecký ánsábl+na svou dobu poměrně dobrou vizuální stránku budeme zhruba na pětapadesáti. Ale po odečtění naprosto průměrné a nevybočující akce, natažené stopáže a minimálně od půlky jasného happyendu, zjistímě, že se nám skóre zase ustálilo na té naší pěkné kulaté čtyřicítce... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Keanu Reeves vyslovil ľútosť nad tým, ako sa nakoniec film skompiloval. Na vine boli podľa neho zmeny v scenári: "Pôvodne som bol ženatý, mal som dieťa a robil som výskum... a z ničoho nič som odrazu bol 24-ročný mechanik, vtedy som povedal režisérovi (Andrew Davis): 'Čo sa to stalo s filmom, ktorému som povedal áno? Čo sa stalo s tým scenárom? Kam to zmizlo?' A on odpovedal: 'Toto je podľa mňa lepšie.' A tak som musel ísť do toho v tejto podobe."  (Arsenal83)
  • Masívna explózia, ktorú je vidieť na začiatku filmu, spôsobená nepodareným projektom studenej fúzie, bola natočená s miniatúrami so starou opustenou oceliarňou, ktorá pôsobila pre zábery ako interiér aj exteriér. (Arsenal83)
  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)

Reklama

Reklama